Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

25

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / Πρέτζελ – παράλυση: Αποζημίωση “μαμούθ” στην 27χρονη καλλονή που έμεινε παραπληγική
ΚΟΣΜΟΣ

Πρέτζελ – παράλυση: Αποζημίωση “μαμούθ” στην 27χρονη καλλονή που έμεινε παραπληγική

Πρέτζελ - παράλυση: Αποζημίωση 29,5 εκατ. δολαρίων στο μοντέλο με εγκεφαλική παράλυση μετά από πρέτζελ.

Δικαστήριο στο Λας Βέγκας επιδίκασε το ποσό των 29.5 εκατ. δολαρίων στην οικογένεια της Σαντάλ Τζιακαλόνε καθώς κρίθηκε πως οι διασώστες του ασθενοφόρου απέτυχαν να την βοηθήσουν και λειτούργησαν με αμέλεια. Ήταν στις 20 Φεβρουαρίου 2013 όταν το 27χρονο τότε μοντέλο συμμετείχε σε μια επίδειξη μόδας στο Mandalay Bay South Convention Center όταν φίλη τής αγόρασε παγωμένο γιαούρτι και έβαλε πάνω ένα μικρό πρέτζελ. Η Γζιακαλόνε έπαθε αναφυλακτικό σοκ μετά την πρώτη μπουκιά πρέτζελ, το οποίο περιείχε φυστικοβούτυρο. Ο δικηγόρος της, Κρίστιαν Μόρις, είπε ότι έχασε οξυγόνο στον εγκέφαλό της για μερικά λεπτά μέχρι την αναλάβουν οι διασώστες του MedicWest Ambulance, με την κατάσταση να επιδεινώνεται καθώς κανείς τους δεν είχε την κατάλληλη επινεφρίνη, που απαιτείται σε αλλεργικές αντιδράσεις.

Η MedicWest αρνήθηκε το σφάλμα, υποστηρίζοντας πως το αποτέλεσμα ήταν αναπόφευκτο λόγω της υψηλής ευαισθησίας της Σαντάλ στα φιστίκια. Το 2013 η Σαντάλ έκανε τα πρώτα της βήματα στην υποκριτική, με ρόλους στο θρίλερ “The Butterfly Effect 3: Revelations” του 2009 και την σειρά “Hollow Walls”. Σήμερα στα 35 της χρόνια είναι παραπληγική, τρέφεται μέσα από έναν σωλήνα και μπορεί να επικοινωνήσει μόνο με τα μάτια της, όπως αναφέρει σε δημοσίευμά της η Las Vegas Review-Journal.

Οι γονείς της φροντίζουν την Σαντάλ σε 24ωρη βάση, ενώ είπαν πως τα χρήματα της αποζημίωσης θα διατεθούν για την μελλοντική φροντίδα της και ένα σπίτι πιο κατάλληλο για τις ανάγκες της. “Τουλάχιστον η κόρη μου έχει φροντίδα. Χαίρομαι γι’ αυτό”, είπε ο πατέρας της κοπέλας Τζάκ Τζιακομόλε, μετά την ανακοίνωση της ετυμηγορίας.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις