Αιτούντες άσυλο στην Ελλάδα: Για ποιους καταργείται το οικονομικό βοήθημα

ΕΛΛΑΔΑ

Αιτούντες άσυλο στην Ελλάδα: Για ποιους καταργείται το οικονομικό βοήθημα

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: Παντελής Ζηβόντσης

Αιτούντες άσυλο στην Ελλάδα: Σημειώνεται ότι την 1η Ιουλίου το υπουργείο παίρνει από την Ύπατη Αρμοστεία τη «σκυτάλη» της διαχείρισης του οικονομικού βοηθήματος.

15.04.2021 | 21:07

Καταργείται από 1η Ιουλίου 2021 το οικονομικό βοήθημα για τους αιτούντες άσυλο που δεν στεγάζονται σε δομές ευθύνης του υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου ή συνεργαζόμενους με το υπουργείο φορείς.

Ως εκ τούτου, επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση του υπουργείου ότι οι ωφελούμενοι οικονομικού βοηθήματος που συγκαταλέγονται στον αστικό πληθυσμό, εφόσον δεν έχουν τους απαραίτητους πόρους για να καλύψουν τις βασικές ανάγκες διαβίωσής τους, θα πρέπει να υποβάλλουν αίτημα στέγασης στους αρμόδιους φορείς.

Σύμφωνα με στοιχεία που παραθέτουν πηγές της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, τον Μάρτιο του 2021 ο αστικός πληθυσμός, δηλαδή οι ωφελούμενοι εκτός δομών και διαμερισμάτων, ήταν περίπου 25.000, ενώ συνολικά οι αιτούντες άσυλο που έλαβαν οικονομικό βοήθημα ήταν 64.500. Η πλειοψηφία του αστικού πληθυσμού διαμένει στην Αττική.

Από την 1η Ιουλίου το οικονομικό βοήθημα θα παρέχεται μαζί με τη στέγαση και εφόσον η παρουσία των ωφελούμενων επιβεβαιώνεται αυτοπρόσωπα κάθε μήνα από τον φορέα στέγασης, διευκρίνισε σχετικά ο γενικός γραμματέας Υποδοχής Αιτούντων ‘Ασυλο, Μάνος Λογοθέτης, σε ενημέρωσή του προς τους εκπροσώπους της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ στην Ελλάδα. Σημειώνεται τέλος ότι την 1η Ιουλίου το υπουργείο παίρνει από την Ύπατη Αρμοστεία τη «σκυτάλη» της διαχείρισης του οικονομικού βοηθήματος.

Δείτε ακόμη:
Παραμένει στο κόκκινο η Ελλάδα στο νέο χάρτη του ECDC
Πανελλαδικές συγκεντρώσεις δικηγόρων, τι ζητούν
Γιατί προτιμούν τηλεργασία και στη μετά Covid εποχή εργαζόμενοι και επιχειρήσεις
Exit mobile version