Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

15

Αυγούστου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Γιώργος Καραϊβάζ δολοφονία: «Επέλεξαν να του κλείσουν το στόμα με σφαίρες»
ΕΛΛΑΔΑ

Γιώργος Καραϊβάζ δολοφονία: «Επέλεξαν να του κλείσουν το στόμα με σφαίρες»

Γιώργος Καραϊβάζ δολοφονία: Οι φίλοι και συνεργάτες του δημοσιογράφου στο site που διατηρούσε, λένε το δικό τους «αντίο» στον Γιώργο Καραϊβάζ.

Νεκρός έπεσε ο δημοσιογράφος Γιώργος Καραϊβάζ  έχοντας δεχθεί τουλάχιστον έξι σφαίρες σε όλο του το σώμα, ενώ από τον τόπο του εγκλήματος, που έγινε στην οδό Άννινου, στον Άλιμο, βρέθηκαν συνολικά δεκαεπτά κάλυκες.

Ο δημοσιογράφος είχε τελειώσει νωρίτερα τη δουλειά του σε τηλεοπτική εκπομπή στο Star και περίπου στις 14.15 επέστρεφε στο σπίτι του. Εκεί δύο άνδρες, που επέβαιναν σε ένα σκούτερ του είχαν στήσει ενέδρα και άδειασαν πάνω του μια γεμιστήρα. Στον τόπου του εγκλήματος περισυνελέγησαν 17 κάλυκες που μεταφέρονται ήδη στα εγκληματολογικά εργαστήρια. Τα αποτελέσματα της βαλιστικής εξέτασης θα δείξουν αν το όπλο του φόνου είχε χρησιμοποιηθεί σε άλλη εγκληματική ενέργεια στο παρελθόν.

«Επέλεξαν να του κλείσουν το στόμα με σφαίρες»

Το δικό τους «αντίο» στον Γιώργο Καραϊβάζ, λένε οι φίλοι και συνεργάτες του στο bloko.gr, το site που διατηρούσε.

Σε αυτό αναφέρουν:

«Ο Γιώργος Καραϊβάζ, ο ιδρυτής και ιδιοκτήτης του bloko.gr, δεν είναι πια μαζί μας. Κάποιοι επέλεξαν να του κλείσουν το στόμα, να τον κάνουν να σταματήσει να γράφει τα κείμενά του, με σφαίρες. Τον εκτέλεσαν μπροστά στο σπίτι του. Για εμάς, που τα τελευταία χρόνια συνεργαστήκαμε μαζί του, μας καθοδήγησε σε δύσκολες στιγμές, ήπιαμε κρασί παρέα, μας τίμησε με τη φιλία του, οι ώρες είναι πολύ δύσκολες.

Οι φίλοι

Σπύρος Λεβειδιώτης
Μανώλης Ασαριώτης»

Γιώργος Καραϊβάζ: Συγκλονισμένη η ΕΣΗΕΑ από τη δολοφονία του

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ με ανακοίνωσή του δηλώνει συγκλονισμένο από την εκτέλεση του Γιώργου Καραϊβάζ και επισημαίνει ότι πρόκειται για τη δεύτερη δολοφονία δημοσιογράφου καθώς είχε προηγηθεί το 2010 η δολοφονία του συναδέλφου Σωκράτη Γκιόλια.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση:

«Το Δ.Σ. της ΕΣΗΕΑ εκφράζει τη βαθιά του θλίψη για την απώλεια του συναδέλφου και καλεί την κυβέρνηση και τις αρμόδιες Αρχές να διαλευκάνουν αμέσως το έγκλημα και να παραδώσουν στη Δικαιοσύνη τους δράστες.

Η ΕΣΗΕΑ δηλώνει, ότι οι δημοσιογράφοι δεν πτοούνται από δολοφονίες, τραυματισμούς και απειλές και επισημαίνει ότι: Θα προασπίσει την ελευθερία του Τύπου και την ανεμπόδιστη εργασία των δημοσιογράφων απέναντι σε κάθε πίεση και απειλή, πολύ περισσότερο απέναντι σε μαφιόζικες πρακτικές και εγκληματικά σχέδια».

Γιώργος Καραϊβάζ: Το τελευταίο ρεπορτάζ του δημοσιογράφου πριν δολοφονηθεί

Στο τηλεοπτικό στούντιο της εκπομπής του Star «Αλήθειες με τη Ζήνα» βρισκόταν ο Γιώργος Καραϊβάζ, λίγο πριν τη δολοφονία του σε ενέδρα, έξω από το σπίτι του στον Άλιμο. Το τελευταίο του ρεπορτάζ αφορούσε ένα άλλο έγκλημα που συγκλόνισε τις τελευταίες ημέρες το Πανελλήνιο, τη διπλή δολοφονία δύο αδελφών στη Μακρινίτσα.

Κατά τη διάρκεια της παρουσίας του, ο δημοσιογράφος αναφέρθηκε στην επίσημη ενημέρωση που είχε ζητήσει από την αστυνομία, όσον αφορά στην υπόθεση. Περιγράφοντας το ιστορικό της υπόθεσης, ο Γιώργος Καραϊβάζ εξήγησε ότι από τις 15 Ιανουαρίου υπήρχε εισαγγελική παραγγελία για ψυχιατρική εξέταση του κατηγορούμενου για τη διπλή δολοφονία, μετά από αίτημα της συζύγου του. Οδηγήθηκε στον ψυχίατρο στις 21 Ιανουαρίου. Ο ειδικός του έδωσε οδηγίες και επιφυλάχθηκε για την οριστική γνωμάτευση περί της αναγκαστικής ή μη νοσηλείας του.

Έκτοτε δεν υπήρξε καμία ενέργεια, με τον δημοσιογράφο να ασκεί κριτική στις αρχές, κάνοντας λόγο για παραλείψεις. «Κάποιος θα πρέπει να απολογηθεί στη μνήμη αυτής της γυναίκα, γιατί είχε κινήσει τι διαδικασίες ψυχιατρικής εξέτασης και μόλις τον είδε έξω από το σπίτι ενημέρωσε την Άμεση Δράση. Κατάλαβε την πρόθεσή του ότι πήγαινε να τους σκοτώσει», είπε στον αέρα της εκπομπής.

Μόλις τελείωσε τη δουλειά του επέστρεψε σπίτι του, περίπου στις 14:15. Εκεί δύο άνδρες που επέβαιναν σε σκούτερ του είχαν στήσει ενέδρα, αδειάζοντας πάνω του μια γεμιστήρα.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις