Τα φρέσκα βότανα στην κατάψυξή μπορούν να μείνουν “στον πάγο” για όσο διάστημα θέλουμε και όποτε μαγειρεύουμε ή τα χρειαζόμαστε να τα χρησιμοποιούμε και να έχουν το ίδιο άρωμα με εκείνο που είχαν όταν τα πρώτο αγοράσατε. Πείτε μας αν αυτό ακούγεται γνωστό: αγοράζετε ένα μεγάλο μάτσο φρέσκα βότανα για να το χρησιμοποιήσετε στο φαγητό που θέλετε να φτιάξετε, χρησιμοποιείτε μια μικρή ποσότητα, τοποθετείτε το υπόλοιπο στο ψυγείο σας και σκέφτεστε «θα τα χρησιμοποιήσω μια από τις επόμενες μέρες». Τις περισσότερες φορές δεν τα χρησιμοποιείτε και καταλήγουν μαραμένα στο ψυγείο! Ναι, αυτό συμβαίνει σε όλους μας, γι’αυτό είναι σημαντικό να μάθουμε να διατηρούμε τα βότανα που περισσεύουν. Η μέθοδος αυτή είναι πολύ πρακτική, καθώς η χρήση αυτών των βοτάνων γίνεται πολύ εύκολη και τα φαγητά σας γίνονται πολύ νόστιμα. Το μυστικό κρύβεται στο ότι όσο τα βότανα μένουν στην κατάψυξη, εμπλουτίζουν το ελαιόλαδο με την υπέροχη γεύση τους.
Χρησιμοποιήστε αυτούς τους φρέσκους κύβους λαχανικών στις σούπες, στο σοτάρισμα, στα ζυμαρικά, στα ψητά λαχανικά, σε φαγητό στον φούρνο και σε οτιδήποτε θέλετε να μαγειρέψετε που απαιτεί θερμότητα. Οι επιλογές είναι ατελείωτες και πολλές! Προσοχή: αυτή η μέθοδος διατήρησης είναι πιο αποτελεσματική όταν χρησιμοποιούνται πιο ινώδη, σκληρά βότανα, αναφέρει το natural soul. Το δεντρολίβανο, το θυμάρι και ρίγανη είναι τέλειες επιλογές. Ο μαϊντανός, ο κόλιαντρος, ο βασιλικός και ο δυόσμος μπορεί να απορροφήσουν υγρασία με την πάροδο του χρόνου.
Τα υλικά που θα χρειαστείτε:
- Φρέσκα βότανα (δεντρολίβανο, θυμάρι και ρίγανη είναι οι καλύτερες επιλογές όπως αναφέραμε και προηγουμένως)
- Εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
- Παγοθήκες πλαστικές ή σιλικόνης
Οδηγίες
- Διαλέξτε τα φύλλα όλων των βοτάνων σας και πετάξτε τα κοτσάνια. Αν τα φύλλα είναι μεγάλα (όπως του δεντρολίβανου φύλλα), τα κόβουμε.
- Τοποθετήστε τα φύλλα σε κάθε κύβο, γεμίζοντάς τον περίπου μέχρι τη μέση.
- Ρίξτε λάδι στην κορυφή των βοτάνων, καλύπτοντάς τα πλήρως.
- Καλύψτε με πλαστική μεμβράνη και τοποθετήστε το στην κατάψυξη διάρκεια της νύχτας.
- Διατηρήστε τα για 3-6 μήνες.
- Χρησιμοποιήστε ένα ή δύο κύβους για μαγείρεμα.