Κρέμα καραμελέ χωρίς αυγά: Λαχταριστή κρέμα και σιρόπι καραμέλας εγγυώνται… παύση της υπογλυκαιμίας
Ξεχάστε τις σοκολάτες, τα μπισκότα, τις πάστες, τα ντόνατς και τα κέικ… Το ξέρουμε, δεν είναι εύκολο, είναι τα αγαπημένα σας γλυκά. Αλλά είναι παράλληλα και πλήρη κορεσμένων λιπαρών και ζάχαρης, που τα κάνει βόμβες θερμίδων. Παρακάτω, έχουμε για εσάς συνταγή για κρέμα καραμελέ, για να απολαμβάνετε ακόμα και σε περιόδους δίαιτας χωρίς (ή έστω, με πολύ λιγότερες) τύψεις. Όσο και θερμίδες.
Λαχταριστή κρέμα και σιρόπι καραμέλας εγγυώνται… παύση της υπογλυκαιμίας, χωρίς υπερβολικά πολλές θερμίδες. Ενδεικτικά, η κρέμα καραμελέ του εμπορίου, με φακελάκια για να την ετοιμάσετε μόνοι σας, αποδίδει 155 θερμίδες ανά μερίδα των 120 γραμμαρίων.
Δείτε μια υπέροχη συνταγή για την κλασική κρέμα καραμελέ, χωρίς αυγά! Εμείς την αγαπήσαμε!
Η συνταγή είναι από το κανάλι Pastry Designs
Διαφήμιση
Υλικά
-80 γρ. ζάχαρη
-15 γρ. νερό
-200 ml. γάλα
-200 γρ. ζαχαρούχο γάλα
-200 γρ. γιαούρτι
-1 & 1/2 κ.σ. κορν φλάουρ
-1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
EKTEΛΕΣΗ
Ξεκινάμε την συνταγή μας, φτιάχνοντας πρώτα την καραμέλα. Βάζουμε ένα τηγάνι στο μάτι της κουζίνας να ζεσταθεί σε μέτρια φωτιά. Προσθέτουμε στο τηγάνι τη ζάχαρη και το νερό. Αφήνουμε να βράσει, και ανακατεύουμε λίγο με ένα ξύλινο κουτάλι. Μόλις το μίγμα αυτό πάρει ξανθό χρώμα, βγάζουμε το τηγάνι από τη φωτιά και η καραμέλα μας είναι έτοιμη.
Αδειάζουμε την καραμέλα σε 4 πυρίμαχα μικρά ποτήρια τα οποία έχουμε βάλει σε ένα ταψάκι.
Το επόμενο βήμα είναι να φτιάξουμε την κρέμα για το γλυκό. Για να γίνει αυτό, βάζουμε σε ένα μπολ το γάλα, και το κορν φλάουερ και ανακατεύουμε με το αναδευτήρι.
Προσθέτουμε το εκχύλισμα της βανίλιας, το γιαούρτι και το ζαχαρούχο γάλα. Ανακατεύουμε καλά με το αναδευτήρι έως ότου να έχουμε ένα ομοιόμορφο μίγμα.
Παίρνουμε έναν δοσομετρητή και βάζουμε στο επάνω μέρος του ένα σουρωτήρι. Αδειάζουμε την κρέμα από το μπολ σε αυτό, ώστε να αποφύγουμε τυχόν σβώλους που έχουν δημιουργηθεί.
Μοιράζουμε σε ίσες ποσότητες με τον δοσομετρητή, την κρέμα στα πυρίμαχα ποτηράκια.
Βράζουμε λίγο νερό σε ένα κατσαρολάκι και το αδειάζουμε στο ταψί με τα ποτηράκια του γλυκού. Το ύψος του νερού πρέπει να είναι σχεδόν μέχρι τη μέση στα ποτηράκια.
Βάζουμε το ταψάκι στο φούρνο στις αντιστάσεις και στους 150 βαθμούς για περίπου 40 έως 50 λεπτά.
Μετά από αυτόν τον χρόνο ψησίματος, βγάζουμε το ταψί από το φούρνο και τα αφήνουμε να κρυώσουν.
Αφού κρυώσουν, με ένα μαχαίρι, κόβουμε γύρω γύρω την κρέμα από το εσωτερικό του ποτηριού.
Παίρνουμε ένα πιάτο και αναποδογυρίζουμε το ποτήρι με την κρέμα σε αυτό. Ετσι αφαιρούμε το ποτήρι και η κρέμα καραμελέ μένει στο πιάτο.
Μετά και από αυτό το βήμα η συνταγή μας είναι έτοιμη!