Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

15

Αυγούστου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Πανόρμου αστυνομία αυτοκίνητο: Η ανακοίνωση της ΓΑΔΑ διαψεύδει τις καταγγελίες
ΕΛΛΑΔΑ

Πανόρμου αστυνομία αυτοκίνητο: Η ανακοίνωση της ΓΑΔΑ διαψεύδει τις καταγγελίες

Πανόρμου αστυνομία αυτοκίνητο: Η ανακοίνωση της ΓΑΔΑ.

Νέο πεδίο αντιπαράθεσης προκαλεί βίντεο στο οποίο φέρονται να εμφανίζονται αστυνομικοί της ομάδας ΔΡΑΣΗ να προκαλούν φθορές σε αυτοκίνητα στην οδό Πανόρμου, εκδοχή την οποία υιοθέτησε ο ΣΥΡΙΖΑ, αναφέροντας σε επίσημη ανακοίνωσή του ότι ειδικοί φρουροί φαίνονται να σπάνε σταθμευμένα αυτοκίνητα σε άδειους δρόμους στην περιοχή της Πανόρμου.

Τον ισχυρισμό αντικρούει με ανακοίνωσή της η ΓΑΔΑ, αναφέροντας ότι «δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα τα αναφερόμενα σε σημερινές αναρτήσεις ιστοσελίδων περί “πρόκλησης φθοράς σε σταθμευμένο αυτοκίνητο στην περιοχή της Πανόρμου από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΡΑΣΗ”. Μετά από έρευνα διαπιστώθηκε ότι η φθορά στο συγκεκριμένο όχημα είχε προκληθεί σε προγενέστερο χρόνο και ουδεμία εμπλοκή έχουν οι αστυνομικές δυνάμεις». Σύμφωνα με πληροφορίες, η ιδιοκτήτρια του αυτοκινήτου με τα σπασμένα φανάρια (ένα Fiat Stilo), κατέθεσε και επιβεβαίωσε ότι οι φθορές είχαν προηγηθεί και δεν προκλήθηκαν από τους αστυνομικούς.

Η ανακοίνωση της αστυνομίας

«Την 20.10 ώρα σήμερα, ομάδα (100) περίπου ατόμων, συγκεντρώθηκε στην Πλατεία του Σταθμού Μετρό “Πανόρμου”, με σκοπό να πραγματοποιήσει πορεία στην Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής. Τα ανωτέρω άτομα επιτέθηκαν με πέτρες, μπουκάλια και κροτίδα, σε αστυνομικούς της Ομάδας ΔΡΑΣΗ που περιπολούσαν παραπλεύρως, για την επιτήρηση των Γραφείων της “Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Αθηνών”. Από τις επιθέσεις τραυματίσθηκε ένας αστυνομικός. Από τις αστυνομικές δυνάμεις προσήχθησαν (8) άτομα».

Υπενθυμίζεται πως οι αστυνομικοί σχημάτισαν δικογραφία για επίθεση σε αστυνομικές δυνάμεις αλλά και για φθορές σε οχήματα ανυποψίαστων πολιτών για δύο από τους τρεις συλληφθέντες των επεισοδίων νωρίς το βράδυ της Δευτέρας στην οδό Πανόρμου.

Η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ

«Από χθες κάνει τον γύρο του διαδικτύου βίντεο στο οποίο φαίνονται ειδικοί φρουροί να σπάνε σταθμευμένα αυτοκίνητα σε άδειους δρόμους στην περιοχή της Πανόρμου», σημειώνει η αξιωματική αντιπολίτευση, προσθέτοντας ότι «προχθές χωρίς λόγο ξυλοκόπησαν πολίτες και έριξαν χημικά σε οικογένειες με μικρά παιδιά στη Νέα Σμύρνη γιατί τόλμησαν να βγουν μία βόλτα μετά από 5 μήνες αποτυχημένου lockdown».

«Όσο ο κ. Μητσοτάκης θα χάνει τον έλεγχο της πανδημίας, τόσο θα επιτίθεται στην κοινωνία», σχολιάζει και καταλήγει: «Ο κ. Μητσοτάκης όχι μόνο ξέχασε τις υποσχέσεις για ασφάλεια των πολιτών, δίνοντας τη θέση τους στην πρωτοφανή αστυνομική αυθαιρεσία σε βάρος τους, αλλά της παρέχει και πολιτική κάλυψη, με τον κοινοβουλευτικό του εκπρόσωπο κ. Πλεύρη να δηλώνει πρόθυμος να αναλάβει δικηγόρος των αστυνομικών της Νέας Σμύρνης».

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις