AstraZeneca εμβόλιο θρομβώσεις: «Δύο στο εκατομμύριο οι πιθανότητες θανάτου»

ΕΛΛΑΔΑ

AstraZeneca εμβόλιο θρομβώσεις: «Δύο στο εκατομμύριο οι πιθανότητες θανάτου»

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: Παντελής Ζηβόντσης

AstraZeneca εμβόλιο θρομβώσεις: «Δεν υπάρχει τεκμηριωμένη συσχέτιση των εκδηλώσεων αυτών, με προηγούμενο θρόμβωσης, η θρομβοπενίας».

12.04.2021 | 18:30

Όπως κάθε Δευτέρα, έτσι και σήμερα, 12.04.2021, έγινε η καθιερωμένη, ζωντανή ενημέρωση για την πορεία του προγράμματος αναφορικά με το εμβόλιο κατά του κορονοϊού στην Ελλάδα, την ώρα που ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 1.606 νέα κρούσματα του ιού το τελευταίο 24ωρο στη χώρα. Από αυτά, τα 716 κρούσματα εντοπίστηκαν στην Αττική και τα 218 στην Θεσσαλονίκη.

Δείτε ακόμη: Σε Βέλγιο και Γαλλία έφτασε σήμερα το εμβόλιο της Johnson & Johnson -Πότε αναμένεται στην Ελλάδα

Για το εμβόλιο ενημέρωσαν η Πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών, Μαρία Θεοδωρίδου και ο γ.γ. Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους. Τον λόγο πήρε η Μαρία Θεοδωρίδου, η οποία αναφέρθηκε στα θρομβωτικά επεισόδια που έχουν σημειωθεί μετά από εμβολιασμό με Astrazeneca κι έχουν προκαλέσει παγκόσμια ανησυχία, λέγοντας πως «δεν υπάρχει τεκμηριωμένη συσχέτιση των εκδηλώσεων αυτών, με προηγούμενο θρόμβωσης, η θρομβοπενίας».

Αναφέρθηκε στις ανακοινώσεις του ΕΜΑ που κάνουν λόγο για «πολύ σπάνιες περιπτώσεις» τέτοιων επεισοδίων μετά από εμβολιασμό με Astrazeneca, λέγοντας πως η πιθανότητα -παγκοσμίως- να συμβεί κάτι τέτοιο είναι μία προς 100.000 δόσεις εμβολίου, ενώ η πιθανότητα θανάτου αντιστοιχεί σε 2 στο εκατομμύριο. Ακολούθως, επανέλαβε την σύσταση της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών να συνεχιστούν οι εμβολιασμοί με τα εμβόλια όλων των εταιρειών στην Ελλάδα.

Exit mobile version