Μέσα από αγγελίες, που εντόπιζε στο διαδίκτυο, 40χρονη από τη Γεωργία, κατάφερνε οι ενδιαφερόμενοι για οικιακή βοηθό, ιδιαίτερα στα βόρεια Προάστια, να της ανοίγουν την πόρτα και την αγκαλιά τους. Εκείνη, σύμφωνα με την Αστυνομία, έχοντας εκτίσει και ποινή φυλάκισης για κλοπές στο παρελθόν και χρησιμοποιώντας πλαστά επώνυμα, αποσπούσε την εμπιστοσύνη τους. Όταν όμως έβρισκε την ευκαιρία, αποσπούσε και ολόκληρες… περιουσίες και εξαφανιζόταν. Το τηλέφωνο που είχε δώσει στα θύματα, ήταν πάντα απενεργοποιημένο αφού επρόκειτο για ένα από τα λεγόμενα «πακιστανικά», που η αλλοδαπή είχε προμηθευτεί κάπου στην Ομόνοια.
Οι αστυνομικοί της Ασφάλειας Βορειοανατολικής Αττικής, κατάφεραν μετά από αρκετές καταγγελίες να την ταυτοποιήουν και να τη συλλάβουν. Έως τώρα εξιχνιάστηκαν πέντε περιπτώσεις κλοπών με λεία περίπου 250.000 ευρώ! Όμως, καθώς Αστυνομία και Εισαγγελέας πιστεύουν ότι τα θύματα της δήθεν οικιακής βοηθού, είναι πολύ περισσότερα, εκδόθηκε εισαγγελική διάταξη για να δοθούν οι φωτογραφίες της και τα στοιχεία της στη δημοσιότητα, ακριβώς γι αυτόν τον λόγο.
Οικιακή βοηθός κλοπές: Η κλοπή στα Μελίσσια
Η γυναίκα από τη Γεωργία, η οποία κατηγορείται ότι από μία μονοκατοικία στα Μελίσσια σήκωσε κοσμήματα, μετρητά και ασημένια σερβίτσια αξίας 200.000 ευρώ, συνελήφθη στις 18 Δεκεμβρίου 2020. «Ως προς τον τρόπο δράσης», ανέφερε τότε η Αστυνομία «η κατηγορούμενη αρχικά εντόπιζε στο διαδίκτυο αγγελίες που αναζητούσαν οικιακή βοηθό, επικοινωνούσε με τους ενδιαφερόμενους και καταφέρνοντας να κερδίσει την εμπιστοσύνη τους, επιτύγχανε την πρόσληψή της. Σε μερικές περιπτώσεις, ως αποδεικτικό στοιχείο της ταυτότητάς της, επιδείκνυε πλαστή βεβαίωση άδειας διαμονής.
Οικιακή βοηθός κλοπές: Όταν οι ιδιοκτήτες έλειπαν
Κατά το χρόνο εργασίας της, εκμεταλλευόμενη είτε την απουσία των ενοίκων είτε την εμπιστοσύνη που της έδειχναν, αφαιρούσε από το εσωτερικό της οικίας χρηματικά ποσά, κοσμήματα και άλλα αντικείμενα. Κατόπιν, προβάλλοντας διάφορες δικαιολογίες αποχωρούσε από την οικία. Αμέσως δε μετά την αποχώρησή της, απενεργοποιούσε την τηλεφωνική σύνδεση που χρησιμοποιούσε, προκειμένου να αποφύγει τον εντοπισμό της». Στη συνέχεια, όπως έχει προκύψει από την έρευνα, διοχέτευε τα κλοπιμαία σε δίκτυο κλεπταποδόχων ή σε διάφορα ενεχυροδανειστήρια, προκειμένου αφενός να αποκομίσει άμεσα οικονομικό όφελος και αφετέρου να μην έχει στην κατοχή της τα πειστήρια των παράνομων ενεργειών της.
Ρολόγια, κοσμήματα και ασημένια είδη στο σπίτι της
Σε έρευνα που διενεργήθηκε στην οικία όπου διέμενε, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ρολόγια χειρός, κοσμήματα, ασημένια είδη σερβιρίσματος, κινητά τηλέφωνα, κάρτες sim και το χρηματικό ποσό των -200- ευρώ. Οι κλοπές για τις οποίες κατηγορείται έλαβαν χώρα σε Μελίσσια, Χαλάνδρι, Παπάγου, Μαρούσι και Πειραιά. Έχουν , ωστόσο, υποβληθεί μηνύσεις και από τις περιοχές Ζωγράφου και Βούλας.