Αθήνα

°C

kairos icon

Τετάρτη

24

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / AstraZeneca Ελλάδα – εμβολιασμοί: Συνεχίζονται κανονικά
ΕΛΛΑΔΑ

AstraZeneca Ελλάδα – εμβολιασμοί: Συνεχίζονται κανονικά

AstraZeneca Ελλάδα - εμβολιασμοί: Σύμφωνα με πηγές του Υπουργείου Υγείας, οι εμβολιασμοί με το εμβόλιο της AstraZeneca συνεχίζονται κανονικά στην Ελλάδα - Συνεδριάζει η Εθνική Επιτροπή, εν αναμονή της απόφασης του ΕΜΑ

Τις οδηγίες του EMA θα ακολουθήσει η Ελλάδα σχετικά με το εμβόλιο της AstraZeneca, όπως τονίζουν κυβερνητικές πηγές. Το πρωί της Τρίτης, στις 9:00, θα συνεδριάσει η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών, όπου και θα συζητηθεί το ζήτημα που έχει προκύψει με το εμβόλιο, μετά τις εξελίξεις σε ευρωπαϊκό επίπεδο. Γαλλία, Ιταλία και Γερμανία αποφάσισαν σήμερα να αναστείλουν τη χρήση του εμβολίου της AstraZeneca.

Υπενθυμίζεται ότι σε ειδική συνεδρίαση της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών την Κυριακή εξετάστηκε το ζήτημα που προέκυψε με αναφορές για μεμονωμένα περιστατικά θρομβοεμβολικών επεισοδίων σε άτομα που είχαν εμβολιαστεί με το εμβόλιο της AstraZeneca και έλαβε την απόφαση ότι ο εμβολιασμός με το συγκεκριμένο εμβόλιο πρέπει να συνεχιστεί κανονικά, σύμφωνα με τον προγραμματισμό που έχει γίνει. Πάντως, η ίδια η εταιρεία, με ανακοίνωσή της υποστηρίζει πως ο έλεγχος σε εμβολιασθέντες με το εμβόλιο της AstraZeneca δεν δείχνει αυξημένο κίνδυνο εμφάνισης αιματικών θρόμβων.

Δείτε ακόμη
Και η Γερμανία αναστέλλει τη χρήση του AstraZeneca
Τι συνέβη με την 60χρονη που πέθανε μετά το εμβόλιο της AstraZeneca – “Είναι ασφαλές”, επιμένουν

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις