Νικόλας Αγγελής ανάρτηση: Ο ηθοποιός Νικόλας Αγγελής εκφράζει τον θυμό του για τον καταγγελλόμενο ηθοποιό-σκηνοθέτη, τον οποίο αποκαλεί «παιδοβιαστή»
Καταπέλτης το κείμενο του ηθοποιού Νικόλα Αγγελή για τους βιασμούς στο χώρο του θεάτρου και τις μαρτυρίες-καταγγελίες για παιδεραστία. Μετά και τη συγκλονιστική εξομολόγηση του Βασίλη στην Ελεονώρα Μελέτη που από τα 15 του χρόνια και μέχρι τα 19 επαναλαμβανόμενα βιάστηκε από γνωστό θεατράνθρωπο ο Νικόλας Αγγελής έκανε μια ανάρτηση στο Facebook. Στην ανάρτησή ο ηθοποιός αναφέρει ότι νιώθει οργή για όλα όσα συμβαίνουν και το τονίζει τα θύματα είναι αδέλφια μας , κόρες μας , γιοι μας και παιδιά μας , η φωνή τους είναι φωνή μας και ήρθε η ώρα να χάσετε τον ύπνο σας απ’ τα ουρλιαχτά μας. «Ένας παιδοβιαστής και βασανιστής βρίσκεται εκεί έξω ελεύθερος ενώ εδώ και βδομάδες εμάς έχει στρίψει το έντερο μας με τις καταγγελίες που έρχονται στο φως για αυτή τη μύξα που έχει για πρόσωπο.
Χτες άκουσα τον Βασίλη στην εκπομπή της Μελέτη να περιγράφει πως τον αποπλάνησε στα 15 του ο σκηνοθέτης / ηθοποιός / δάσκαλος σε ιδιωτικά εκπαιδευτήρια , πώς τον πήγε σπίτι του , πώς τον βίασε , πώς προσπαθούσε να τον μυήσει σε ομαδικά όργια με άλλα ανήλικα παιδιά , μαθητές του παιδοβιαστή στα σχολεία που δίδασκε. Πώς τον πήγαινε στο γήπεδο και του έλεγε » δες είμαστε τώρα σαν πατέρας και γιος που ήρθαν να δουν μπάλα» , πώς του διέλυσε το μικρό, παιδικό του κεφάλι φυτεύοντας μέσα στο ανήλικο παιδί όλη την αρρώστια που κουβάλαγε.
Η μαμά του η οποία ήξερε ότι ο γιός της έφερνε στο σπίτι του ανήλικα παιδιά…
Έμαθα χτες ότι ο παιδοβιαστής έμενε στην ίδια πολυκατοικία με τη μαμά του η οποία ήξερε ότι ο γιός της έφερνε στο σπίτι του ανήλικα παιδιά και απ’ ότι φαίνεται ήταν το μείζων πρόβλημα της οικογένειας μιας και ο βιαστής δασκάλευε τον Βασίλη τι να πει σε περίπτωση που θα έπεφτε πάνω στη γριά. Έκανε το ανήλικο παιδί συνένοχο. Αυτός ο βουτυρομπεμπές που φοβόταν τη μαμά του πέρναγε μεταλλικές μπάρες στον κώλο παιδιών που βίαζε ενώ ένα ολόκληρο σύστημα τον κάλυπτε και τον καλύπτει. Απ’ την οικογένεια του και τους διευθυντές στα ιδιωτικά εκπαιδευτήρια που δίδασκε μέχρι την σημερινή κυβέρνηση αλλά και την κυβέρνηση του 2012 που τον κάλυψε όταν βρέθηκε το όνομα του σε καταγγελίες για παιδεραστικό κύκλωμα.
Σιχαίνομαι πραγματικά και έχω τρομερή οργή.
Οργή για το κράτος συνένοχο/συνεργό , οργή για τους φίλους αυτού του μούλου που τολμάνε να βγαίνουν στα σόσιαλ και να παίρνουν ίσες αποστάσεις μεταξύ θυμάτων και θυτών , οργή για τον ίδιο που έχει το θράσος να απειλεί με μηνύσεις και να κάνει απειλητικά τηλεφωνήματα στα θύματα. Και ξέρετε κάτι; Το κράτος και η σημερινή κυβέρνηση έχει δώσει χώρο και υποστηρίζει αυτό του το θράσος. Όταν εδώ και βδομάδες έχουν έρθει στο φως φρικιαστικές καταγγελίες που τον φωτογραφίζουν και το κράτος δεν έχει κάνει ΤΙΠΟΤΑ είναι σαν να λέει στα θύματα δεν έχετε φωνή και δεν μπορείτε να πετύχετε τίποτα. Όμως σας έχω νέα βρωμιάρηδες , τα θύματα είναι αδέλφια μας , κόρες μας , γιοι μας και παιδιά μας , η φωνή τους είναι φωνή μας και ήρθε η ώρα να χάσετε τον ύπνο σας απ’ τα ουρλιαχτά μας».
