Αθήνα

°C

kairos icon

Τρίτη

16

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / Αστυνομική βία ΗΠΑ: Βασανίζουν και κοροϊδεύουν ηλικιωμένη με άνοια
ΚΟΣΜΟΣ

Αστυνομική βία ΗΠΑ: Βασανίζουν και κοροϊδεύουν ηλικιωμένη με άνοια

Αστυνομική βία ΗΠΑ: Αστυνομικοί στις ΗΠΑ βασάνισαν και κορόιδευαν ηλικιωμένη με άνοια.

Νέα υπόθεση αστυνομικής βίας, αυτή την φορά σε βάρος ηλικιωμένης, συνταράσσει τις ΗΠΑ. Μάλιστα, στην προκειμένη περίπτωση η υπόθεση λαμβάνει μεγαλύτερες διαστάσεις, καθώς το θύμα πάσχει και από άνοια. Το βίντεο που είδε το φως της δημοσιότητας απεικονίζει αστυνομικούς να κοροϊδεύουν την 73χρονη γυναίκα με άνοια την ώρα που παρακολουθούν το βίντεο της σύλληψής της. Οι αστυνομικοί, ένας άνδρας και μια γυναίκα, κοροϊδεύουν την Karen Garner η οποία συνελήφθη τον περασμένο Ιούνιο στο πολυκατάστημα Walmart στο Κολοράντο γιατί είχε βγει από αυτό χωρίς να πληρώσει προϊόντα αξίας 13 δολαρίων. Οι αστυνομικοί την ώρα της σύλληψης της έβγαλαν τον ώμο και της έσπασαν τον αγκώνα σύμφωνα με τον δικηγόρο της. Κάνουν μάλιστα πλάκα και με τον ήχο που ακούγεται την ώρα που εξαρθρώνεται ο ώμος της.

Ήδη διατάχθηκε έρευνα στο αστυνομικό τμήμα του Loveland. Οι αστυνομικοί στο βίντεο που δημοσιοποιήθηκε επικροτούν ο ένας τον άλλον την ώρα που παρακολουθούν τη σύλληψη.

Το βίντεο από το κρατητήριο

Σε άλλο βίντεο που ήρθε στη δημοσιότητα, από το κρατητήριο αυτή τη φορά, μπορεί να δει κάποιος μια αδύναμη ηλικιωμένη γυναίκα να φοράει χειροπέδες την ώρα που οι αστυνομικοί γελούν σε βάρος της. Η οικογένεια Garner προσέλαβε ειδικό προκειμένου να καταγράψει τα σχόλια των αστυνομικών. Η δικηγόρος τους υποστήριξε ότι η 73χρονη γυναίκα πέρασε έξι ώρες χωρίς ιατρική περίθαλψη ενώ ήταν σε σύγχυση και πονούσε από τα βασανιστήρια που υπέστη. Ένας από τους πρωταγωνιστές τέθηκε σε αναγκαστική άδεια και άλλοι δυο μετατέθηκαν σε γραφείο.

Το βίντεο δείχνει δυο αστυνομικούς να σταματούν την κα Garner την ώρα που μάζευε λουλούδια από την άκρη του δρόμου ενώ είχε φύγει από το Walmart. Οι κάμερες ασφαλείας από το πολυκατάστημα δείχνουν τους υπαλλήλους να σταματούν την γυναίκα για να πάρουν τα 13,38 δολάρια για το εμπόρευμα που είχε πάρει. Την στιγμή της σύλληψής της οι αστυνομικοί την έριξαν στο έδαφος της έβαλαν χειροπέδες της έσπρωχναν το πρόσωπο πάνω στο περιπολικό της έδεσαν τα πόδια και την άφησαν να αιμορραγεί.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις