Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

20

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Κυριακή του Πάσχα 2021: Η Ελλάδα γιορτάζει με σούβλες, παραδοσιακά τραγούδια και μέτρα
ΕΛΛΑΔΑ

Κυριακή του Πάσχα 2021: Η Ελλάδα γιορτάζει με σούβλες, παραδοσιακά τραγούδια και μέτρα

Κυριακή του Πάσχα 2021: Οι σούβλες από νωρίς το πρωί έχουν πάρει φωτιά.

Μπορεί οι συνθήκες που επιβάλει η πανδημία του κορονοϊού να μην άφησαν πολλούς να γιορτάσουν το Πάσχα όπως ακριβώς θα ήθελαν, ωστόσο οι Έλληνες από όλα τα μέρη της χώρας τηρούν στο έπακρο το έθιμο του σούβλισματος του παραδοσιακού οβελία.

Οι σούβλες από νωρίς το πρωί έχουν πάρει φωτιά, ενώ τα δημοτικά τραγούδια δεν λείπουν από τα σπίτια, τα μπαλκόνια και τις αυλές σε κάθε γειτονιά.

Από νωρίς το πρωί σε μία αυλή στο Χαϊδάρι, οι προετοιμασίες για το ψήσιμο του αρνιού έχουν ξεκινήσει στο πλαίσιο του εορτασμού του Πάσχα, τηρώντας τα μέτρα προστασίας με μάσκες και αποστάσεις.

Στη Νέα Μάδυτο Θεσσαλονίκης οι ετοιμασίες για το πασχαλινό τραπέζι συνεχίζονται με το παραδοσιακό ψήσιμο του οβελία υπό την υπόκρουση παραδοσιακής ελληνικής μουσικής. Την ίδια ώρα, δεν ήταν λίγοι οι Θεσσαλονικείς που επέλεξαν να ψήσουν στις ταράτσες των σπιτιών τους.

Οι σούβλες πήραν φωτιά στη Λαμία

Από νωρίς το πρωί της Κυριακής του Πάσχα και μετά την Ανάσταση του Κυρίου, Λαμιώτες και γενικότερα οι Ρουμελιώτες αποτυπώνουν και… εμπράκτως με το αποτύπωμα στον ουρανό της πόλης ότι τηρούν τα έθιμα και γιορτάζουν.

Στο μεταξύ, δεν ήταν και λίγοι αυτοί που και εκείνοι που επέλεξαν τις παραλίες για να περάσουν μαζί με τα αγαπημένα τους πρόσωπα χαλαρές οικογενειακές στιγμές. Μάλιστα ορισμένοι έβαλαν ακόμη και τραπέζια για να απολαύσουν την θάλασσα και την Ανάσταση σε ανοιχτό χώρο.

Δείτε ακόμη:
Στο πένθος βυθίστηκε η Κατούνα: 30χρονη γυναίκα έγκυος “έσβησε” εντελώς ξαφνικά
Όλα έτοιμα για το άνοιγμα της εστίασης – Τι ισχύει για πελάτες και προσωπικό
Εικόνες… πολέμου στον Νέο Κόσμο: Ανάσταση με βεγγαλικά και… μολότοφ

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις