Αθήνα

°C

kairos icon

Τρίτη

17

Σεπτεμβρίου 2024

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Ανασχηματισμός 2021 – Μητσοτάκης: Έρχονται αλλαγές στην κυβέρνηση
ΦΟΥΝΤΩΝΟΥΝ ΞΑΝΑ ΟΙ ΦΗΜΕΣ

Ανασχηματισμός 2021 – Μητσοτάκης: Έρχονται αλλαγές στην κυβέρνηση

Ανασχηματισμός 2021 - Μητσοτάκης: Με την προοδευτική επάνοδο στην κανονικότητα, δε, η κυβέρνηση θέλει να επανέλθει και σε πιο ταχείς μεταρρυθμιστικούς ρυθμούς, όπως πλαγίως διαμηνύει ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Ανασχηματισμός 2021 – Μητσοτάκης: Μπορεί η πανδημία να έβαλε φρένο στα σχέδια Μητσοτάκη για αλλαγές στο κυβερνητικό επιτελείο, ωστόσο οι φήμες για ανασχηματισμό ήρθαν ξανά στο προσκήνιο, καθώς η επιδημιολογική εικόνα επιτρέπει στον πρωθυπουργό να στρέψει το βλέμμα του και στις εσωτερικές υποθέσεις. Η έναρξη των εμβολιασμών και η σχετική ηρεμία στο πεδίο των ελληνοτουρκικών, δίνουν λίγο χρόνο στον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη να ανακατέψει την τράπουλα. 18 μήνες μετά τις εκλογές εκτιμάται ότι έχει έρθει η στιγμή να γίνουν οι απαραίτητες αλλαγές καθώς κλείνει ένας κύκλος της κυβέρνησης που κλήθηκε να αντιμετωπίσει τις πιο σοβαρές προκλήσεις που έχει πάρει κυβέρνηση στη χώρα.

Οι συζητήσεις που γίνονται στο παρασκήνιο προεξοφλούν εξελίξεις ακόμα και το επόμενο δεκαήμερο, με τον Πρωθυπουργό να σταθμίζει τις αποφάσεις του. Πρόκειται για ένα θέμα που συζητά υπό άκρα μυστικότητα μόνο με τους στενούς του συνεργάτες και στόχος είναι να μην υπάρξουν διαρροές. Υπάρχουν πληροφορίες για κάποιες πρώτες βολιδοσκοπήσεις σε υπουργούς χωρίς να είναι σαφές αν οι αλλαγές που θέλει να κάνει ο κ. Μητσοτάκης θα αφορούν αλλαγές προσώπων ή έναν δομικό ανασχηματισμό που θα περιλαμβάνει και πολλές εκπλήξεις.

Ανασχηματισμός 2021: Κλειστά στόματα

Από το Μέγαρο Μαξίμου προσπαθούν να σταματήσουν την σχετική συζήτηση καθώς θέλουν να διατηρηθεί όσο είναι δυνατόν το στοιχείο του αιφνιδιασμού. «Είναι θέμα του πρωθυπουργού όταν θέλει και όταν κρίνει σκόπιμο να κάνει οποιαδήποτε αλλαγή- το ξέρει αυτό μόνο ο πρωθυπουργός», δήλωσε στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ ο Στέλιος Πέτσας απαντώντας σε σχετική ερώτηση.

Υψηλόβαθμα “γαλάζια” στελέχη εκτιμούν ότι από την στιγμή που θα ξεκινήσει να τρέχει το πρόγραμμα των εμβολιασμών, μετά την παραλαβή, σήμερα, της πρώτης μεγάλης παρτίδας εμβολίων και ο κ. Μητσοτάκης πάρει τις αποφάσεις του για το σταδιακό άνοιγμα της αγοράς μετά την 7η Ιανουαρίου, θα είναι η κατάλληλη στιγμή για τις ανακοινώσεις. Επίσης, εκτιμούν ότι οι αλλαγές θα συνοδεύονται από ένα συνολικό σχέδιο για την επόμενη ημέρα της χώρας, μετά την αντιμετώπιση της πανδημίας.

Κυριάκος Μητσοτάκης

Ανασχηματισμός 2021: Οι αμετακίνητοι

Οι βασικοί άξονες του σχεδίου ανασυγκρότησης θα κρίνουν εν πολλοίς και αλλαγές που θα γίνουν στο κυβερνητικό σχήμα με στόχο να αξιοποιηθούν πρόσωπα τα οποία εκτιμάται ότι έχουν αποδώσει στους τομείς που κλήθηκαν να διαχειριστούν. Επίσης αναμένεται να αξιοποιηθούν βουλευτές της ΝΔ με την είσοδο τους στην κυβέρνηση, γι’ αυτό αξιολογείται η παρουσία τους αυτούς τους 18 μήνες.

Και επειδή ανασχηματισμός χωρίς «ολίγη ονοματολογία» δεν υφίσταται, να αναφέρουμε ότι – σύμφωνα με τον Γιάννη Ντσούνο -οι λάτρεις της ονοματολογίας κατατάσσουν στους αμετακίνητους υπουργούς τους κ. Δένδια, Σταϊκούρα και Κικίλια. Κατατάσσουν, επίσης, στα δύσκολα υπουργεία το υπουργείο Παιδείας και το υπουργείο Εργασίας, όπου η κα Κεραμέως και ο κ. Βρούτσης έχουν απασχολήσει αρκετά το τελευταίο χρονικό διάστημα, ενώ θεωρούν ότι ενδέχεται να υπάρξουν αλλαγές στο υπουργείο Εργασίας του κ. Βρούτση, αλλά και στο υπουργείο Τουρισμού του κ. Θεοχάρη. Ως πρόσωπα που θα συζητηθούν θεωρούνται ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας, που κάποιοι προεξοφλούν την μετακίνησή του σε παραγωγικό υπουργείο, αλλά και ο Άδωνις Γεωργιάδης, που κατά πολλούς μπορεί να αναπληρώσει με επιτυχία την θέση του υπουργού σε οποιοδήποτε υπουργείο του ανατεθεί.

Κυριάκος Μητσοτάκης μάσκα Μέγαρο Μαξίμου
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις