Αθήνα

°C

kairos icon

Τετάρτη

22

Ιανουαρίου 2025

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Κεραμέως σχολεία – άνοιγμα: Τι θα ισχύσει για Γυμνάσια, Λύκεια, φροντιστήρια και Πανεπιστήμια
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κεραμέως σχολεία – άνοιγμα: Τι θα ισχύσει για Γυμνάσια, Λύκεια, φροντιστήρια και Πανεπιστήμια

Κεραμέως σχολεία - άνοιγμα: Τι θα ισχύσει με τη μείωση της ύλης στις πανελλαδικές εξετάσεις, με τα φροντιστήρια και με τις αθλητικές δραστηριότητες - Δηλώσεις Κεραμέως πριν το άνοιγμα των σχολείων.

Mε τα μέτρα που έχουν υποδείξει οι επιστήμονες θα λειτουργήσουν τα σχολεία, ενώ στα λύκεια που θα παραμείνουν κλειστά, θα συνεχιστεί η τηλεκπαίδευση, έκανε σαφές η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως το πρωί του Σαββάτου. Μιλώντας στο Open, η υπουργός ξεκαθάρισε πως οι αποφάσεις για το άνοιγμα των γυμνασίων σε όλη των επικράτεια και των λυκείων στις «κίτρινες» περιοχές, ελήφθησαν στη βάση των στοιχείων των επιδημιολόγων. «Τα παιδιά στα λύκεια έχουν πιο έντονη επαφή μεταξύ τους. Παρακαλώ εκπαιδευτικούς και μαθητές άνω των 16 να κάνουν αίτηση για τεστ», είπε χαρακτηριστικά.

Η κ. Κεραμέως ανέφερε επίσης ότι έχουν γίνει προσλήψεις ψυχολόγων για να βοηθηθεί η εκπαιδευτική κοινότητα και έχει μειωθεί η ύλη για τις πανελλαδικές εξετάσεις ενώ υπογράμμισε ότι «οι ειδικοί προτείνουν οι αθλητικές δραστηριότητες να γίνονται σε σταθερές ομάδες. Για να ανοίξουν τα γυμνάσια αποφασίστηκε να περιοριστεί το εμπόριο. Θα έχουμε κρούσματα, είναι λογικό. Το ζητούμενο είναι να τηρούνται τα μέτρα στα σχολεία».

Κεραμέως: Τα φροντιστήρια και οι εξετάσεις

Για τη λειτουργία των φροντιστηρίων η Νίκη Κεραμέως τόνισε ότι ακόμη δεν έχουν εισηγηθεί να ανοίξουν οι ειδικοί, ενώ ανέφερε ότι οι εξετάσεις στα πανεπιστήμια θα γίνουν εξ’αποστάσεως. Ως προς το νομοσχέδιο του Υπουργείου Παιδείας για τα ΑΕΙ που κατατέθηκε χθες στη Βουλή, η υπουργός Παιδείας ανέφερε ότι κινείται σε δύο άξονες: την εισαγωγή και την αναβάθμιση. «Ελάχιστη βάση εισαγωγής γιατί αλλιώς κοροϊδεύουμε τους φοιτητές και του συμφοιτητές τους. Θα υπάρχει συγκεκριμένο όριο φοίτησης. Οφείλουμε να αναβαθμίσουμετο επίπεδο σπουδών και το πτυχία». Όσον αφορά το σώμα φύλαξης των πανεπιστημίων, σημείωσε ότι θα υπάρχει σε κάποιες σχολές και όχι σε όλα τα εκπαιδευτικά ιδρύματα.

Τέλος, σχολιάζοντας την πρόταση της καθηγήτριας Επιδημιολογίας της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών, Αθηνάς Λινού, να μοιραστούν οι μαθητές σε άλλες αίθουσες για να είναι μικρότερος ο αριθμός τους ανά τμήμα, είπε: «Nα είμαστε λίγο ρεαλιστικοί, δεν μπορούμε να διπλασιάσουμε τους χώρους σε όλη τη χώρα. Υπάρχουν πρακτικές δυσκολίες και για τους εκπαιδευτικούς».

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις