Εστίαση άνοιγμα 3 Μαΐου: Πυρετώδεις προετοιμασίες ενόψει της επανεκκίνησης

ΕΛΛΑΔΑ

Εστίαση άνοιγμα 3 Μαΐου: Πυρετώδεις προετοιμασίες ενόψει της επανεκκίνησης

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: Παντελής Ζηβόντσης

Εστίαση άνοιγμα 3 Μαΐου: Η εστίαση, αναμένεται να ανοίξει από την ερχόμενη εβδομάδα με αυστηρούς κανόνες.

26.04.2021 | 17:15

Πυρετώδεις είναι οι προετοιμασίες από τους επαγγελματίες της εστίασης, που ετοιμάζονται να ανεβάσουν τα ρολά των καταστημάτων του από τη Δευτέρα του Πάσχα στις 3 Μαΐου, ύστερα από έξι μήνες αναστολής δραστηριότητας. Η εστίαση, αναμένεται να ανοίξει από την ερχόμενη εβδομάδα με αυστηρούς κανόνες, ανάμεσα στους οποίους είναι η υποχρεωτική πραγματοποίηση self test δυο φορές την εβδομάδα για όλο το προσωπικό των επιχειρήσεων εστίασης, με την παρουσία μόνο καθήμενων σε εξωτερικούς χώρους και με αναλογία έξι άτομα ανά τραπέζι , ξεκινά και η εστίαση στις 3 Μαΐου 2021.

Επίσης οι κανόνες που θα ισχύουν για τα συγκεκριμένα καταστήματα είναι οι εξής:

-Απολύμανση καταλόγων κατά την εναλλαγή των πελατών στα τραπέζια.

-Υποχρεωτική η τοποθέτηση απολυμαντικού προϊόντος ανά τραπέζι.

-Υποχρεωτική η χρήση μάσκας από το προσωπικό και από τους πελάτες κατά τον χρόνο αναμονής (ισχυρή σύσταση για τους καθήμενους πελάτες στα τραπεζοκαθίσματα ή στο μπαρ).

-Αποστάσεις τραπεζοκαθισμάτων σύμφωνα με την διάταξη τους (90cm -1,2m και 1,8m κατά περίπτωση).

-Επιτρέπεται η χρήση του μπαρ από τους πελάτες: α) με την τοποθέτηση δύο (2) σκαμπό μαζί και β) απόσταση 1,5 μέτρου για κάθε επόμενη δυάδα σκαμπό.

Διαδημοτική μετακίνηση και χωρίς sms μέχρι τις 23:00 από 3 Μαΐου για εστίαση

Τα καταστήματα εστίασης θα μπορούν να σερβίρουν μέχρι τις 23:00 στους πελάτες, ενώ μετά τη συγκεκριμένη ώρα θα μπορούν να συνεχίσουν να λειτουργούν για υπηρεσίες delivery και take away, όπως ανακοίνωσε ο γενικός γραμματέας Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή Παναγιώτης Σταμπουλίδης.

Ο κ. Σταμπουλίδης, ανέφερε επίσης ότι από τις 3 Μαΐου θα επιτρέπεται η διαδημοτική μετακίνηση και ότι δεν θα χρειαστεί να στέλνει ο πολίτης sms για την επίσκεψη σε κατάστημα εστίασης. Ο γενικός γραμματέας σημείωσε ότι “θα πρέπει να περιμένουμε μέχρι τα μέσα της εβδομάδας την έκδοση της ΚΥΑ που θα έχει προβλέψεις για όλα τα ζητήματα”.

Exit mobile version