Αθήνα

°C

kairos icon

Τρίτη

16

Ιουλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Μοναχές κορονοϊός Λαμία: Κόλλησε ένα ολόκληρο μοναστήρι
ΕΛΛΑΔΑ

Μοναχές κορονοϊός Λαμία: Κόλλησε ένα ολόκληρο μοναστήρι

Συναγερμός στη Λαμία: Νοσούν με κορονοϊό 20 μοναχές

Κρούσματα κορονοϊού καταγράφηκαν σε μοναστήρι παλαιοημερολογιτών κοντά στον Γοργοπόταμο, στη Λαμία. Σύμφωνα με πληροφορίες από το lamiareport φέρεται να έχουν νοσήσει όλες οι μοναχές ενώ ήδη η Ηγουμένη της Μονής νοσηλεύεται στο Νοσοκομείο Λαμίας με υψηλό πυρετό από την προηγούμενη εβδομάδα. Επιβεβαιώθηκε ο φόβος ότι και οι υπόλοιπες μοναχές που έχουν πυρετό, έχουν νοσήσει από κορονοϊό, και είναι συνολικά 20 άτομα. Το βράδυ της Μεγάλης Δευτέρας το Μοναστήρι ζήτησε βοήθεια, καθώς έπαψε η τροφοδοσία του αφού δεν μπαίνει και δε βγαίνει κανένας και ο Δήμος Λαμιέων ανέλαβε το πρωί της Μεγάλης Τρίτης, να πάει φάρμακα και τρόφιμα.

Μάλιστα άλλες τέσσερις μοναχές φέρεται να έχουν σοβαρά συμπτώματα πέρα από τον υψηλό πυρετό και αναμένεται κι εκείνες αν χρειαστεί να μεταφερθούν με ασθενοφόρο στο Νοσοκομείο Λαμίας. Για την υπόθεση έχει ενημερωθεί εκτός από το Δήμο, η Πολιτική Προστασία που όρισε και την 14ημερη καραντίνα και η Περιφέρεια.

Κρήτη: Διασπορά κορονοϊού σε μονή

Κρούσματα κορωνοϊού εντοπίστηκαν τα τελευταία 24ωρα στην Ιερά Μονή Αγίου Γεωργίου Γοργολαΐνι στο Ηράκλειο Κρήτης.Σύμφωνα με το creta24.gr, η Αρχιεπισκοπή Κρήτης ανακοίνωσε το «σφράγισμα» της Μονής για δύο εβδομάδες. Σε ανακοίνωσή της, η Αρχιεπισκοπή αναφέρει:«Παρακαλούμε, εάν τυχόν υπάρχουν άνθρωποι που βρέθηκαν στους χώρους της Μονής και ήλθαν σε επαφή με πρόσωπα της Μονής, να προβούν στις απαιτούμενες εξετάσεις ή να τεθούν σε αυτοπεριορισμό, σύμφωνα με τα ιατρικά πρωτόκολλα για όσο διάστημα χρειαστεί, για την αποφυγή διασποράς του ιού. Υπενθυμίζουμε ότι ο ιός είναι εδώ δυστυχώς και απειλεί το ύψιστο αγαθό της υγείας και το θείο δώρο της ζωής. Ευχόμαστε καλή Αγία και Μεγάλη Εβδομάδα και Καλό Πάσχα»

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις