Εύκολη ζύμη για πίτσα χωρίς γάλα: Θα την λατρέψουν μικροί και μεγάλοι.
Η πίτσα είναι αγαπημένο φαγητό πολλών ανθρώπων, είναι γρήγορη εύκολη και σχεδόν κανείς δεν μπορεί να της αντισταθεί. Την λατρεύουν μικροί και μεγάλοι, ενώ οι συνταγές που μπορείς να βρεις για την τέλεια ζύμη είναι πολλές και διαφορετικές. Άλλωστε, το μυστικό της επιτυχίας για να βγει η πίτσα τέλεια, βρίσκεται στο ζυμάρι. Όσο καλύτερο είναι, τόσο πιο γευστική θα βγεί! Παρακάτω θα δείτε μία συνταγή από το miam.gr, για να φτιάξεις στο σπίτι, εύκολα και γρήγορα την αυθεντική βασική ζύμη για πίτσα χωρίς αυγά και χωρίς γάλα. Μπορείς μάλιστα να ακολουθήσεις τις δικές σου παραλλαγές προσθέτοντας στη ζύμη τα αγαπημένα σου αρωματικά, όπως ρίγανη, θυμάρι, βασιλικό κλπ. αλλά και χρησιμοποιώντας αλεύρι ολικής άλεσης αντί του κανονικού, ακολουθώντας και πάλι τα βήματά μου ακριβώς με τον ίδιο τρόπο.
Υλικά
- 1 φακελάκι μαγιά ξερή
- 3 κούπες αλεύρι
- 1 πρέζα αλάτι
- 1 πρέζα ζάχαρη
- 1/2 κούπα χλιαρό νερό
- 1 κουταλιά σούπας ελαιόλαδο
Δείτε ακόμη: Γρήγορο κέικ σοκολάτας χωρίς ζάχαρη με 2 υλικά
Διαδικασία
Βήμα 1
Ανακατεύουμε σε μία λεκάνη το αλεύρι με τη μαγιά και τη ζάχαρη προσθέτοντας αργά αργά το νερό.
Βήμα 2
Ζυμώνουμε μέχρι να γίνει το μείγμα μας μία μαλακή ζύμη που να ξεκολλάει από τα χέρια μας.
Βήμα 3
Τέλος προσθέτουμε το λάδι και το αλάτι και συνεχίοζυμε για λίγο ακόμη το ζύμωμα.
Βήμα 4
Αφήνουμε στη συνέχεια το ζυμάρι σκεπασμένο να ξεκουραστεί για περίπου 1 ώρα μέχρι να διπλασιάσει τον όγκο του.
Βήμα 5
Σε λαδωμένο ταψί απλώνουμε με τα χέρια μας το ζυμάρι έτσι ώστε να καλύπτει όλη την επιφάνεια του ταψιού.
Βήμα 6
Απλώνουμε πάνω από τη ζύμη μας σάλτσα ντομάτας και ότι άλλο επιθυμούμε να περιέχει η πίτσα μας και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 190 βαθμούς για περίπου 45 λεπτά.