Δημήτρης Λιγνάδης εξελίξεις: Ο Ρουβίκωνας απειλεί, οι μηνύσεις άρχισαν

ΕΛΛΑΔΑ

Δημήτρης Λιγνάδης εξελίξεις: Ο Ρουβίκωνας απειλεί, οι μηνύσεις άρχισαν

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: Ευτυχία Παπούλια

Δημήτρης Λιγνάδης εξελίξεις: Μια αιχμηρή ανάρτηση με σκληρό περιεχόμενο κατά του Δ. Λιγνάδη από το ηγετικό στέλεχος της αναρχικής οργάνωσης "Ρουβίκωνας".

09.02.2021 | 14:27

Με μια ανάρτηση στον λογαριασμό του ο χρήστης Γιώργος Καλαϊτζίδης προειδοποιεί τον τέως πλέον διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου Δημήτρη Λιγνάδη να κόψει τις απειλές, γράφοντας ότι παίρνει κόσμο και τον απειλεί ώστε να μην κινηθεί νομικά εναντίον του. Γράφει η ανάρτηση: Ο παιδ… βι…. Δημήτρης Λιγνάδης επειδή έχει άκρες βάζει κόσμο να παίρνει τηλέφωνα και να απειλεί κόσμο για να μην κινηθούν νομικά εναντίον του.

Να ξέρει το εν λόγω κ…. πως έχουμε μπει και άλλοι στο παιχνίδι.

Λιγνάδης: Τι λέει ο δικηγόρος του

Εν τω μεταξύ, στην εκπομπή Κοινωνία Ώρα MEGA μίλησε ο δικηγόρος του Δημήτρη Λιγνάδη, Νίκος Γεωργουλέας μετά και την παραίτηση του εντολέα του από την καλλιτεχνική διεύθυνση του Εθνικού Θεάτρου και τον σάλο που έχει ξεσπάσει. “Υπάρχουν πολλές φήμες που δεν έχουν επιβεβαιωθεί. Δεν μπορώ να ξέρω αν θα φτάσουμε στα δικαστήρια, χωρίς να έχω λάβει μία κλήση ή κάποιο δικόγραφο. Τέτοιου είδους φήμες βλάπτουν οποιονδήποτε. Ο κ. Λιγνάδης έχει δώσει εντολές προκειμένου να προστατεύσει την τιμή και την υπόληψή του και ο ίδιος πράττει αναλόγως. Και εμείς ενημερωνόμαστε από τα ΜΜΕ. Δεν έχουμε τίποτα στα χέρια μας, είτε σε πειθαρχικό, είτε σε ποινικό επίπεδο” είπε ο κ. Γεωργουλέας.

Σημειώνεται ότι στην εισαγγελία δεν έχει υπάρξει μέχρι στιγμής κάποια επώνυμη καταγγελία για τον Δημήτρη Λιγνάδη. Ο ίδιος έκλεισε τη Δευτέρα τους λογαριασμούς του στα social media και διεμήνυσε ότι θα κινηθεί νομικά απέναντι σε όσους μιλούν εις βάρος του. Ήδη έχει προχωρήσει στις πρώτες μηνύσεις σε συναδέλφους του αλλά και δημοσιογράφους που τον “φωτογραφίζουν” σε σχετικές αναρτήσεις.

Η άγνωστη ιστορία με την επίθεση

Μετά την παραίτηση του Δημήτρη Λιγνάδη, στο φως ήρθε και μια άγνωστη ιστορία, από το 2002, όταν είχε μαχαιρωθεί πισώπλατα μέσα στο ίδιο του το σπίτι, από άγνωστο. Τότε είχε περιγράψει την επίθεση που δέχτηκε στο Down Town. Συγκεκριμένα είχε δηλώσει: «Πράγματι κινδύνευσε η ζωή μου. Ήμουν χύμα στο πάτωμα του σπιτιού μου. Ετοιμοθάνατος», λέει, και συνεχίζει: «ξαφνικά, κατάλαβα ότι άνθρωποι της γειτονιάς, που δεν τους έδινα καμία σημασία, είχαν μαζευτεί γύρω μου και μου φάνηκαν πολύ όμορφοι. Βυθιζόμουν στον θάνατο και τους έβλεπα: ήταν ωραίοι, παντού γύρω μου υπήρχαν ωραία χρώματα».

Όπως είχε τονίσει, γλίτωσε γιατί είχε τεράστια θέληση να ζήσει και καταλήγει: «δεν ξέρω άλλες λεπτομέρειες γι’ αυτή την ιστορία, δεν ξέρω τις λεπτομέρειες που κάποιος ίσως ήθελε να ακούσει, ξέρω όμως ότι κινδύνευσε χοντρά η ζωή μου. Με το που βγήκα από την Εντατική πήγα σε έναν θάλαμο του νοσοκομείου Σωτηρία. Έξω από το παράθυρο είδα ένα δέντρο και είπα τι ωραίο χρώμα που είναι το πράσινο, τι ωραία που είναι η ζωή». Σε ερώτηση δημοσιογράφου αν φοβήθηκε και αν έβλεπε εφιάλτες μετά το περιστατικό με το μαχαίρωμα, ο Δημήτρης Λιγνάδης απάντησε ότι δεν έβλεπε εφιάλτες απλά εκτίμησε τη ζωή του αλλιώς.

Κινδύνεψε να χάσει τον πνεύμονα

Σύμφωνα τότε με το αστυνομικό δελτίο, ο άγνωστος εισέβαλλε στο σπίτι του σκηνοθέτη με ένα μαχαίρι και τραυματίζει βαριά τον σκηνοθέτη με μαχαιριές στην πλάτη από τις οποίες κινδύνευσε να χάσει τον πνεύμονά του. Βαριά τραυματισμένος και έχοντας χάσει πολύ αίμα ο Λιγνάδης καταφέρνει να φτάσει από το διαμέρισμά του στο πεζοδρόμιο της οδού Ιθάκης όπου τον βλέπουν οι θαμώνες ενός καφενείου και καταφεύγει εκεί μέχρι να τον παραλάβει το ασθενοφόρο.

Τον μεταφέρουν στο νοσοκομείο Σωτηρία και στο πλευρό του είναι ο Κωνσταντίνος Μαρκουλάκης, ενώ κάνουν έκκληση για αίμα σε συναδέλφους του ηθοποιούς. Μεταφέρεται στην εντατική και χειρουργείται, ενώ για το επίμαχο επεισόδιο γίνονται ανακρίσεις, λαμβάνονται καταθέσεις και η υπόθεση μπαίνει τελικά στο συρτάρι. Πολλοί υποστηρίζουν ότι η υπόθεση λύθηκε εξωδικαστικά.

Exit mobile version