Η συνταρακτική εξομολόγηση του Βασίλη
Φως στην ταυτότητα του πρώτου ανθρώπου που έσπασε επισήμως τη σιωπή του, καταθέτοντας μήνυση που σχετίζεται με την σοκαριστική υπόθεση σεξουαλικής κακοποίησης – παρενόχλησης από γνωστούς εκπροσώπους του ελληνικού θεάτρου, πέφτει λίγες μόλις εβδομάδες μετά την έναρξη του ελληνικού κινήματος #MeToo που έχει λάβει πλέον διαστάσεις χιονοστοιβάδας. Πρόκειται για τον 40χρονο Βασίλη, ο οποίος ζει μόνιμα στο Βερολίνο, δεν έχει σχέση με τα εγχώρια θεατρικά δρώμενα και κατήγγειλε πως κακοποιήθηκε σεξουαλικά από γνωστό θεατράνθρωπο όταν ήταν ακόμη ανήλικος. Πιο συγκεκριμένα στην μήνυση που κατέθεσε στις 8 Φεβρουαρίου, στην εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών, αναφέρει μεταξύ άλλων πως η σεξουαλική παρενόχληση ξεκίνησε όταν ήταν 15 ετών, στο καμαρίνι του του σκηνοθέτη ενώ συνεχίστηκε για τέσσερα ολόκληρα χρόνια οδηγώντας στην αποπλάνηση και τον βιασμό του.
Ο ίδιος αποφάσισε να μιλήσει για την τραυματική αυτή εμπειρία του στην τηλεοπτική εκπομπή της Ελεωνόρας Μελέτη «Μεσάνυχτα» και να καταγγείλει τον άνθρωπο που τον αποπλάνησε όταν ήρθε πριν λίγες ημέρες στην Ελλάδα και πληροφορήθηκε για το κύμα αντίστοιχων καταγγελιών, από καλλιτέχνες και μη, που έχει ξεσπάσει τις τελευταίες εβδομάδες στη χώρα μας συγκλονίζοντας το ελληνικό θέατρο.
Η περιγραφή της γνωριμίας του με τον μεγάλο πρωταγωνιστή, σε ηλικία μόλις 15 ετών
Ο 40χρονος σήμερα Βασίλης, ο οποίος είναι ο πρώτος άνθρωπος που κινήθηκε νομικά εναντίον γνωστού θεατράνθρωπου περιέγραψε στην Ελεονώρα Μελέτη την προσωπική του ιστορία. Πως έγινε η γνωριμία του με τον μεγάλο πρωταγωνιστή, σε ηλικία μόλις 15 ετών, που τον στιγμάτισε για πάντα αποκαλύπτοντας πως έπεσε θύμα βιασμού και αποπλάνησης από τον φερόμενο ως θύτη. «Λείπω πολλά χρόνια στο Λονδίνο και γύρισα στην Ελλάδα. Θα γύριζα τη γη και τον ουρανό για να κάνω αυτή τη μήνυση. Ήθελα να εκπροσωπηθώ από έναν δικηγόρο και όχι να το καταγγείλω στα social media. Τα τελευταία χρόνια μου είχε δημιουργηθεί πάρα πολύ η ανάγκη να το μοιραστώ και είχα πει στους φίλους μου την ιστορία για να τη διαδώσουν. Έψαχνα ανθρώπους που να έχουν ζήσει τα ίδια από τον συγκεκριμένο άνθρωπο», είπε αρχικά ο ηθοποιός.
«Πήγαμε σε μία παράσταση. Κατά τη διάρκεια αυτής της παράστασης ο θεατράνθρωπος αυτός ένιωθα ότι με κοιτούσε. Κολακεύτηκα, ενθουσιάστηκα και μου δημιουργήθηκε η απορία αν ήταν μέρος του ρόλου ή αν όντως με κοιτάει. Όταν τελείωσε η παράσταση, πήγαμε στα παρασκήνια να συγχαρούμε και να γνωρίσουμε τους συντελεστές, με είδε και μια διάλεξε. Μου είπε “έλα εσύ εδώ” και όντως πήγα κι έκατσα δίπλα του. Εκείνη την ώρα ένιωσα πάρα πολύ ξεχωριστός. Νόμιζα ότι κατάλαβε πως έχω ταλέντο και το είδα σαν ευκαιρία. Ειδοποίησα τους συμμαθητές μου και την καθηγήτρια ότι θα μείνω παραπάνω γιατί θέλει να μου μιλήσει ο ηθοποιός και είπα ένα ψέμα ότι θα έρθει η μητέρα μου αργότερα να με πάρει», είπε μεταξύ άλλων και συνέχισε:
«Στο τέλος της συζήτησής μας -ήταν μπροστά κι άλλη ηθοποιός της παράστασης που περιφερόταν- με ρώτησε αν θέλω αυτόγραφο. Εγώ του απάντησα όχι, δεν ένιωθα την ανάγκη ότι είναι κάτι να μου υπογράψει κάποιος ένα αυτόγραφο. Αυτός τότε γύρισε το αυτόγραφο και μου έγραψε το σταθερό του τηλέφωνο και μου είπε να τον πάρω την επόμενη ημέρα τηλέφωνο».
https://www.youtube.com/watch?time_continue=88&v=y5UAJ94AGmQ&feature=emb_title
Βασίλης: Την τρίτη φορά που συναντηθήκαμε δέχθηκα την σεξουαλική κακοποίηση
«Καθόμασταν δίπλα –δίπλα στον καναπέ. Με προσέγγισε. Εγώ ήμουν ταραγμένος και ξαφνικά με φίλησε. Εκεί έτρεμα. Είχα σοκαριστεί, ήμουν 15 χρονών. Είχα πάει για να συζητήσω για το θέατρο και αιφνιδιάστηκα. Είχα παγώσει. Αλλά μέσα μου ένιωθα και έναν ενθουσιασμό. Έφυγα και δεν πήγα τοις πρώτες ώρες στο σχολείο. Είπα την ιστορία σε μια φίλη μου. Δεν μπορούσαμε να καταλάβουμε τι είχε γίνει. Εκείνος μου είχε πει να τον παίρνω τηλέφωνο και να συναντηθούμε την επόμενη ημέρα.
Δεν θυμάμαι πάρα πολλά. Έχω μπλοκάρει αρκετά πράγματα σε σχέση με τις πιο ιδιωτικές στιγμές μας. Την τρίτη φορά δέχθηκα την σεξουαλική κακοποίηση. Εγώ απλά ακολουθούσα. Όλο αυτό κράτησε σχεδόν τέσσερα χρόνια». «Ήμουν 19 ετών όταν τον συνάντησα για τελευταία φορά και από την οργή μου τον αποκάλεσα παιδεραστή» είπε στην Μελέτη το πρώτο θύμα που κατέθεσε μήνυση για βιασμό και αποπλάνηση ανηλίκου κατά του γνωστού… θεατράνθρωπου.
https://www.youtube.com/watch?time_continue=99&v=qLoMh1VrZDM&feature=emb_title
Βασιλική Ανδρίτσου: «Κρύψου… Διάβασα ότι μαζεύουν υπογραφές για να σε διώξουν από τη γειτονιά»
Την ίδια ώρα, μέσω instastories η Βασιλική Ανδρίτσου πήρε την δική της θέση για την υπόθεση της παιδεραστίας που αφορά γνωστό θεατράνθρωπο.
Οι καταγγελίες για την συγκεκριμένη υπόθεση είναι αρκετές κι η ηθοποιός έκανε μία οργισμένη ανάρτηση για τις τελευταίες εξελίξεις.
«Διάβασα ότι μαζεύουν υπογραφές από τη γειτονιά σου να σε διώξουν.. Η κοινωνική κατακραυγή είναι η χειρότερη φυλακή.. Που θα πας; Που θα σταθείς; Κανείς δεν ήξερε τη φάτσα σου.. Τώρα την ξέρουν όλοι!!! Κάθε μέρα που μιλάνε τα βασανισμένα θύματά σου θα τη μαθαίνουν και περισσότεροι!!! Για αυτό σου λέω… κρύψου!!!! Όπου βρεις!!!! Μέσα σε τρύπες, κάτω από πέτρες. Δε φοβήθηκες τον Θεό όταν έκανες αυτά που έκανες στα μικρά παιδιά.. Να φοβάσαι τον άνθρωπο!»