Αθήνα

°C

kairos icon

Τρίτη

23

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / Smartphones παραγωγή 2020: Μείωση λόγω πανδημίας
ΚΟΣΜΟΣ

Smartphones παραγωγή 2020: Μείωση λόγω πανδημίας

Smartphones παραγωγή 2020: Μειώθηκε αισθητά λόγω πανδημίας. Ποιες οι προβλέψεις για το 2021.

Η παραγωγή των Smartphones που είναι ευρέως διαδεδομένα και τα χρησιμοποιεί το μεγαλύτερο ποσοστό του παγκόσμιου πληθυσμού, το 2020 μειώθηκε κατά 11%. Ο κορονοϊός, πέρα από τις υπόλοιπες επιπτώσεις που είχε, φαίνεται ότι έπληξε και την παραγωγή του συγκεκριμένου τεχνολογικού είδους. Σύμφωνα με την έρευνα της εταιρείας Trend Force, πέρα από την πανδημία σημαντικό ρόλο στην μείωση της συνολικής παραγωγής smartphones είχε και η επιβολή κυρώσεων στην Huawei, εταιρεία που βρίσκεται μεταξύ των κορυφαίων κατασκευαστών. Η μείωση αυτή δεν αποτελεί έκπληξη, καθώς είχε αρχίσει να διαφαίνεται από το δεύτερο τρίμηνο του έτους που μόλις έφυγε.

Συγκεκριμένα η κορυφαία εταιρεία Samsung, έχει παραδεχθεί ότι η πανδημία έχει πλήξει σοβαρά τον ρυθμό παραγωγής της. Μόνο τον περασμένο Απρίλιο ο μεγαλύτερος κατασκευαστής smartphones μείωσε την παραγωγή του σε ποσοστό 60%, ενδεικτικό του πλήγματος αυτού. Η επιβολή κυρώσεων στην Huawei, όπως προαναφέρθηκε, ήταν ουσιαστικά το δεύτερο σοβαρό γεγονός που είχε αντίκτυπο στην παγκόσμια παραγωγή smartphones. Οι ειδικοί προβλέπουν ότι κατά το επόμενο έτος η παραγωγή στον συγκεκριμένο τομέα θα ανακάμψει, όμως δεν διαφαίνεται ότι το ίδιο θα συμβεί και για τη Huawei.

κινητό smartphone μαύρο

Παραγωγή Smartphones 2020: Tι έδειξαν τα στατιστικά

Η Trend Force καταγράφει ότι συνολικά οι κατασκευαστές παρήγαγαν 1,25 δισεκατομμύρια συσκευές. Στις έξι κορυφαίες θέσεις βρέθηκαν οι:

  • Samsung
  • Apple
  • Huawei
  • Oppo
  • Vivo

Βέβαια, η Huawei δέχτηκε διπλό χτύπημα καθώς πέρα από τον κορωνοϊό, είχε να αντιμετωπίσει και τις κυρώσεις που δεν της επέτρεπαν να αποκτήσει πρόσβαση σε συστήματα επεξεργαστών.

Οι προβλέψεις για το 2021

Οι αναλυτές της αγοράς προβλέπουν ότι θα υπάρξει μερική ανάκαμψη μέσα στο 2021. Μάλιστα, προβλέπουν αύξηση της παραγωγής κατά 9% που θα ανεβάσει τα επίπεδα της παγκόσμιας παραγωγής στα 1,36 δισεκατομμύρια συσκευές. Όμως, ακόμη κι αν αυτό συμβεί, η παγκόσμια αγορά smartphones θα κινείται στα επίπεδα του 2019. Βέβαια αυτή η πρόβλεψη δεν αφορά την Huawei, καθώς ενδέχεται ακόμη και να χάσει τη θέση που κατέχει ανάμεσα στις πέντε πρώτες κορυφαίες εταιρείες. Ένας καθοριστικός παράγοντας για τα νούμερα και την εξέλιξη της αγοράς μέσα στη χρονιά που διανύουμε είναι το περιβόητο δίκτυο 5G. Οι προβλέψεις θέλουν η συγκεκριμένη τεχνολογία να διεισδύει κατά 37% μέσα στο 2021. Βέβαια, η παραγωγή συσκευών που να εξυπηρετούν το συγκεκριμένο δίκτυο δεν θα είναι μεγάλη, λόγω των ελάχιστων τεχνικών μέσων των σχετικών εργοστασίων.

smartphone κινητο οθονη
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις