Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

19

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Σεισμός τώρα Ελασσόνα: Ταρακουνήθηκε η μισή Ελλάδα
ΣΤΗΝ ΕΛΑΣΣΟΝΑ

Σεισμός τώρα Ελασσόνα: Ταρακουνήθηκε η μισή Ελλάδα

Σεισμός τώρα Ελασσόνα: Σεισμός 6 Ρίχτερ σημειώθηκε κοντά στην Ελασσόνα, σύμφωνα με την αναθεωρημένη λύση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου, αναστατώντας τους κατοίκους πολλών περιοχών.

Ισχυρός σεισμός μεγέθους 6 ρίχτερ σημειώθηκε στις 12:16 το μεσημέρι της Τετάρτης στην Ελασσόνα. Σύμφωνα με την αναθεωρημένη λύση του Γεωδυναμικού ο σεισμός είχε μέγεθος 6 Ρίχτερ και σημειώθηκε 16χλμ νότια νοτιοδυτικά της Ελασσόνας. Το εστιακό του βάθος είναι 7,8 χλμ. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο σεισμός έγινε πολύ αισθητός στη Λάρισα και τις γύρω περιοχές με αποτέλεσμα οι κάτοικοι να βγουν τρομοκρατημένοι στους δρόμους. Σύμφωνα με πληροφορίες, στην περιοχή σημειώνονται και μετασεισμοί. Χαρακτηριστικό είναι ότι λίγο μετά την ισχυρή σεισμική δόνηση σημειώθηκε αισθητός μετασεισμός 4,6 Ρίχτερ, 7 Χλμ. ΔΝΔ της Ελασσόνας.

Ακολούθησαν μετασεισμοί 4,7, 4,2 και 4,9 Ρίχτερ.

Ο Δήμαρχος Ελασσόνας Νίκος Γάτας, δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι έχει δώσει ήδη εντολή να ξεκινήσουν έρευνες για τυχόν ζημιές σε όλα τα δημόσια και δημοτικά κτίρια. Με το χτύπημα του εγκέλαδου οι κάτοικοι της Λάρισας βγήκαν στους δρόμους.

Σεισμός τώρα Ελασσόνα: Εγκλωβισμένος άνδρας στο Μεσοχώρι

Πληροφορίες για ένα εγκλωβισμένο άτομο στα χαλάσματα σπιτιού που κατέρρευσε σε χωριό της Ελασσσόνας, μετά το σεισμό των 6 Ρίχτερ, μετέδωσε η ΕΡΤ. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τις πληροφορίες που μετέδωσε οι αρχές έχουν ειδοποιηθεί για ένα εγκλωβισμένο άτομο στο χωριό Μεσοχώρι. Συγκεκριμένα, στο εν λόγω χωριό ένα παλιό σπίτι φέρεται να κατέρρευσε. Η ιδιοκτήτριά του πρόλαβε να βγει πριν καταρρεύσει από το σεισμό των 6 ρίχτερ της Ελασσόνας, ωστόσο υποστηρίζει ότι στα χαλάσματα έχει εγκλωβιστεί ο σύζυγός της.

Σεισμός τώρα Ελασσόνα: Δείτε βίντεο από τις πρώτες στιγμές στη Λάρισα
Σεισμός τώρα Ελασσόνα: Ο σεισμός έγινε αισθητός και στα Τρίκαλα τρομοκρατώντας τους πολίτες.
Σεισμός τώρα Ελασσόνα: Τι είπε ο Παπαδόπουλος

Μιλώντας στο CNN Greece, o σεισμολόγος Γεράσιμος Παπαδόπουλος έκανε λόγο για μια ισχυρή δόνηση, που προέρχεται από γνωστό ρήγμα.

«Ο σεισμός ήταν πολύ δυνατός, ήταν επιφανειακός και προέρχεται από πολύ γνωστό ρήγμα» ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Το επίκεντρο της δόνησης εντοπίζεται 10 χλμ. δυτικά της πόλης του Τυρνάβου, στην Λάρισα. Ήταν επιφανειακός και γι’ αυτό τον λόγο έγινε αισθητός και σε αρκετές περιοχές στην Αττική. Εγώ για παράδειγμα που ζω στην Αγία Παρασκευή τον κατάλαβα» τόνισε χαρακτηριστικά ο ίδιος.

Σεισμός τώρα Ελασσόνα: Έκλεισαν τα σχολεία

Με απόφαση της Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης Θεσσαλίας έκλεισαν όλα τα σχολεία στο νομό ενώ με εντολή του περιφερειακού διευθυντή Γιώργου Δονδοτσάκη γίνεται έλεγχος όλων των κτηριακών εγκαταστάσεων για τυχόν ζημιές.

Σεισμός τώρα Ελασσόνα – Λέκκας: Αναμένουμε μετασεισμούς

Για ένα σημαντικό σεισμό που πυροδότησε μεγάλη ανησυχία στους κατοίκους της Ελασσόνας κάνει λόγο ο καθηγητής Ευθύμιος Λέκκας. Ο κ. Λέκκας, μιλώντας στο iefimerida.gr, σημείωσε ότι η σεισμική δόνηση ήταν πολύ ισχυρή και προκάλεσε τρόμο στους κατοίκους, επισημαίνοντας ότι είναι βέβαιο ότι θα ακολουθήσουν μετασεισμοί.Σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΟΑΣΠ, μέχρι στιγμής δεν υπάρχει ενημέρωση για τις υποδομές και τυχόν ζημιές ή καταστροφές από τον σεισμό. Ηδη έχει ξεκινήσει η σχετική έρευνα.

Ο κ. Λέκκας, μιλώντας στην ΕΡΤ, είπε ότι πρόκειται για μεγάλο σεισμό που έγινε αισθητός σε όλη την κεντρική Ελλάδα και θέλει ιδιαίτερη προσοχή. Σε λίγα λεπτά θα έχουμε πληροφόρηση». Ο πρόεδρος του ΟΑΣΠ σημείωσε ότι υπάρχουν ήδη 2-3 μετασεισμοί της τάξης των 5 Ρίχτερ, κάτι που δείχνει ότι μπορεί να εκτονωθεί έτσι το φαινόμενο. Ο καθηγητής επισήμανε ότι έχει ήδη επικοινωνήσει με όλους τους αρμόδιους φορείς καλώντας να μη λειτουργήσουν σχολεία και δημόσια κτίρια για τις επόμενες ώρες.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις