Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

19

Δεκεμβρίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Λινού σούπερ μάρκετ: Ποια ώρα να πηγαίνουν οι ηλικιωμένοι να ψωνίζουν
ΕΛΛΑΔΑ

Λινού σούπερ μάρκετ: Ποια ώρα να πηγαίνουν οι ηλικιωμένοι να ψωνίζουν

Λινού σούπερ μάρκετ: Η Αθηνά Λινού κάνει σύσταση οι ηλικιωμένοι να πηγαίνουν συγκεκριμένη ώρα στο σούπερ μάρκετ.

Η Αθηνά Λινού προτείνει μία νέα λύση για να αντιμετωπιστεί η πανδημία του κορονοϊού και να προφυλαχθούν οι ηλικιωμένοι, αναλυτικότερα “βάζει στο τραπέζι” την συζήτηση να τεθεί συγκεκριμένο ωράριο στα σούπερ μάρκετ για τους ηλικιωμένους. Πιο συγκεκριμένα, η καθηγήτρια της Ιατρικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, Αθηνά Λινού, προτείνει να πηγαίνουν μόνο οι ηλικιωμένοι στα σούπερ μάρκετ έως τις 08:30 το πρωί, καθώς, όπως τονίζει, καλπάζει και στη χώρα μας η βρετανική μετάλλαξη του κορονοϊού που έχει αυξημένη μεταδοτικότητα. Συγκεκριμένα, η Αθηνά Λινού, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό «Στο Κόκκινο 105,5», ανέφερε πως τα σούπερ μάρκετ μπορούν να ανοίγουν από τις 06:30 και να μπορούν να πηγαίνουν μέχρι τις 8:30 μόνο οι ηλικιωμένοι. «Αφού οι άνθρωποι αυτοί ξυπνούν πολύ πρωί», σημείωσε η ίδια. Μέτρα προστασίας (μαζικά τεστ) στους χώρους εργασίας, αλλά και ενεργοποίηση των γιατρών εργασίας που θα μπορούν να τα επιβάλλουν.

Εκπαίδευση αλλά και πρόνοια για το κόστος στη χρήση διπλής μάσκας. Ειδικά μέτρα για τους ανέργους, όπως δύο τεστ κορονοϊού μηνιαίως με ένταξή τους στο επίδομα ανεργίας που δίνεται. Μέτρα κατά του συνωστισμού – που εξακολουθούν και δεν λαμβάνονται – στα ΜΜΜ, αλλά και μαζικά τεστ σε περιοχές όπου υπάρχουν σταθμοί μετρό-ΗΣΑΠ και αφετηρίες λεωφορείων. Κουπόνια για χρήση ταξί στους εργαζόμενους που δεν δουλεύουν με τηλεργασία. Δεν είναι εξάλλου η πρώτη φορά που η κυρία Λινού προτείνει πρόσθετα μέτρα για τα σούπερ μάρκετ. Πρόσφατα, αναφέρθηκε και στο ζήτημα «διπλή μάσκα» λέγοντας πως «προστατεύει περισσότερο και καλό θα είναι να τη φοράμε σε Μέσα Μεταφοράς και σούπερ μάρκετ».

Χέρια Ηλικιωμένου

Αθηνά Λινού για κορονοϊό

Όπως λέει, η εξέλιξη των επιδημιολογικών φαινομένων, όπως της πανδημίας του SARS-CoV-2, δεν μπορεί να προβλεφθεί εύκολα. «Δεν ξέρουμε ποια θα είναι η συμπεριφορά των ανθρώπων, ούτε τις αλλαγές των μέτρων σε εθνικό επίπεδο, ούτε πως θα συμπεριφερθεί ο ιός. Αυτή τη στιγμή, δεν ξέρουμε πόσα κρούσματα αντιστοιχούν στον παλιό ιό ή πόσα στις νέες μεταλλάξεις του. Κατ’ επέκταση δε γνωρίζουμε ποια θα είναι η μεταδοτικότητα το επόμενο διάστημα. Ο ιός βρίσκεται σε μεγάλο ποσοστό των οικογενειών και με το κλείσιμο στο σπίτι αναμένεται να πολλαπλασιαστεί εντός των μελών», σημειώνει η Καθηγήτρια Επιδημιολογίας. «Απ’ ότι φαίνεται δεν μπορούμε να ξεφύγουμε απ’ αυτή την κρίση του κορονοιού. Τρέχει πιο γρήγορα από εμάς. Αν δεν εμβολιαστούν όλοι οι άνθρωποι ο κορονοιός θα μεταλλάσσεται συνεχώς, θα δημιουργεί πιο επικίνδυνες μεταλλάξεις και δε θα μπορέσουμε να ξεφύγουμε», σχολιάζει.

Ηλικιωμένοι γυρισμένοι πλάτη

Δείτε ακόμη:

Απεργία Ναυτεργατικών σωματείων: Χωρίς πλοία 23 και 24 Φεβρουαρίου

Το γονίδιο που προστατεύει από τον κορονοϊό και μειώνει τον κίνδυνο εισαγωγής

Διάβημα της Αθήνας στην Άγκυρα για το Τσεσμέ – Τι κρύβει η πρόκληση

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις