Χριστουγεννιάτικα τραγούδια 2020: Η ιστορία που κρύβουν από πίσω

PLUS

Χριστουγεννιάτικα τραγούδια 2020: Η ιστορία που κρύβουν από πίσω

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: Παντελής Ζηβόντσης

Χριστουγεννιάτικα τραγούδια 2020: Ένα από τα βασικά κομμάτια των ημερών αυτών είναι τα κλασσικά Χριστουγεννιάτικα τραγούδια.

25.12.2020 | 19:55

Χριστουγεννιάτικα τραγούδια 2020: Τα Χριστούγεννα 2020 έφτασαν και μπορεί να τα γιορτάζουμε με έναν διαφορετικό τρόπο από αυτόν που έχουμε συνηθίσει τόσα χρόνια, όμως, αυτό δε σημαίνει ότι έπαψε να είναι μία από τις αγαπημένες μας γιορτές. Κάτι ο καιρός, κάτι οι στολισμένοι δρόμοι, πόλεις και σπίτια, κάτι οι κλασσικές ταινίες και τα τραγούδια των ημερών, το πνεύμα των Χριστουγέννων μένει ζωντανό.

Ένα από τα βασικά κομμάτια των ημερών αυτών είναι τα κλασσικά Χριστουγεννιάτικα τραγούδια. Τραγούδια που μας αρέσει να ακούμε ξανά και ξανά. Μερικά από αυτά κρύβουν και μια ιστορία από πίσω τους. Ποια είναι αυτή;

Jingle Bells – Τρίγωνα Κάλαντα

Το Jingle Bells δεν είναι μόνο πασίγνωστο, αλλά και το πιο παλιό που έχει γραφτεί ποτέ. Γραμμένο στο Μέντφορντ της Μασαχουσέτης το 1850 από τον Τζέιμς Πίερποντ ήταν στην πραγματικότητα ένα χειμωνιάτικο τραγούδι και όχι χριστουγεννιάτικο και, αρχικά, είχε τον τίτλο «One horse open sleigh».

Santa Claus is Coming to Town

Το τραγούδι γράφτηκε το 1932 από τους Haven Gillespie και J. Fred Coots. Αρχικά, δεν είχε τύχει ιδιαίτερα θερμής υποδοχής, καθώς θεωρούνταν αρκετά παιδικό και όχι τόσο εμπορικό για την εποχή.

Ο Coots εργαζόταν για το ραδιοφωνικό σόου του Eddie Cantor και προσπαθούσε να πείσει τον Eddie να το τραγουδήσει. Εκείνος δεν το δεχόταν, όμως, τελικά, πείστηκε από τη σύζυγό του Άιντα. Το τραγούδι έγινε αμέσως επιτυχία και ένα από τα πιο αναγνωρίσιμο τραγούδι των Χριστουγέννων.

Have Yourself A Merry Little Christmas

Όταν οι συγγραφείς Hugh Martin και Ralph Blaine έγραψαν αρχικά το κλασσικό (πλέον) κομμάτι για την ταινία του 1944, “Meet Me in St. Louis”, η Τζούντι Γκάρλαντ δεν δέχθηκε να το τραγουδήσει. Η ηθοποιός είπε ότι ήταν τόσο λυπηρό που θα έκανε τη συμπρωταγωνίστρια της, Margaret O’Brien, να κλαίει και να αφήσει τον εαυτό της τελείως απεριποίητο.

Μετά από κάποιες συζητήσεις, οι συγγραφείς αποφάσισαν να αλλάξουν το τραγούδι στην έκδοση που, τελικά, μπήκε στην ταινία.

Exit mobile version