Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

20

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Δοξιάδης – Καλπαδάκης: Εξώδικο στον διπλωματικό σύμβουλο του Τσίπρα
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Δοξιάδης – Καλπαδάκης: Εξώδικο στον διπλωματικό σύμβουλο του Τσίπρα

Δοξιάδης - Καλπαδάκης: Εξώδικο έστειλε στον διπλωματικό σύμβουλο του Αλέξη Τσίπρα Ευάγγελο Καλπαδάκη ο συγγραφέας Απόστολος Δοξιάδης

Δεν έχει κλείσει το θέμα των αποκαλύψεων του συγγραφέα Απόστολου Δοξιάδη, για τη σχέση του διπλωματικού συμβούλου του Αλέξη Τσίπρα Ευάγγελου Καλπαδάκη με την Τουρκάλα διπλωμάτη Φειζά Μπαρουτσού. Καθώς, απαντώντας στην επιστολή που έστειλε στο Protagon ο κ. Καλπαδάκης κατηγορώντας τον Απόστολο Δοξιάδη για ψεύδη και ευφάνταστες θεωρίες, ο κ. Δοξιάδης έστειλε εξώδικο απαιτώντας να του ζητήσει συγνώμη και να επανορθώσει.

Σημειώνεται ότι σε άρθρο που έγραψε ο Απόστολος Δοξιάδης και δημοσιεύθηκε στο Protagon, δεν σχολίαζε απλώς και μόνο το τελείως παράδοξο της σχέσης του διπλωματικού συμβούλου του τότε πρωθυπουργού, με στέλεχος της τουρκικής πρεσβείας στην Αθήνα, που όπως φάνηκε δεν ήταν μια απλή διπλωμάτισσα. αλλά άφηνε να εννοηθεί ότι μέσω αυτού του διαύλου ενδεχομένως, στάλθηκε το μήνυμα στην Αγκυρα, ότι η Ελλάδα θα επιστρέψει τους 8 Τούρκους αξιωματικούς που είχαν ζητήσει άσυλο στη χώρα μας.

Και ότι επίσης μέσω του ιδίου διαύλου ενημερώθηκε η Αθήνα για τις δήθεν απειλές της Τουρκίας ότι σε περίπτωση που η Ελλάδα δεν τους επιστρέψει θα ξεσπάσει πόλεμος, απειλή που προκάλεσε πανικό στο επιτελείο του Αλέξη Τσίπρα..

Ο κ. Δοξιάδης έστειλε τη Δευτέρα διά του δικηγόρου του, εξώδικο στον κ. Καλπαδάκη για τα όσα του απάντησε ο τελευταίος –με επιστολή προς το Protagon– κατηγορώντας τον ότι κατασκευάζει “ψεύδη” και επινοεί “ευφάνταστες θεωρίες που διαστρεβλώνουν προκλητικά την πραγματικότητα”.

Στην εξώδικη διαμαρτυρία, ο κ. Δοξιάδης, αφού επισημαίνει στον κ. Καλπαδάκη ότι “όπως άριστα γνωρίζετε, δεν έχω κατασκευάσει απολύτως κανένα ψεύδος”, τον εγκαλεί ότι “ο ισχυρισμός σας περί από μέρους μου κατασκευής ψευδών κ.λπ. είναι, εν γνώσει σας, ψευδής και συκοφαντικός και με προσβάλλει, με θίγει και με βλάπτει βαρύτατα ως ενεργό πολίτη, αρθρογράφο και γνωστό υπερασπιστή των αδίκως διωκόμενων από το καθεστώς του Ερντογάν, τούρκων πολιτών στην Ελλάδα”. Ο κ. Δοξιάδης καλεί τον κ. Καλπαδάκη να δημοσιεύσει νέα επιστολή προς τα ΜΜΕ και να του ζητήσει δημοσίως συγγνώμη, ξεκαθαρίζοντας δημοσίως ότι στο άρθρο του δεν περιέχεται το παραμικρό ψεύδος”.

Απόστολος Δοξιάδης
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις