Τηλεφωνικές απάτες: Συνεχίζονται τα τηλεφωνήματα του τρόμου

ΕΛΛΑΔΑ

Τηλεφωνικές απάτες: Συνεχίζονται τα τηλεφωνήματα του τρόμου

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: Γιώργος Ζαχάρης

Τηλεφωνικές απάτες: Υποδυόμενοι τους αστυνομικούς υπόσχονταν να μην παραπέμψουν σε εισαγγελέα το παιδί των θυμάτων για δήθεν πρόκληση τροχαίου.

15.01.2021 | 11:48

Ένα εκατομμύριο ευρώ (!) επιχείρησε να υφαρπάξει εγκληματική ομάδα Βούλγαρων, παριστάνοντας τα μέλη της  με τηλεφωνικές απάτες, άλλοτε τους αστυνομικούς κι άλλες φορές τους γιατρούς! Εν τέλει, από τα μέχρι τώρα στοιχεία οι δράστες των τηλεφωνικών απατών, σε ανυποψίαστους πολίτες από τη Λάρισα μέχρι τις Σέρρες, απέσπασαν το ποσό των 40.000 ευρώ από δύο θύματά τους. Ο τρόπος δημιουργίας πανικού και αφόρητης ψυχολογικής πίεσης, γνωστός. Τηλεφωνούσαν παριστάνοντας είτε τους αστυνομικούς, είτε τους γιατρούς. Ισχυρίζονταν ότι στενό συγγενικό πρόσωπο των θυμάτων είτε είχε προκαλέσει τροχαίο και ο «αστυνομικός» ζητούσε… λάδωμα για να αφήσει ελεύθερο τον δήθεν υπαίτιο συγγενή τους. Ισχυρίζονταν επίσης ότι είναι γιατροί και μάλιστα χειρουργοί και για τα έξοδα της επέμβασης σε τραυματισμένους συγγενείς τους απαιτούσαν χρήματα και κοσμήματα για δήθεν αγορά αναλώσιμων ιατρικών υλικών.

από τον Πέτρο Καρσιώτη

Οι αστυνομικοί της Ασφάλειας Σερρών κατάφεραν καίριο πλήγμα και σ αυτή την εγκληματική οργάνωση με τη σύλληψη Βούλγαρου, ηγετικού μέλους της οργάνωσης. Οι ίδιοι αστυνομικοί ταυτοποίησαν και τα στοιχεία άλλων δύο Βούλγαρων υπηκόων, οι οποίοι αναζητούνται. Όπως προέκυψε από την έρευνα των αστυνομικών οι προαναφερόμενοι, μαζί με συνεργούς τους ξεκίνησαν τη δράση τους τον Νοέμβριο του 2020 και έχοντας διακριτούς ρόλους, δραστηριοποιούνταν συστηματικά στην εξαπάτηση πολιτών. Ως προς την μεθοδολογία τους, όπως προαναφέρθηκε, προσποιούμενοι τον αστυνομικό ή τον γιατρό, τηλεφωνούσαν σε ανυποψίαστους πολίτες και ισχυρίζονταν ότι το παιδί τους προκάλεσε τροχαίο δυστύχημα ή έχει τραυματιστεί σοβαρά σε τροχαίο ατύχημα.

Τηλεφωνικές απάτες: Συναισθηματική φόρτιση

«Με τον τρόπο αυτό», τονίζει η Αστυνομία «προκαλούσαν στους ανυποψίαστους πολίτες έντονη σύγχυση και συναισθηματική φόρτιση και τους ζητούσαν μεγάλα χρηματικά ποσά δήθεν για να αποφύγει το παιδί τους τις συνέπειες του τροχαίου ατυχήματος ή δήθεν για να υποβληθούν σε άμεση χειρουργική επέμβαση, ως υποτιθέμενα θύματα του τροχαίου ατυχήματος.

Τηλεφωνικές απάτες: Πήγαν να αρπάξουν 1 εκατομμύριο ευρώ

Όπως διαπιστώθηκε, από το απόγευμα της 9ης Ιανουαρίου 2021 έως το απόγευμα της 11ης Ιανουαρίου 2021, πραγματοποίησαν 38 τηλεφωνήματα σε ανυποψίαστους πολίτες και προσπάθησαν να τους αποσπάσουν πάνω από 1.000.000 ευρώ, χωρίς ωστόσο να τα καταφέρουν». Από την μέχρι στιγμής έρευνα προέκυψε ότι εφαρμόζοντας την ίδια μεθοδολογία κατάφεραν να εξαπατήσουν:

 

 

Τηλεφωνικές απάτες: 15.000 από μία γυναίκα, 26.000 από άλλη

Στις 4 Νοεμβρίου 2020, μία ηλικιωμένη γυναίκα στις Σέρρες, όπου της απέσπασαν 15.000 ευρώ και  στις 20 Νοεμβρίου 2020 μία ηλικιωμένη γυναίκα στην Λάρισα όπου της απέσπασαν 26.000 ευρώ. Στην κατοχή του συλληφθέντα Βούλγαρου υπηκόου, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 5 κινητά τηλέφωνα, ενώ η έρευνα των αστυνομικών συνεχίζεται για την ταυτοποίηση των στοιχείων και των υπόλοιπων συνεργών του.

Exit mobile version