Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

23

Νοεμβρίου 2024

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Μητσοτάκης σκύλος: Η στιγμή που ο πρωθυπουργός συναντά τον Πινάτ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μητσοτάκης σκύλος: Η στιγμή που ο πρωθυπουργός συναντά τον Πινάτ

Μητσοτάκης σκύλος: Ο Πίνατ έχει ήδη εξερευνήσει όλους τους χώρους του Μεγάρου Μαξίμου

Ο Πίνατ, το γλυκό και παιχνιδιάρικο σκυλάκι που γνώρισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την πρόσφατη επίσκεψή του στο καταφύγιο της Φιλοζωικής Ένωσης Ηλιούπολης, υιοθετήθηκε από τον Πρωθυπουργό. «Η αλήθεια είναι ότι δεν τον διάλεξα εγώ, αλλά εκείνος», σημείωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην «Καθημερινή της Κυριακής», αναφερόμενος στην πρώτη «γνωριμία» του με τον Πίνατ, που έγινε την παραμονή της Παγκόσμιας Ημέρας Αδέσποτων Ζώων. «Με το που πάτησα το πόδι μου, ήρθε περιχαρής να με υποδεχθεί. Αυτό ήταν!»

Ο Πίνατ έχει ήδη εξερευνήσει όλους τους χώρους του Μεγάρου Μαξίμου και προσαρμόζεται ταχύτατα στο νέο περιβάλλον του. Έχει ήδη κερδίσει την αγάπη όλων των εργαζόμενων ενώ ο ίδιος επιδεικνύει απλόχερα την τρυφερότητά του σε όλους. Ο Πρωθυπουργός έχει άλλωστε προτρέψει τους πολίτες να υποδεχτούν στην οικογένειά τους αδέσποτα ζώα: «Οι φίλοι δεν αγοράζονται. Ανοίξτε την αγκαλιά σας και σώστε ένα αδέσποτο», είπε κατά την επίσκεψή του στο καταφύγιο της Ηλιούπολης.

Μητσοτάκης σκύλος: Τι λέει η Πανελλήνια Φιλοζωική Ομοσπονδία

Την κίνηση του πρωθυπουργού να υιοθετήσει σκύλο από καταφύγιο σχολίασε η Πανελλήνια Φιλοζωική Ομοσπονδία, θέτοντας, όμως, σοβαρές ενστάσεις για το σχέδιο νόμου της κυβέρνησης για τα ζώα συντροφιάς. Σε ανάρτηση στο Facebook δίνει τα εύσημα τόσο για την υιοθεσία όσο και για την αναγνώριση του έργου των εθελοντών. Μόνο που στη συνέχεια θέτει πολύ σοβαρά για το σχέδιο νόμου που προωθεί η κυβέρνηση Μητσοτάκη και όπως επισημαίνει ποινικοποιεί τη φιλοζωία και βάζει του πολίτες να «αστυνομεύουν» ο ένας τον άλλο.

Αναλυτικά η ανάρτηση:

«Μπράβο για την υιοθεσία. Μπράβο για την αναγνώριση του έργου των εθελοντών.  Να δούμε λίγο όμως και τα θολά σημεία του νομοσχεδίου που βάζει κτηνιάτρους και εθελοντές απέναντι, που δυσκολεύει σε πολλά σημεία το έργο των εθελοντών και καταλήγει να είναι φακέλωμα μέσω μητρώων και γραφειοκρατίας;

Ο Peanut σώθηκε επειδή οι εθελοντές της Ζωοφιλικής Ηλιούπολης τον έσωσαν. Δεν πήραν την άδεια κανενός να τον μαζέψουν από το δρόμο, δεν σκέφτηκαν ότι πρέπει να ανήκουν σε κάποιο ειδικό μητρώο για να τον αγγίξουν, ούτε ότι πρέπει να πάει ο Δήμος αποκλειστικά και κανείς άλλος δεν επιτρέπεται.

Μην κάνουμε ένα βήμα μπροστά και δυο βήματα πίσω. Δώστε λύσεις χωρίς να ποινικοποιείτε τη φιλοζωία και χωρίς να βάζετε τους πολίτες να «αστυνομεύουν» ο ένας τον άλλον».

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις