Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

18

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΑΘΛΗΤΙΚΑ / Σούπερ Λιγκ – 24η αγωνιστική: Για ένα λάθος
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Σούπερ Λιγκ – 24η αγωνιστική: Για ένα λάθος

Σούπερ Λιγκ - 24η αγωνιστική: Ο ΟΦΗ γνώρισε 8η σερί ήττα, 2-1 στη Ριζούπολη από τον Απόλλωνα που πήρε τρίποντο πιθανότατα οριστικής παραμονής

Σούπερ Λιγκ24η αγωνιστική: Ο Σωτηρίου κρατησε όρθιο τον ΟΦΗ στη Ριζούπολη ως το 84’ ο Σωτηρίου χρεώθηκε και το λάθος που έφερε ακόμα μία ήττα για τους Ηρακλειώτες. Κακώς βέβαια, καθώς η πίεση που υφίστατο ο πορτιέρο του ΟΦΗ ήταν μεγάλη. Και στην συνολική αποτυχία της ομάδας να την εκτονώσει  οφείλεται το ότι εντέλει λύγισε ο Σωτηρίου. Εντέλει ο Απόλλων κέρδισε 2-1 και πλέον έχει λύσει  τα προβλήματα σωτηρίας σχεδόν σε απόλυτο βαθμό. Ο δε ΟΦΗ δεν έχει ακόμα άμεσο πρόβλημα σωτηρίας από το +9, αλλά για μπαράζ παραμονής πια είναι εκ των φαβορί! 

Στο 18′ η  «Ελαφρά Ταξιαρχία» άνοιξε το σκορ στην πρώτη ευκαιρία του ματς. Κλέψιμο μπάλας του Σλίβκα στο χώρο της μεσαίας γραμμής από τον Μεγιάδο και ο Απόλλων βρήκε κενούς χώρους. Αρχικά έδειξε να χάνει την κατοχή, όμως ο Λιθουανός τελείωσε τη φάση μέσα από τα καρέ και ναι μεν ο Σωτηρίου απέκρουσε, ο Ντάουντα πήρε το «ριμπάουντ» και από κοντά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα. Οι φιλοξενούμενοι μετέφεραν το παιχνίδι στο «μισό» των γηπεδούχων, κρατούσαν μπάλα και στο 33′ «φλέρταραν» με το 1-1. Τελικά έφτασαν στην ισοφάριση στο 37′, με τον Στάρτζεον σε σέντρα ακριβείας του Ουές.

Σούπερ Λιγκ – 24η αγωνιστική: Το β’ ημίχρονο

Στην επανάληψη ο Απόλλων ισορρόπησε σε σχέση με το πρώτο ημίχρονο, είχε μία καλή στιγμή με τον Ντάουντα, όμως μετά το 55′ οι Κρητικοί πήραν και πάλι τα ηνία. Οι γηπεδούχοι δεν κρατούσαν μπάλα, ο ΟΦΗ μετέφερε εκ νέου το παιχνίδι στο μισό των  γηπεδούχων, αλλά σε αρκετές περιπτώσεις του έλειψε το καθαρό μυαλό. Οσο πλησίαζε το φινάλε του ματς ο ΟΦΗ συνέχιζε να κρατά μπάλα, όμως δεν δημιουργούσε φάσεις. Η «Ελαφρά Ταξιαρχία» βρήκε τις δικές της ευκαιρίες και πίεσε αφόρητα μέσω στατικών φάσεων.. Στο 83′ ο Ιωαννίδης πήρε την κεφαλιά σε εκτέλεση φάουλ του Τσαμπούρη και ο Σωτηρίου έπεσε σωτήρια στην αριστερή του γωνία και έδιωξε. Λίγο αργότερα όμως (84′) έκανε λανθασμένη εκτίμηση της μπάλας και ο Ιωαννίδης από κοντά έγραψε το 2-1.

Το φιλμ του αγώνα: 

ΓΚΟΛ: Ντάουντα 18’, Ιωαννίδης 84’ – Στάρτζεον 37’

ΚΟΚΚΙΝΕΣ: –

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Γκορτσίλας. ΒΟΗΘΟΙ: Βασιλόπουλος, Χριστάκογλου. VAR: Σιδηρόπουλος.

ΑΠΟΛΛΩΝ (Παράσχος): Βέρχουλστ, Μπρούτσιτς, Λισγάρα, Ντομίνγκες, Μπαξεβανίδη, Κολ (88’ Λαγός), Μπεντινέλι (46’ Χουχούμης), Σλίβκα, Φερνάντεθ (73’ Τσαμπούρης), Τσιλούλης (32’ Φατιόν), Ντάουντα (73΄Ιωαννίδης).

ΟΦΗ (Σίμος): Σωτηρίου, Ουές, Διαμαντή, Γιαννούλη, Κοροβέση. Μεγιάδο, Ντε Γκουζμάν, Στάικος (88’ Σόουζα), Σολίς (78’ Σαρδινέρο), Στάρτζεον, Γρίβας.

Δείτε ακόμη: 

Παπασταθόπουλος: «Έχουμε αρκετές πιθανότητες να αποκλείσουμε την Άρσεναλ»
Πέθανε ο τερματοφύλακας της Πόρτο σε ηλικία 32 ετών – Είχε υποστεί ανακοπή
Οι ευχές του Άρη στον «Ξανθό» του ελληνικού μπάσκετ (pic)

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις