Αθήνα

°C

kairos icon

Τρίτη

16

Ιουλίου 2024

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Ιερώνυμος Μητσοτάκης ορκωμοσία: Ψυχρό τετ α τετ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ιερώνυμος Μητσοτάκης ορκωμοσία: Ψυχρό τετ α τετ

Ιερώνυμος Μητσοτάκης ορκωμοσία: Στο περιθώριο της ορκωμοσίας της νέας κυβέρνησης ο πρωθυπουργός ζήτησε η Εκκλησία να βοηθήσει για να ανοίξουν τα σχολεία.

Σταθερή στάση απέναντι στην Εκκλησία όσον αφορά στον εορτασμό των Φώτων τηρεί ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης. Μετά από αρκετές αμήχανες στιγμές σε μια παγερή ατμόσφαιρα τελικά ο πρωθυπουργός και ο προκαθήμενος της Ελλαδικής Εκκλησίας βρέθηκαν για λίγο τετ α τετ στο περιθώριο της ορκωμοσίας των νέων μελών της κυβέρνησης και των υπουργών που μετακινήθηκαν σε νέες θέσεις στον ανασχηματισμό. Ο πρωθυπουργός, πετώντας στους Ιεράρχες το «μπαλάκι», ζήτησε από την Εκκλησία να αναλάβει τις ευθύνες της και να συμβάλλει στην τήρηση των μέτρων περιορισμού του κορονοϊού προκειμένου να ανοίξουν τα σχολεία, καθιστώντας έτσι τους ιεράρχες συνυπεύθυνους για παράταση του εκπαιδευτικού lockdown.

Στη σχετική ανακοίνωση του Μεγάρου Μαξίμου αναφέρεται χαρακτηριστικά: «Ο πρωθυπουργός εξέφρασε στον Αρχιεπίσκοπο τον προβληματισμό του για την χθεσινή απόφαση της Ιεράς Συνόδου. Κάλεσε την Εκκλησία να αναλάβει τις δικές της ευθύνες και να συνδράμει στη μεγάλη προσπάθεια να περιοριστούν οι επιπτώσεις της πανδημίας, ώστε να επιστρέψουν τα παιδιά μας, το συντομότερο δυνατόν, στα σχολεία. Τόνισε δε την ανάγκη αυστηρής τήρησης των μέτρων και των υγειονομικών κανόνων από όλους και επισήμανε ότι η Εκκλησία οφείλει, όπως έκανε μέχρι σήμερα, να δίνει το θετικό παράδειγμα και να είναι αρωγός στον κοινό αγώνα».

Ιερώνυμος-Μητσοτάκης

Η αιτία του ιερού πολέμου

Υπενθυμίζεται ότι η Διαρκής Ιερά Σύνοδος χθες διαμήνυσε ότι θα ανοίξει τις εκκλησίες στους πιστούς για τον αγιασμό των υδάτων, αψηφώντας τις κυβερνητικές αποφάσεις και με αποτέλεσμα η Εκκλησία της Ελλάδος να γίνει αρνητικό θέμα σε διεθνή ΜΜΕ. Την αντίδραση της ιεραρχίας προκάλεσε το γεγονός ότι το Σάββατο ο (πρώην) κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας είχε ανακοινώσει την επιστροφή σε σκληρό lockdown για μία εβδομάδα και είχε προαναγγείλει ότι: «Οι εκκλησίες μας θα παραμείνουν κλειστές για τους πιστούς και δεν θα γίνει την ημέρα των Θεοφανείων Αγιασμός των υδάτων σε εξωτερικούς χώρους».

Αγιασμός των υδάτων
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις