Το cheececake έχει, λοιπόν, μεγάλη ιστορία πίσω του και αυτή δεν ξεκινά από τη Νέα Υόρκη, όπως πολλοί πιστεύουν. Γεγονός, όμως, είναι πως η προσθήκη του τυριού κρέμα έγινε όντως στην Αμερική το 1872, όταν το συγκεκριμένο είδος τυριού ανακαλύφθηκε από έναν τυροκόμο που προσπαθούσε να αντιγράψει το γαλλικό τυρί Neufchatel. Από τότε, πολλοί έχουν δημιουργήσει διάφορες εκδοχές cheesecake είτε αλλάζοντας τη βασική συνταγή της γέμισης, είτε πειράζοντας τη βάση, είτε δημιουργώντας διάφορα toppings. Άλλοι, πάλι, ακόμα αναρωτιούνται γιατί λέγεται κάτι cake αφού έχει βάση πίτας και άλλοι αποκαλούν την κις λορέν αλμυρό cheesecake αφού υπάρχουν μεγάλες ομοιότητες στην παρασκευή τους.
Υλικά
1 κουταλιά της σούπας βούτυρο
2 μπισκότα graham cracker
(115 g) τυρί κρέμα
2 κουταλιές ζάχαρη
3 σταγόνες εκχύλισμα βανίλιας
5 φρέσκα σμέουρα, για σερβίρισμα
Εκτέλεση
Λιώστε το βούτυρο σε ένα φούρνο μικροκυμάτων. Γείρετε το σκεύος για να επικαλύψετε όλες τις πλευρές.
Τρίψτε τα μπισκότα σε λεπτά ψίχουλα, στη συνέχεια προσθέστε τα στο βούτυρο και ανακατέψτε καλά. Με ένα κουτάλι, πιέστε ομοιόμορφα την κρούστα στο κάτω μέρος του πιάτου.
Σε ένα μικρό μπολ, συνδυάστε το τυρί κρέμας, τη ζάχαρη και τη βανίλια, ανακατεύοντας μέχρι να μην υπάρχουν κομμάτια.
Απλώστε το γέμισμα πάνω από την κρούστα του μπισκότου.
Φούρνος μικροκυμάτων για τουλάχιστον 4 λεπτά, 45 δευτερόλεπτα κάθε φορά, με μισή ισχύ. Βεβαιωθείτε ότι το cheesecake δεν φουσκώνει πάνω από τις πλευρές του σκεύους.
Βάλτε το στο ψυγείο για τουλάχιστον 30 λεπτά, μέχρι να κρυώσει εντελώς.
Με ένα μαχαίρι, χαλαρώστε τις άκρες του cheesecake, στη συνέχεια αναστρέψτε σε ένα πιάτο ή φάτε κατευθείαν από μέσα.
Βάλτε μερικά σμέουρα.
Απολαύστε το!