Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

18

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Μουσουλμάνα πρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου: Για πρώτη φορά γυναίκα στα “ηνία” του δήμου
ΕΛΛΑΔΑ

Μουσουλμάνα πρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου: Για πρώτη φορά γυναίκα στα “ηνία” του δήμου

Μουσουλμάνα πρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου: Η Ρούκιε Ρίσγγιτς είναι η πρώτη γυναίκα πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου στα Αρριανά Ροδόπης.

Για πρώτη φορά εξελέγη στον Δήμο Αρριανών Ροδόπης, γυναίκα πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου. Είναι η Ρούκιε Ρίσγγιτς, δικηγόρος στο επάγγελμα, η οποία μίλησε στην ΕΡΤ3. Παρά το νεαρό της ηλικίας της, εξελέγη Πρόεδρος ομόφωνα από το Σώμα, σε έναν δήμο που στην πλειοψηφία του κατοικείται από μουσουλμανικό πληθυσμό.

Το ενδιαφέρον για τα κοινά το είχε από πολύ μικρή ηλικία και η δικηγορία που επέλεξε την οδήγησε πιο γρήγορα στην ενασχόλησή της με την πολιτική. Η ίδια έχει στόχο να αποτελέσει πρότυπο για τις άλλες γυναίκες, θέλοντας να τις ενθαρρύνει να ασχοληθούν με τα κοινά, χωρίς να φοβούνται τις διακρίσεις και να αυξήσουν τις δεξιότητές τους, ώστε να μην πάρουν τον δρόμο της μετανάστευσης.

Τα Αρριανά είναι χωριό του δήμου Αρριανών, της περιφερειακής ενότητας Ροδόπης, στην περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης. Σύμφωνα με την απογραφή του 2011, έχει 1.147 κατοίκους. Βρίσκεται σε υψόμετρο 40 μέτρων, στην πεδιάδα της Κομοτηνής. Με το πρόγραμμα Καποδίστριας είχε οριστεί έδρα του δήμου Αρριανών, και παλαιότερα ήταν έδρα της κοινότητας Αρριανών, στην επαρχία Σαπών. Οι κάτοικοι του χωριού ασχολούνται με την καλλιέργεια καπνού. Στη θέση Πετρότοπος (Καγιαλίρ Γερλέρ Γελί), 3 χιλιόμετρα βόρεια του χωριού, βρίσκεται ρωμαϊκό λουτρό (μέσα 2ου – 3ου μ.X.) επάνω στο οποίο δημιουργήθηκε μεταγενέστερο νεκροταφείο (μέσα 3ου – 4ου αι. μ.X.). Στα Αρριανά γεννήθηκε ο Μεχμέτ Μουεζίνογλου, νυν υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης της Τουρκίας, από το 2016, και πρώην υπουργός Υγείας, εκλεγμένος με το AKP.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις