Αθήνα

°C

kairos icon

Τρίτη

16

Ιουλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Τροχαίο Βουλή διανομέας: Έγινε η πρώτη κατάθεση, αναζητείται ο οδηγός ταξί
ΕΛΛΑΔΑ

Τροχαίο Βουλή διανομέας: Έγινε η πρώτη κατάθεση, αναζητείται ο οδηγός ταξί

Τροχαίο Βουλή διανομέας: Ο εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας κάνει λόγο για "καταδικαστέα συμπεριφορά τροχονόμου", έξω από τη Βουλή και μετά το τροχαίο δυστύχημα.

Καταδικαστέα χαρακτήρισε τη συμπεριφορά του τροχονόμου στο τροχαίο δυστύχημα έξω από τη Βουλή, μετά τη σύγκρουση υπηρεσιακού αυτοκινήτου της Ντόρας Μπακογιάννη με 23χρονο μοτοσικλετιστή, ο οποίος έχασε τη ζωή του, ο εκπρόσωπος Τύπου της ΕΛ.ΑΣ. Θεόδωρος Χρονόπουλος. Ο κ. Χρονόπουλος τόνισε ότι «έχει ληφθεί κατάθεση από τον διανομέα που βρέθηκε στο σημείο του τροχαίου στη Βουλή» και με τον οποίο υπήρξε το φραστικό επεισόδιο με τον τροχονόμο, που προκάλεσε μαζικές αντιδράσεις. Παράλληλα, ο εκπρόσωπος Τύπου της ΕΛ.ΑΣ. καταδίκασε τη συμπεριφορά του τροχονόμου, η οποία προκάλεσε αλγεινή εντύπωση, διαβεβαιώνοντας ότι θα ακολουθηθεί η νόμιμη διαδικασία.

«Σίγουρα δεν αποτυπώνει καλή εικόνα για τη συμπεριφορά του συναδέλφου μου. Όμως υπάρχουν το τελευταίο διάστημα σειρά υποθέσεων οι οποίες ελέγχονται, υπάρχουν ιδιαίτερα ισχυροί εσωτερικοί μηχανισμοί ελέγχου στην αστυνομία και είναι αυστηροί απέναντι σε συμπεριφορές συναδέλφων που δεν ανταποκρίνονται στις υποχρεώσεις τους απέναντι στους πολίτες», είπε και πρόσθεσε: «Σίγουρα θα κινητοποιηθεί η διαδικασία και για αυτό το συμβάν. Δεν υπάρχει καμία περίπτωση συγκάλυψης σε τέτοιου είδους θέματα».

Εκτός από την κατάθεση του διανομέα έχουν ληφθεί και άλλες καταθέσεις

Την ίδια ώρα, όπως επισήμανε ο κ. Χρονόπουλος, αναζητείται και ο οδηγός του ταξί που βρισκόταν στο σημείο, για να ληφθεί και η δική του κατάθεση. Σχετικά με το υλικό από τις κάμερες, ο κ. Χρονόπουλος επιβεβαίωσε ότι υπάρχει βιντεοληπτικό υλικό λόγω του σημείου, ενώ έγινε αιμοληψία στον αστυνομικό που οδηγούσε και αναμένονται τα αποτελέσματα.

Αναφορικά με το ζήτημα της σύλληψης του υπηρεσιακού οχήματος της κα Μπακογιάννη, ο εκπρόσωπος της ΕΛ.ΑΣ. εξηγεί ότι δεν έγινε κατά την πάγια προβλεπόμενη διαδικασία της τροχαίας, καθώς δεν είναι θανατηφόρο το τροχαίο και ανεξαρτήτως ιδιότητας του οδηγού, αν δηλαδή πρόκειται για αστυνομικό ή πολίτη, αν επιπλέον δεν υπάρχουν θετικά αποτελέσματα αλκοτέστ, ο εμπλεκόμενος οδηγός παραμένει στο σημείο και δεν θεωρείται ύποπτος φυγής, αυτός δεν συλλαμβάνεται.

Σχετικά με τα όσα σχολιάστηκαν στα social media, πιέζοντας για το τροχαίο έξω από τη Βουλή, ο κ. Χρονόπουλος παραδέχτηκε ότι «γι αυτόν τον λόγο έχουμε εκδώσει και ανακοίνωση». Παράλληλα δεν παρέλειψε να εκφράσει την «αμέριστη συμπαράσταση όλης της ελληνικής αστυνομίας στην οικογένεια του Ιάσονα , ευχόμενος «δύναμη και ό, τι καλύτερο για την οικογένεια αυτή».

Τροχαίο Βουλή: Τα σπαρακτικά λόγια της μητέρας

Η οικογένεια του 23χρονου Ιάσονα που είναι κλινικά νεκρός μετά το τροχαίο έξω από τη Βουλή, κάνει έκκληση για αυτόπτες μάρτυρες.  «Τελείωσε το παιδί μου, «πάει», νεκρός είναι, θα γίνει δωρητής οργάνων» δήλωσε η μητέρα του νέου άνδρα μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Alpha.

Το μεσημέρι της Παρασκευής η μοτοσικλέτα του συγκρούστηκε με υπηρεσιακό όχημα της ασφάλειας της Ντόρας Μπακογιάνη. «Ζητάμε να βρεθούν αυτόπτες μάρτυρες για να συνεχίσουμε τη διαδικασία από εδώ και πέρα», δήλωσε η αδελφή του νέου άνδρα στον ίδιο τηλεοπτικό σταθμό. «Χρειαζόμαστε μάρτυρες για να εξακριβώσουμε το τι συνέβη. Ένα ταξί που ήταν ακριβώς μπροστά και αφού έγινε το ατύχημα έφυγε. Ψάχνουμε αυτόν τον ταξιτζή συγκεκριμένα».

Στο βίντεο από το σημείο του δυστυχήματος, ένας άνδρας ακούγεται να λέει πως ο 23χρονος πέρασε με πράσινο.  «Επειδή ήταν τόσο καλό παιδί και έδινε σε όλους, είπαμε να δώσουμε τα όργανα του, να δώσει την ευτυχία του […] Εύχομαι οι άνθρωποι που θα τα πάρουν, να ζήσουν ευτυχισμένα και να πάρουν έστω λίγη από την ευαισθησία του», δήλωσε η μητέρα.

Για το περιστατικό έγραψε στο προφίλ της στο Facebook και η Ντόρα Μπακογιάννη

«Την Παρασκευή το μεσημέρι, την ώρα που βρισκόμουν στη Βουλή παρακολουθώντας την «ώρα του πρωθυπουργού» υπηρεσιακό όχημα της ασφάλειάς μου ενεπλάκη σε τροχαίο δυστύχημα με αποτέλεσμα τον βαρύτατο τραυματισμό ενός νέου παιδιού 23 ετών, του Ιάσωνα.» έγραψε η βουλευτής της ΝΔ. «Είμαι βαθύτατα συντετριμμένη. Οι σκέψεις μου και οι προσευχές μου είναι με την οικογένεια του άτυχου νέου. Επικοινώνησα μαζί τους για να τους εκφράσω την συμπαράστασή μου και να τους διαβεβαιώσω ότι η υπόθεση θα ερευνηθεί σε βάθος και οι ευθύνες θα αποδοθούν.»

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις