Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

25

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΑΘΛΗΤΙΚΑ / Σούπερ Λιγκ – 24η αγωνιστική: “Βυσσινί” ανάσα
ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Σούπερ Λιγκ – 24η αγωνιστική: “Βυσσινί” ανάσα

Σούπερ Λιγκ - 24η αγωνιστική: Η ΑΕΛ επιβλήθηκε 1-0 του Παναιτωλικού και έμεινε ζωντανή στη μάχη παραμονής στην Σούπερ Λιγκ 

Σούπερ Λιγκ – 24η αγωνιστική: Έπαιζε την τελευταία της ελπίδα για σωτηρία και αυτό φάνηκε, αφού η ΑΕΛ έδειξε στο χορτάρι του Αλκαζάρ ότι το ήθελε περισσότερο. Με το γκολ του Πινακά νίκησε 1-0 τον Παναιτωλικό μειώνοντας στο -4 τη διαφορά από τους Αγρινιώτες στην προτελευταία θέση. Αυτή ήταν και η πρώτη νίκη της ομάδας του Τζιανλούκα Φέστα στην έδρα της φέτος. Και πρώτη στο Αλκαζάρ μετά από δέκα χρόνια! Όσον αφορά στην εικόνα του αγώνα, ελάχιστοι ήδη θυμούνται τι συνέβη πάνω στον αγωνιστικό χώρο. Πολύ κακό ματς, προφανώς και από την κρισιμότητα του αγώνα.

Κακός ρυθμός μεν σε όλο το 90λεπτο, αλλά η ΑΕΛ να είναι πάντως σαφέστατα ανώτερη από τον αντίπαλο. Η κατοχή μπάλας ήταν σταθερά για τους γηπεδούχους και συνήθως σε πολύ μεγάλα ποσοστά, με την ομάδα του Δέλλα να ψάχνει κυρίως τις αντεπιθέσεις. Από το 20-25 και μετά, οι γηπεδούχοι πίεσαν περισσότερο και αυτή η πίεση ταλαιπώρησε ιδιαίτερα την άμυνα του Παναιτωλικού. Κάπως έτσι μάλιστα ξεκίνησε και η φάση του γκολ στο 37′, όταν τελικά ο Πινακάς, με το έβδομο φετινό του τέρμα, νίκησε τον Μελίσσα για το 1-0.

epistrofi stis nikes thelei i ael

Σούπερ Λιγκ – 24η αγωνιστική: Το β’ ημίχρονο

Στο δεύτερο ημίχρονο δεν άλλαξαν πολλά. Κακό ματς, αλλά κακός και ο Παναιτωλικός που κυνηγούσε το σκορ. Είχε περισσότερη κατοχή από ότι στο α’ μέρος αλλά από τη μέση και μπροστά εξακολουθούσε να μην βλέπεται. Η ΑΕΛ αμύνθηκε αποτελεσματικά όποτε χρειάστηκε και κράτησε την πολύτιμη νίκη. Έβαλε έτσι τέλος στο αρνητικό σερί των 16 αγώνων χωρίς τρίποντο. Ενα αρνητικό ρεκόρ, το χειρότερο στην ιστορία της. 

Το φιλμ του αγώνα

ΓΚΟΛ: Πινακάς 37’

ΚΟΚΚΙΝΕΣ: –

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Διαμαντόπουλος. ΒΟΗΘΟΙ: Νικολαΐδης, Κολλιάκος. VAR: Μανούχος.

ΑΕΛ (Φέστα): Νάγκι, Μαξιμένκο, Μπέρτος, Γιακιμόφσκι, Ακούνια (87′ Στίφλερ), Νικολιάς (85′ Τρούγιτς), Ζίζιτς, Κολομπίνο, Μπεν Χατίρα (67′ Μιλοσάβλιεβιτς), Ντουρμισάι, Πινακάς.

ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ (Δέλλας): Μελίσσας, Περέιρα (87′ Βέργος), Μεντίνα (80′ Τσιγγάρας), Τσότσαλιτς, Βάντερσον (80′ Ντουάρτε), Εντιγκά, Ταχάρ (67′ Μάζουρεκ), Ντάλσιο (67′ Μεντόσα), Ντίας, Αριγίμπι, Καρέλης.

Παναιτωλικός ΠΑΟ

Δείτε ακόμη: 

Παπασταθόπουλος: «Έχουμε αρκετές πιθανότητες να αποκλείσουμε την Άρσεναλ»
Πέθανε ο τερματοφύλακας της Πόρτο σε ηλικία 32 ετών – Είχε υποστεί ανακοπή
Οι ευχές του Άρη στον «Ξανθό» του ελληνικού μπάσκετ (pic)

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις