Η κοσμοθεωρία και οι κανόνες του Φένγκ Σούι δεν έχουν ασπασθεί από πολύ κόσμο, γιατί δυσανασχετούν είτε ως προς την αποτελεσματικότητά του, είτε ως προς την καλοτυχία που επιφέρει. Φυσικά υπάρχουν και εκείνοι, οι οποίοι, αφού μπήκαν στην διαδικασία να πειραματιστούν με την τεχνική αυτή, άλλαξαν γνώμη και πείστηκαν από τα αποτελέσματα που επιφέρει. Το παραδοσιακό αυτό σύστημα κινέζικης γεωμαντείας αφορά την διαρρύθμιση, αλλά και την τοποθέτηση αντικειμένων σε έναν χώρο. Σκοπός του είναι να ρέει θετική ενέργεια στον χώρο αυτό. Παρόλα αυτά στην κινέζικη αρχαιότητα η χρήση του διέφερε από την σημερινή. Χρησιμοποιούταν μόνο από το κράτος για την εύρεση κατάλληλων οικοπέδων με καλή ενέργεια για την οικοδόμηση πόλεων.
Η εξάπλωση της χρήσης του στα λαϊκά στρώματα εξαπλώθηκε μετά την πτώση της κεντρικής εξουσίας στην μεσαιωνική Ιαπωνία. Έτσι, ο κόσμος με αυτή την τεχνική στράφηκε στην εύρεση καλού οικοπέδου για να χτίσει το σπίτι του. Με την πάροδο των χρόνων το Φενγκ Σούι εξαπλώθηκε όλο και περισσότερο και έγινε γνωστό όλο τον κόσμο. Οι κανόνες του συνεισφέρουν αδιαμφισβήτητα στην διατήρηση της τάξης και της λειτουργικότητας χώρου μας. Υπάρχουν, βέβαια, τέσσερις πολύ απλοί κανόνες που θα αλλάξουν την αύρα του σπιτιού μας και θα μας προσφέρουν την ηρεμία και την χαλάρωση που επιθυμούμε. Ακόμα και κάποιος που δεν τον απασχολεί το συγκεκριμένο ζήτημα μπορεί να το δοκιμάσει, έστω για πρακτικούς σκοπούς, και να δει το αποτέλεσμα.
Φενγκ Σούι 2021 – σπίτι: Οι 4 κανόνες
Η τεχνική του Φενγκ Σούι αγαπά την λιτότητα και ένα μη φορτωμένο με περιττά πράγματα σπίτι. Ας αναθεωρήσουμε, λοιπόν, σχετικά με το τι χρειαζόμαστε και τι όχι κι ας αδειάσουμε το χώρο μας από πράγματα, ακόμη κι έπιπλα, που δεν χρειαζόμαστε. Με αυτόν τον τρόπο θα είναι πιο εύχρηστος ο χώρος και η ενέργεια θα ρέει ευκολότερα μέσα του. Ο δεύτερος κανόνα είναι να γεμίσουμε το σπίτι μας φυτά εσωτερικού χώρου. Αυτά καθαρίζουν τον αέρα από την αρνητική ενέργεια και ξεφορτώνονται τα δυσάρεστα συναισθήματα. Συνεπώς, θα έχουμε και έναν πιο όμορφο και ευχάριστο χώρο και θα εκπέμπει και μια ηρεμία που πρωτύτερα του έλειπε.
Το φως κι ο καθαρός αέρας χαρίζουν στον χώρο, αλλά και σ’ εμάς τους ίδιους θετική ενέργεια και απομακρύνει τις αρνητικές σκέψεις. Επομένως, κάθε πρωί ας ανοίγουμε τα παράθυρά μας, όποτε μας το επιτρέπει και ο καιρός, για να απολαμβάνουμε όλα τα θετικά στοιχεία που μας υπόσχονται. Κάθε δωμάτιο πρέπει να λούζεται από φως και αυτό να αντανακλά στους καθρέφτες για να φωτίζει όλο το σπίτι. Ο βασικότερος κανόνας είναι να μην βάζουμε τους καθρέφτες απέναντι από την εξώπορτα. Εκεί συγκεντρώνονται όλες οι ευκαιρίες ζωής κι ένας καθρέφτης απέναντι από την διώχνει ό,τι καλό μας συμβαίνει.