Άριελ Κωνσταντινίδη διαζύγιο: Κάθε άλλο παρά "βελούδινο" είναι το διαζύγιο της Άριελ Κωνσταντινίδη - Στα "μαχαίρια" με τον πρώην σύζυγό της.
Πριν έναν χρόνο περίπου, έγινε γνωστή η είδηση του χωρισμού της Άριελ Κωνσταντινίδη και του συζύγου της Τάκη Μαργαρίτη, με τον οποίο απέκτησε δύο παιδιά μετά από πολλές δυσκολίες όπως έχει πει η ίδια, ωστόσο όπως αποκαλύπτει τώρα σε συνέντευξή της στο περιοδικό Λοιπόν, το διαζύγιό της δεν πηγαίνει καλά και θα πάνε στα δικαστήρια με τον πρώην σύζυγό της για οικονομικά ζητήματα.
Το ότι χώρισες σε μια ευαίσθητη, μικρή ηλικία των παιδιών, δεν σου δίνει παραπάνω ευθύνες;
Καμαρώνω πάρα πολύ τον εαυτό μου που μπόρεσα να ανταπεξέλθω σε αυτή μου την απόφαση, που πραγματικά μου ήταν πάρα πολύ δύσκολο. Ήμουν μια γυναίκα που φοβόμουν πάρα πολύ, με το που παντρεύτηκα, πίστευα ότι θα με δεσμεύσει, το είχα ως φυλακή, ότι χαλάει η σχέση με τον γάμο, όμως ένιωσα ότι γίνομαι πελώρια, απλώθηκα.
Ήθελα τον γάμο και την οικογένεια, ήμουν πολύ ερωτευμένη, όχι μόνο με τον άντρα μου, με οτιδήποτε μας συνέβαινε, οπότε για να πάρω αυτή την απόφαση, ήταν μονόδρομος. Είμαι περήφανη που ήμουν τόσο αποφασιστική. Πρώτα απ’ όλα έβαλα τα παιδιά και την εικόνα που θα έχουν αργότερα για τη μητέρα τους. Λειτούργησα υπέρ των παιδιών μου, για τ’ αγόρια μου, καθώς είμαι υποχρεωμένη να είμαι μια μαμά τολμηρή, χωρίς φόβους, με το θάρρος της γνώμης και των επιθυμιών της και να τους προσφέρω ασφάλεια.
Ήσουν εκείνη που έδωσε την καθοριστική απάντηση για τη μη συνέχιση της συζυγικής σου σχέσης;
Ναι, εγώ πήρα την απόφαση, γιατί θεωρούσα ότι μπορεί να ήταν επιβλαβές για τα παιδιά.
Αυτό θέλει “τσαγανό”.
Ναι, γι’ αυτό είμαι περήφανη. Το να μείνω στη σχέση για τα παιδιά είναι δηλητήριο, σε μια σχέση που οι γονείς δεν είναι χαρούμενοι, που υπάρχει φόβος στο βλέμμα, στις κινήσεις, που δεν έχεις την ελευθερία των επιθυμιών και των λόγων σου; Όταν λύεται ο σεβασμός, η εμπιστοσύνη και η ασφάλεια στο ζευγάρι, δεν γίνεται τα παιδιά να είναι μέσα στο ίδιο σπίτι.
Πάλεψες, προσπάθησες να μη χαλάσει η σχέση με τον σύζυγό σου;
Πάρα πολύ, κι είναι μεγάλο λάθος ν’ ακούς από επίσημα χείλη “κάνε υπομονή”. Δεν υπάρχει αυτό το θέμα στο ζευγάρι, υπομένω με ποιο σκοπό; Η υπομονή είναι λάθος στη σχέση, γιατί όταν μπαίνει, είναι το μεγαλύτερο δηλητήριο. Καλύτερα να χωρίζεις όταν τα παιδιά είναι μικρά, παρά μεγάλα. Νιώθω μεγάλη ασφάλεια με τον εαυτό μου, κι αυτό μπορώ να το παρέχω στα παιδιά μου, στα ζώα μου και σε όποιον. Έγιναν πολλά ωραία και σπουδαία πράγματα χάρη στον κορονοϊό, ευτυχώς που ήρθε μια συνθήκη για να μας βάλει σ’ αυτή τη διαδικασία. Το πάω βήμα-βήμα, μέρα με τη μέρα, ώρα με την ώρα, καθώς πριν έκανα πάρα πολλά σχέδια.
Τώρα άλλαξε αυτό;
Ναι και σε αυτό με βοήθησε η ψυχοθεραπεία. Σχεδόν 13 χρόνια είμαι στον δρόμο του να είμαι όσο περισσότερο συνειδητή, όλα τα κρυφά μου να βγουν στο φως, κι αυτό που σου δίνει, είναι να δεις τη δύναμή σου. Ό,τι έχω κάνει στο παρελθόν μου, δεν θεωρώ ότι ήταν λάθη, δεν γίνονται λάθη, αλλά τα άσχημα που θα σε φέρουν σ’ αυτό που χρειάζεται να πας και συνήθως γίνονται μέσα από πολύ πόνο. Οι μεγάλες αλλαγές έχουν πόνο.
Δυνατό σε κάνουν αυτά που ξεπερνάς, όχι αυτά που περνάς, συμφωνείς;
Πάντα, ναι, αλλά ο εαυτός σου κρύβει πολλά σκοτεινά, χρειάζεται κότσια για ν’ αποδεχτείς ότι έχεις πολλές αδυναμίες. Έχω αλλάξει πάρα πολύ από τη στιγμή που έκανα τα παιδιά, ήμουν πάρα πολύ ανασφαλής, δεν είχα αυτοεκτίμηση, ήταν πολύ χαμηλή.
Εξακολουθείς να είσαι υπέρ του γάμου;
Φυσικά, δεν φταίει ο γάμος, η συνθήκη, εμείς οι άνθρωποι φταίμε.
Με τον πρώην σύζυγό σου η σχέση σας είναι καλή;
Όχι, με τον πρώην σύζυγό μου έχω πολύ κακή σχέση, δεν χωρίσαμε καλά, ακόμα υπάρχουν πολλές εκκρεμότητες οικονομικές, θα πάμε στο δικαστήριο… Δεν είναι καλό αυτό… Αν ήταν αλλιώς, δεν θα χωρίζαμε. Αν ήταν να έχουμε ωραία σχέση, δεν θα υπήρχε λόγος να χωρίσουμε.
Δεν είμαστε φίλοι, ακριβώς το αντίθετο, προφανώς, επειδή είναι πολύ έντονα τα συναισθήματα, γι’ αυτό και υπάρχει, ανάλογα την ανωριμότητα κάποιου ανθρώπου, γι’ αυτό και εκφράζονται πάρα πολύ άσχημα. Τα παιδιά νιώθουν και εισπράττουν αυτόματα τα συναισθήματα που έχουν οι γονείς μεταξύ τους. Δεν θα κάτσω να πω ψέματα, ούτε να παραπληροφορήσω, “αχ, πόσο αγαπάω τον μπαμπά σας”.