Ντουμπάι καραντίνα – κορονοϊός: Επέστρεψαν οι Έλληνες, rapid test και έλεγχοι

ΕΛΛΑΔΑ

Ντουμπάι καραντίνα – κορονοϊός: Επέστρεψαν οι Έλληνες, rapid test και έλεγχοι

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: Ιωάννης Κουτρουμπής

Ντουμπάι καραντίνα - κορονοϊός: Η αυστηροποίηση των ελέγχων προήλθε μετά από τις απίστευτες εικόνες συγχρωτισμού που εκτυλίχθηκαν τις προηγούμενες ημέρες

03.01.2021 | 18:50

Σήμερα αναμενόταν η πρώτη πτήση από το Ντουμπάι και όπως ήταν φυσικό οι αρχές υποδέχτηκαν τους Έλληνες που επέλεξαν να αλλάξουν τον χρόνο στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, με rapid test και αυστηρούς ελέγχους. Όπως δήλωσαν μιλώντας στους δημοσιογράφους, μέσα στο αεροπλάνο τηρήθηκαν όλα τα προβλεπόμενα πρωτόκολλα για την καταπολέμηση του κορωνοϊού. Σύμφωνα δε με την ΕΡΤ, τα τελευταία 24ωρα στο Ντουμπάι παρατηρείται έξαρση των κρουσμάτων του κορωνοϊού ιδιαίτερα μετά τις εορταστικές εκδηλώσεις και τα ξέφρενα πάρτι που προηγήθηκαν τις προηγούμενες ημέρες.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι λίγο νωρίτερα η ΕΡΤ, μετέδωσε ότι όσοι βρίσκονται στη μεσημεριανή πτήση από Ντουμπάι, θα πρέπει να έχουν ανά χείρας αρνητικό μοριακό τεστ, ειδάλλως δεν θα μπορούσαν να γίνει δεκτή η είσοδος τους στη χώρα. Παράλληλα, κατόπιν εντολής του υφ. Πολιτικής Προστασίας, Νίκου Χαρδαλιά, όλοι οι ταξιδιώτες από Ντουμπάι έπρεπε να υποβληθούν σε rapid test, όπως και έγινε, ενώ θα μπουν προληπτικά και σε καραντίνα, όπως προβλέπεται από την κείμενη νομοθεσία. Η αυστηροποίηση των ελέγχων προήλθε μετά από τις απίστευτες εικόνες συγχρωτισμού που εκτυλίχθηκαν τις προηγούμενες ημέρες στο αεροδρόμιο, στα κλαμπ και στα εμπορικά κέντρα του Αραβικού Εμιράτου.

Τι δήλωσαν οι Έλληνες που αφίχθησαν από το Ντουμπάι

Όπως είπε σε δημοσιογράφους επιβάτης που έφτασε από το Ντουμπάι στο «Ελευθέριος Βενιζέλος» κατά την άφιξη την πτήσης έγιναν rapid tests σε όλους του επιβάτες και τα αποτελέσματα έγιναν γνωστά μετά από λίγη ώρα. «Τα πράγματα στο Ντουμπάι ήταν αρκετά πιο ελεύθερα σε σχέση με εδώ», ανέφερε επιβάτις χαρακτηριστικά αναφερόμενη στις εικόνες από τους εορτασμούς την Πρωτοχρονιάς που ήρθαν στη δημοσιότητα.

“Καμπανάκι” από στελέχη του ΕΟΔΥ μετά τις εικόνες ξέφρενου πάρτι

Στελέχη του ΕΟΔΥ είχαν προειδοποιήσει μερικές ώρες πριν για την ανεξέλεγκτη κατάσταση που επικρατούσε στο Λας Βέγκας της Ανατολής, το κοσμοπολίτικο Ντουμπάι, επισημαίνοντας την παρουσία πολλών συμπατριωτών μας που βρέθηκαν εκεί  με σκοπό να αλλάξουν χρόνο σε μια πόλη που δεν υφίσταντο αυστηροί προορισμοί στην διασκέδαση.

Βίντεο από Πρώτο Θέμα

Exit mobile version