Η veggie εκδοχή της ομελέτας είναι εξίσου νόστιμη. Ετοίμασέ την στο άψε σβήσε. Χωρίς τους κρόκους δεν έχεις να ανησυχείς για πολλές θερμίδες και χοληστερίνη.
Συστατικά
1 μικρό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
¼ του φλιτζανιού ψιλοκομμένη πράσινη πιπεριά
1 κ.σ βούτυρο
1 μικρό κολοκύθι ψιλοκομμένο
¾ του φλιτζανιού ντομάτα σε κυβάκια
Ρήγανη
Πιπέρι
4 ασπράδια αυγού
¼ του φλιτζανιού νερό
Αλάτι
½ φλιτζάνι τσένταρ με χαμηλά λιπαρά
Τρόπος Μαγειρέματος
Σόταρε το κρεμμύδι και την πιπεριά στο βούτυρο να μαλακώσουν
Πρόσθεσε το κολοκύθι, την ντομάτα, τη ρίγανη και το πιπέρι. Άφησε για 5-8 λεπτά να φύγουν τα υγρά του
Σε ένα μπολ ανακάτεψε τα ασπράδια, το νερό και το αλάτι και χτύπησέ τα καλά.
Σε άλλο αντικολλητικό τηγάνι βάλε τα ασπράδια σου να ψηθούν καλά. Θα το καταλάβεις αν ένα μαχαίρι βγαίνει καθαρό από το εσωτερικό της ομελέτας
Πρόσθεσε το μείγμα λαχανικών στην μία πλευρά της ομελέτας και στο άλλο μισό το τριμμένο τσένταρ. Δίπλωσε στα δύο και σέρβιρε