Ο Ολυμπιακός μετά τη μεγάλη πρόκριση επί της Αϊντχόφεν περίμενε να μάθει σήμερα τον επόμενο αντίπαλό του για τη φάση των ”16” του Europa League. Στην κλήρωση ασφαλώς υπήρχαν ισχυρές ομάδες, αλλά και ομάδες στα μέτρα του Ολυμπιακού που θα του έδιναν μεγαλύτερες πιθανότητες πρόκρισης. Όλοι μας, αλλά περισσότερο οι οπαδοί του Ολυμπιακού, είχαμε ένα προαίσθημα για το ποια ομάδα θα αντιμετωπίσει. Και φυσικά λίγο μετά το προαίσθημα αποδείχτηκε σωστό. Και αυτό γιατί η κλήρωση έδειξε για άλλη μια φορά την Άρσεναλ. Οι ερυθρόλευκοι θα αντιμετωπίσουν την ομάδα που απέκλεισαν πέρσι στη φάση των ”32” με 1-2 μέσα στο Λονδίνο με γκολ του Ελ Αραμπί στο 119!
Στο άκουσμα ότι οι ”κανονιέρηδες” θα βρεθούν στο δρόμο του Ολυμπιακού ξύπνησαν μνήμες από τον περσινό θρίαμβο και είναι λογικό οι οπαδοί του Ολυμπιακού να θέλουν κάτι ανάλογο για να βρεθούν ακόμη πιο κοντά στο όνειρο. Το πρώτο ματς, που θα έχει γηπεδούχους τους «ερυθρόλευκους», θα πραγματοποιηθεί στις 11 Μαρτίου, ενώ το δεύτερο παιχνίδι είναι ορισμένο για μία εβδομάδα αργότερα, στις 18 Μαρτίου και θα γίνει πιθανότατα κανονικά στο Λονδίνο. Πρόκειται για την έκτη φορά τα τελευταία 11 χρόνια, που θα αναμετρηθούν οι δύο σύλλογοι, ενώ έχουν προηγηθεί 10 μεταξύ τους αγώνες, μετρώντας κάθε ομάδα από πέντε νίκες, χωρίς να έχει σημειωθεί κάποια ισοπαλία.
Ο δημοσιόγραφος Κώστας Νικολακόπουλος γράφει στο sport-fm.gr για τα παιχνίδια του Ολυμπιακού με την PSV, αλλά και με την Αρσεναλ!
-Κατέγραφα χθες από εδώ ότι ο Ολυμπιακός κατά ένα ποσοστό 43% θα έπεφτε με αγγλική η, ουκρανική ομάδα, με γνώμονα ότι στις 14 προηγούμενες κληρώσεις του στα νοκ άουτ του Γιουρόπα Λιγκ, τις έξι είχε πέσει με ομάδες από αυτές τις δύο χώρες! Ε, τώρα με την Άρσεναλ έγιναν εφτά οι φορές στις 15 κληρώσεις!
-Μόνο που σήμερα θα ήθελα να σταθώ στη ρεβάνς του Ολυμπιακού με την PSV και στην δουλειά που έκανε ο Πέδρο Μαρτίνς κατά τη διάρκεια του αγώνα, παίζοντας ένα ημίχρονο 4-3-3, μισή ώρα 4-2-3-1, δέκα λεπτά 4-4-2 και το τελευταίο τετράλεπτο 5-4-1!
-Βεβαίως, ουσιαστικά τη μεγάλη διαφορά έκανε, όπως αποδείχθηκε, η κίνηση να περάσει από το 79’ έως το 90’, τον Χασάν δίπλα στον Ελ Αραμπί, με τον Φορτούνη λίγο πιο πλάγια, κάτι σαν εξτρέμ. Και για να δείτε πώς είναι το ποδόσφαιρο, το ίδιο ακριβώς πράγμα είχε κάνει ο Πορτογάλος προπονητής και στην περασμένη σεζόν, στο εκτός έδρας παιχνίδι από το οποίο αποκλείστηκε ο Ολυμπιακός στα νοκ άουτ του Γιουρόπα Λιγκ!
-Με τη Γουλβς στην Αγγλία, όταν ο Ολυμπιακός έχανε 0-1, ο Μαρτίνς έκανε ακριβώς ίδια διαχείριση αγώνα! Τότε, είχε ξεκινήσει πάλι με το πιο «σφιχτό» 4-3-3, με Γκιγιέρμε, Μπουχαλάκη, Καμαρά στα χαφ και μπροστά τους Μασούρα, Ελ Αραμπί, Βαλμπουενά. Από το ημίχρονο λοιπόν είχε κάνει δύο αλλαγές, όπως και τώρα στην PSV! Μάλιστα, πάλι είχε βγάλει τον Μπουχαλάκη κι είχε περάσει τον Φορτούνη (όπως έπραξε στην Ολλανδία), γυρνώντας πιο πίσω τον Καμαρά, σε 4-2-3-1, ενώ στο Γουλβς είχε βγάλει τον Μασούρα βάζοντας τον Ραντζέλοβιτς στα άκρα, ενώ τώρα έβγαλε τον Βαλμπουενά και πέρασε τον Μασούρα. Η δε είσοδος τότε του Χασάν στο παιχνίδι είχε γίνει από το 65ο λεπτό στη θέση του Καμαρά, ενώ τώρα τον έβαλε πιο αργά, στο 79’ αντί του Μπρούμα.
-Κάποιος μπορεί να πει ότι η ιδέα του Μαρτίνς στο Γουλβς-Ολυμπιακός δεν έπιασε, καθότι έμεινε το 1-0 ως το τέλος κι ότι στο PSV-Ολυμπιακός έπιασε, καθότι ο πρωταθλητής Ελλάδας μείωσε στο 89’ και προκρίθηκε. Όμως, ουσιαστικά δεν είναι έτσι! Γιατί και τότε το «κόλπο» είχε πιάσει! Ας θυμηθούμε ότι είχαν στο β΄ ημίχρονο τρεις ευκαιρίες ο Ελ Αραμπί (δύο) κι ο Γκιγέρμε (μία), ότι είχε γίνει πεντακάθαρο πέναλτι πάνω στον Ελ Αραμπί που δεν δόθηκε κι ότι πάνω απ΄ όλα ο Ολυμπιακός είχε την πιο σπουδαία φάση για να ισοφαρίσει 1-1 και να στείλει το ματς στην παράταση ο Χασάν, ο ήρωας της περασμένης Πέμπτης στο Άϊντχοβεν.
-Όπως μπορείτε να δείτε και στο 7.11 τον Φορτούνη, πάλι στα τελευταία λεπτά, να κάνει ακριβώς την ίδια κίνηση, το μπάσιμο από αριστερά και τη σέντρα με το αριστερό, που έκανε και στην Ολλανδία!!! Μόνο που τώρα με την PSV δεν έκανε το λάθος που έκανε σε εκείνο το ματς, όταν είχε βγάλει την μπάλα έξω από τη μικρή περιοχή, προς το άλλο δοκάρι και δη στον Ομάρ, που είχε αστοχήσει.
-Τέλος πάντων, για να γυρίσουμε στο χρυσό γκολ στην Ολλανδία, ο Χασάν στα δικά μου μάτια χρωστούσε από τότε στον Ολυμπιακό ένα γκολ που θα έδινε πρόκριση στα νοκ άουτ! Και το έκανε το γκολ που έδωσε πρόκριση στα νοκ άουτ μέσα στο σπίτι της PSV. Ένα γκολ, που μεταξύ άλλων έφερε στα ταμεία του συλλόγου κι 1,1 εκ. Ευρώ, την στιγμή που ένα άλλο χρυσό γκολ του Αιγύπτιου, εκείνο πάλι στο τέλος του αγώνα με τη Μαρσέιγ, είχε βάλει στα ταμεία του Ολυμπιακού 2,7 εκ. Ευρώ!
-Μπορεί και να πεις ότι ο Χασάν έβγαλε ήδη τα λεφτά του, τα λεφτά που έδωσε ο Ολυμπιακός στην Μπράγκα για να τον αγοράσει (2,5 εκ. Ευρώ), αλλά και τα λεφτά του φετινού συμβολαίου του! Μόνο που το ποδόσφαιρο δεν είναι έτσι! Στο ποδόσφαιρο πρέπει να αποδεικνύεις σε κάθε αγώνα. Κι ο Χασάν πρέπει να βάλει στο παιχνίδι του και το στοιχείο της μεγαλύτερης διάρκειας. Γιατί π.χ. μετά το 2-1 επί του Άρη στο Κύπελλο, στο οποίο είχε σημειώσει και τα δύο γκολ, παίζοντας ως βασικός, είχε τη δυνατότητα να παίξει 90 λεπτά και στο 1-1 με τον Άρη στο πρωτάθλημα και 76 λεπτά και στο 1-2 από τον Παναθηναϊκό στη Λεωφόρο. Κι η εικόνα του δεν ήταν καλύτερη, έχοντας εκτός ων άλλων και τέσσερις χαμένες ευκαιρίες, τις δύο με σουτ από καλή θέση με τον ΠΑΟ και τις δύο με κεφαλιές από καλή θέση με τον Άρη.