Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

26

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΑΠΟΔΗΜΟΣ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ / Έλληνες εξωτερικού: Ο υφυπουργός Εξωτερικών για το «MyConsulLive»
ΑΠΟΔΗΜΟΣ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ ΑΓΓΛΙΚΑ

Έλληνες εξωτερικού: Ο υφυπουργός Εξωτερικών για το «MyConsulLive»

Έλληνες εξωτερικού: Εξ αποστάσεως εξυπηρέτηση των πολιτών από τις Προξενικές Αρχές της Ελλάδας.

Με δημοσίευσή του στα social media ο υφυπουργός Εξωτερικών με αρμοδιότητα τα θέματα του Απόδημου Ελληνισμού Κώστας Βλάσης σχολιάζει την πρωτοποριακή υπηρεσία «MyConsulLive», που δημιουργήθηκε για την εξυπηρέτηση των Ελλήνων του εξωτερικού από τις Προξενικές Αρχές. Στη σχετική δημοσίευση ο υφυπουργός αναφέρει χαρακτηριστικά: «Κάνουμε πράξη τη δέσμευσή μας! Η πρωτοποριακή υπηρεσία «MyConsulLive» συνεχίζει να επεκτείνεται στις Αρχές μας σε ολόκληρο τον κόσμο.

Η αρχή έγινε στις 30 Δεκεμβρίου, όταν εγκαινιάσαμε στην Πρεσβεία (Προξενικό Γραφείο) του Λονδίνου και στα Γενικά Προξενεία Νέας Υόρκης και Τορόντο τη λειτουργία του «MyConsulLive», δηλαδή την εξ αποστάσεως εξυπηρέτηση των πολιτών από τις Προξενικές Αρχές μας. Στις 5 Φλεβάρη συνεχίσαμε με άλλες 4 Αρχές και σήμερα είμαστε στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσουμε σε συνεργασία με το Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης, την επέκταση της υπηρεσίας στα προξενικά γραφεία στις Πρεσβείες Βρυξελλών, Ουάσιγκτων, Παρισίων, Στοκχόλμης και στα Γενικά Προξενεία Αδελαΐδας, Αμβούργου, Μελβούρνης, Μονάχου, Μόντρεαλ, Σικάγου, Στουτγάρδης, Σύδνεϋ, Τάμπας και Φρανκφούρτης.

Οι εντατικές προσπάθειες του τελευταίου χρόνου για αναβάθμιση και ψηφιοποίηση των παρεχόμενων υπηρεσιών προς τους Έλληνες του εξωτερικού συνεχίζονται αδιάκοπα, προκειμένου να είμαστε δίπλα στους απανταχού Έλληνες και να ενισχύσουμε τους δεσμούς τους με τη Μητέρα Πατρίδα!».

ΒΛΑΣΗΣ
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις