Αθήνα

°C

kairos icon

Τρίτη

16

Ιουλίου 2024

alphafreepress.gr / PLUS / Περπάτημα θερμίδες: Tips για να κάνεις περισσότερα βήματα
PLUS

Περπάτημα θερμίδες: Tips για να κάνεις περισσότερα βήματα

Περπάτημα θερμίδες: Περπατήστε και χάστε θερμίδες με λίγα μόλις βήματα.

Το περπάτημα είναι ένα είδος άσκησης που μας κάνει πολύ καλό και μας εκτονώνει μετά από μία κουραστική ημέρα. Μερικοί άνθρωποι είχαν υιοθετήσει αυτή την συνήθεια από πριν, ενώ άλλοι μετά την καραντίνα. Πάντως τα οφέλη είναι πάρα πολλά και επηρεάζουν το σώμα με απώλεια θερμίδων και την υγεία. Ωστόσο υπάρχει ένα εύλογο ερώτημα και αυτό είναι: πώς θα θα μπορέσεις να κάνεις περισσότερα βήματα μέσα στην ημέρα; Από τη στιγμή μάλιστα που οι μετακινήσεις αλλά και ο χρόνος που μπορείς να βρίσκεσαι έξω έχουν μειωθεί, υπάρχει τρόπος να περπατάς περισσότερο;

Περπάτημα θερμίδες: Περπάτα όσο μιλάς

Εάν είσαι και εσύ από τους ανθρώπους που εκνευρίζεσαι με αυτούς που όταν μιλάνε στη κινητό τους οργώνουν τον χώρο περπατώντας, σε νιώθουμε. Τί να κάνουμε όμως; Αυτός είναι ένας ένας πολύ καλό τρόπος να ”γράψεις” περισσότερα βήματα μέσα στην ημέρα σου. Εάν σκεφτείς μάλιστα πως πια επικοινωνούμε με όλους μόνο μέσω τηλεφώνου είναι ίσως και ο πιο εύκολος τρόπος, και μάλιστα χωρίς καν να καταλαβαίνεις πως το κάνεις. Χωρίς να θέλουμε να γίνουμε υπερβολικοί, δοκίμασε να κάνεις και 5-6 καθίσματα όσο μιλάς!

Μην χρησιμοποιείς το αυτοκίνητο για μικρές αποστάσεις

Το δεχόμαστε πως είναι πολύ δελεαστικό να πας στο σούπερ μάρκετ που βρίσκεται τρία τετράγωνα από το σπίτι σου με το αμάξι. Ή να πάρεις το αυτοκίνητό σου και να το αφήσεις πολύ κοντά στο σημείο που θέλεις να ασκηθείς. Αλλά σκέψου ότι έτσι χάνεις ένα μεγάλο μέρος της άσκησής σου. Προσπάθησε να μειώσεις τη χρήση του αυτοκινήτου και να το χρησιμοποιείς μόνο όταν είναι πραγματικά απαραίτητο.

Κοπέλα τρέχει

Περπάτα όσο περιμένεις

Άλλος ένας τρόπος που μπορεί να εφαρμοστεί πολύ εύκολα. Κάθε μέρα κάτι περιμένεις. Περιμένεις στην αναμονή του τηλεφώνου, περιμένεις να ζεσταθεί το νερό για να κάνεις μπάνιο, περιμένεις έξω από την τράπεζα, περιμένεις να έρθει ο γιατρός σου στο ραντεβού σας. Γιατί απλά να στέκεσαι και να νιώθεις πως δεν περνάει ο χρόνος; Χρησιμοποίησε αυτόν τον θεωρητικά χαμένο χρόνο προς όφελός σου.

Περπάτημα θερμίδες: Ανέβα τις σκάλες

Δεν έχει σημασία σε ποιον όροφο μένεις. Σημασία έχει πως το να αποχωριστείς το ασανσέρ είναι ακόμη ένας τρόπος να βελτιώσεις τη φυσική σου κατάσταση. Εκτός από το ότι θα κάνεις περισσότερα βήματα μέσα στην ημέρα, θα βελτιώσεις και την αντοχή σου! Ακόμα το σκέφτεσαι;

Περπάτημα θερμίδες:  Πόσες μπορώ να κάψω σε μία ώρα;

Εάν λόγου χάρη ζυγίζετε 68 κιλά και περπατάτε με ταχύτητα 4χλμ/ώρα σε μια ώρα θα έχετε κάψει 204 θερμίδες, ενώ αν ζυγίζετε 82 κιλά και περπατάτε με την ίδια ταχύτητα θα έχετε κάψει 246 θερμίδες. Με απλά λόγια, όσο μεγαλύτερη η ταχύτητα βάδισής σας και όσο περισσότερα τα κιλά σας τόσο περισσότερες και οι θερμίδες που θα κάψετε σε μια ώρα βάδισης. Σημειώνεται ότι ένας μέσος ρυθμός βάδισης είναι τα 4,8 χλμ την ώρα.

Περπάτημα στον δρόμο

Δείτε ακόμη

Viral συνταγή για κοτόσουπα – Δείτε το βίντεο με τις χιλιάδες προβολές
Το δείπνο των 30″ – Αυτή η ομελέτα έχει γίνει viral
“Κόψε μαχαίρι” τις κακές συνήθειες με 11 τρόπους

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις