Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

20

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΑΘΛΗΤΙΚΑ / Άρης – ΑΕΚ LIVE: Το μεγάλο ντέρμπι της Θεσσαλονίκης
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Άρης – ΑΕΚ LIVE: Το μεγάλο ντέρμπι της Θεσσαλονίκης

Άρης - ΑΕΚ LIVE: Σήμερα στις 19:30 στο ”Χαριλάου” ο Άρης υποδέχεται την ΑΕΚ στο δεύτερο εξ’ αναβολής ντέρμπι.

Σήμερα στις 19:30 στο ”Χαριλάου” ο Άρης υποδέχεται την ΑΕΚ στο δεύτερο εξ’ αναβολής ντέρμπι. Ο Άρης, ο οποίος έχει παρουσιάσει ένα πολύ καλό πρόσωπο με τον Άκη Μάντζιο στο ”τιμόνι”, βρίσκεται στη 2η θέση με 33 βαθμούς και κυνηγάει τον Ολυμπιακό που έχει 42. Η ομάδα της Θεσσαλονίκης έχει 3 νίκες στα τελευταία 5 παιχνίδια. Έρχεται όμως από το ”χ” με τον ΠΑΣ Γιάννενα που του στέρησε την ευκαιρία να πλησιάσει ακόμα περισσότερο τον πρωτοπόρο Ολυμπιακό. Με σύμμαχο την ιστορία ο Άρης ετοιμάζεται να πετύχει την 24η νίκη του στο Κλεάνθης Βικελίδης εναντίον της Ένωσης. Η ΑΕΚ από την άλλη έχει μπει στην εποχή Χιμένεθ, είχε αρκετά σκαμπανεβάσματα στην διάρκεια του πρωταθλήματος ωστόσο προέρχεται από δύο σερί νικές και βρίσκεται στην 4η θέση της βαθμολογίας.

Άρης – ΑΕΚ: Πώς θα παραταχθεί η ομάδα της Θεσσαλονίκης

Ο προπονητής του Άρη, Άκης Μάντζιος, επεσήμανε τον βαθμό δυσκολίας της αποψινής αναμέτρησης με την ΑΕΚ και πως θα πρέπει να κάνουν το κάτι παραπάνω στο γήπεδο για να φύγουν νικητές. Πλην της απουσίας του Μπερτόγλιο δεν υπάρχει άλλο αγωνιστικό πρόβλημα για τον Άκη Μάντζιο, ο οποίος θα έχει επιπλέον δύο επιλογές σε σχέση με τα προηγούμενα παιχνίδια. Κάτσε και Ιωάννου συμπεριλήφθηκαν στην αποστολή, αλλά πολύ δύσκολα θα βρεθούν και στο αρχικό σχήμα. Αλλαγές ωστόσο θα υπάρχουν. Ο «φρέσκος» Ματίγια θα επιστρέψει στο χώρο της μεσαίας γραμμής, δίπλα στον Σάσα, καθώς ο Ισπανός έχει περισσότερες δημιουργικές ικανότητες από τον Τζέγκο και απόψε σ’ ένα παιχνίδι ο Αρης θα επιδιώξει να κυριαρχήσει στο χώρο του κέντρου, να πάρει κατοχή και να αναπτυχθεί από εκεί, οπότε ο Ματίγια κρίνεται απαραίτητος.

Στην άμυνα το πιθανότερο είναι ο Σούντγκρεν να επιστρέψει στην ενδεκάδα (δεξιά) μετατοπίζοντας τον Σάκιτς αριστερά, ενώ στην τριάδα της επίθεσης, πίσω από τον Μάνο, παραμένει ερωτηματικό εάν για 3ο σερί παιχνίδι ο Ματέο Γκαρσία «δει» πάγκο διατηρώντας τη θέση του στο βασικό σχήμα ο Μαντσίνι. Ο τελευταίος άλλωστε έκανε καλό παιχνίδι στο… βούρκο των Ιωαννίνων και αξίζει την ευκαιρία.

Άρης ΑΕΚ

Άρης – ΑΕΚ: Η ενδεκάδα των ”κιτρινόμαυρων”

Ο Χιμένεθ, τώρα, δεν σκοπεύει να προχωρήσει σε εκτεταμένο ροτέισον, αλλά θα αλλάξει κάποια πρόσωπα στο αρχικό σχήμα. Την «κιτρινόμαυρη» εστία θα υπερασπιστεί ο Αθανασιάδης, ο οποίος μπροστά του – από δεξιά προς αριστερά – θα έχει τους Μπακάκη, Νεντελτσιάρου, Σβάρνα και Λόπες.

Ως αμυντικό χαφ θα αγωνιστεί ως Σιμόες, με εσωτερικούς μέσους τους Γαλανόπουλο και Σάκχοφ. Στα πλάγια της επίθεσης θα είναι οι Γκαρσία, Μάνταλος και στην κορυφή ο Ανσαριφάρντ. Την αποστολή συμπληρώνουν οι Τσιντώτας, Θεοχάρης, Λάτσι, Ραντόνια, Σιμάνσκι, Κρίστιτσιτς, Μαχαίρας, Λιβάια, Αλμπάνης, Τάνκοβιτς και Ολιβέιρα. Εκτός έμειναν ο Μάριο Μιτάι που έκανε θεραπεία και ατομικό πρόγραμμα και ο Ντμίτρο Τσιγκρίνσκι, ο οποίος επίσης γυμνάστηκε ατομικά.

Άρης - ΑΕΚ

Άρης – ΑΕΚ: Ο Χιμένεθ τα ”έβαλε” με το σχεδιασμό της Ένωσης

Ο προπονητής της Ένωσης, Μανόλο Χιμένεθ, τόνισε ότι δεν συμφωνεί με το σχεδιασμό που έγινε στον Δικέφαλο για την τρέχουσα σεζόν. “Έχουμε πολλά πράγματα μπροστά μας να βελτιώσουμε, αλλά οι νίκες μας βοηθούν. Είναι εύκολο να βγάλεις ενδεκάδα όταν έχεις έναν παίκτη για κάθε ενδεκάδα, αλλά προτιμώ να έχω πολλά “προβλήματα” για να αποφασίσω. Παίζουμε με ένα πολύ δυνατό αντίπαλο, μια καλή ομάδα και θα κάνουμε το καλύτερο δυνατό”.

Για τη διαχείριση: “Είναι σημαντικό πως θα διαχειριστείς τα αποδυτήρια, όχι να επιλέξεις την ενδεκάδα Είναι καλό που θέλουν να παίζουν όλοι. Το θέμα δεν είναι μόνο η διαχείριση, αλλά και να παίρνεις αποτελέσματα. Το καλύτερο είναι να έχεις μια ομάδα που να είναι έτοιμη. Το ιδανικό θα ήταν να υπάρχει ένας σωστός σχεδιασμός.

Προσωπικά, δεν συμφωνώ με τον σχεδιασμό που είχε γίνει στην ΑΕΚ, βέβαια αυτός που τον έκανε ίσως συμφωνούσε. Είναι δική μου άποψη. Αν ειναι να παιζεις 4-3-3 γιατί να χρειάζεσαι τόσους επιθετικούς; Θα πρέπει δυο από τους επιθετικούς σου να μείνουν στον πάγκο. Το βασικό είναι να κάνουμε μια καλή χρονιά και να κάνουμε ένα καλό σχεδιασμό για την επόμενη σεζόν. Συνήθως οι περισσότεροι σκέφτονται το παρόν, αλλά θα πρέπει να σκεφτόμαστε όχι μόνο το παρόν, αλλά και το μέλλον”.

Για τον Δημήτρη Μελισσανίδη: “Μιλάμε, με κάλεσε γιατί θεώρησε ότι η ομάδα χρειαζόταν μια αλλαγή. Εγώ δεν το σκέφτηκα. Είμαι φίλος της ΑΕΚ. Δεν γεννήθηκα ΑΕΚ, έγινα στην πορεία ΑΕΚ. Όχι μόνο σκεφτόμενος το σήμερα, αλλά και το αύριο”.

Μανόλο Χιμένεθ
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις