Τραχανόσουπα συνταγή: Το τέλειο πιάτο για τον στομαχόπονο

PLUS

Τραχανόσουπα συνταγή: Το τέλειο πιάτο για τον στομαχόπονο

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: Ευτυχία Παπούλια

Τραχανόσουπα συνταγή: Τώρα που κυκλοφορούν ιώσεις, πρέπει να μάθουμε να φτιάχνουμε παραδοσιακή συνταγή για τραχανόσουπα

13.04.2021 | 12:02

Ποιος δεν έχει μεγαλώσει με τραχανά σούπα; Τώρα που κυκλοφορούν ιώσεις, πρέπει να μάθουμε να φτιάχνουμε παραδοσιακή συνταγή για τραχανόσουπα που θα γίνει ένα απ’ τα αγαπημένα μας πιάτα! Υπάρχουν δύο είδη τραχανά: Ο γλυκός και ο ξινός τραχανάς. Και τα δύο παρασκευάζονται με σιμιγδάλι, σιτάρι ή αλεύρι και η διαφορά τους είναι πολύ απλή:

Ο γλυκός τραχανάς παρασκευάζεται με γάλα (συνήθως πρόβειο ή κατσικίσιο γάλα)

Ο ξινός τραχάνας παρασκευάζεται με ξινό γάλα ή / και γιαούρτι

Δείτε ακόμη: Λατρέψαμε αυτή τη συνταγή για τάκος – Κοτόπουλο και λαχανικά γίνονται “ένα”

Η σημερινή συνταγή φτιάχνεται με ξινό τραχάνα. Οι μαμάδες μας πάντα έφτιαχναν τη σούπα με λίγο βούτυρο, νερό, φέτα και γάλα. Υπάρχουν παραλλαγές με ντομάτα κι άλλα συστατικά, αλλά πρώτα θα ξεκινήσουμε με την παραδοσιακή συνταγή!

Τα υλικά για τη συνταγή για τραχανόσουπα:

2 κουταλιές της σούπας βούτυρο
4 φλιτζάνια νερό
1 φλιτζάνι ξινό τραχανά
150 γραμμάτια φέτα (ή και παραπάνω ή λιγότερη αναλόγως πόσο έντονη θέλουμε τη γεύση)
⅓ φλιτζάνι γάλα
Προαιρετικά αλάτι

Πώς θα φτιάξεις τον τραχανά σούπα;

Λιώνουμε το βούτυρο σε μια μεσαίου μεγέθους κατσαρόλα σε μέτρια-υψηλή φωτιά.
Προσθέτουμε το νερό, τον τραχανά και μια πρέζα αλάτι.
Αφήνουμε να βράσει, στη συνέχεια μειώνουμε τη φωτιά σε χαμηλή θερμοκρασία και σιγοβράζουμε για 15 λεπτά, ανακατεύοντας περιστασιακά για να μην κολλήσει.
Προσθέτουμε το γάλα και τη φέτα και μαγειρεύουμε για άλλα πέντε λεπτά, ανακατεύοντας περιστασιακά.
Αφαιρούμε από τη φωτιά και αφήνουμε να ξεκουραστεί για πέντε λεπτά.

Exit mobile version