Αθήνα

°C

kairos icon

Τρίτη

23

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / Τραμπ Ρεπουμπλικανικό κόμμα: Ανήσυχος ο Τζορτζ Μπους για το μέλλον
ΚΟΣΜΟΣ

Τραμπ Ρεπουμπλικανικό κόμμα: Ανήσυχος ο Τζορτζ Μπους για το μέλλον

Τραμπ Ρεπουμπλικανικό κόμμα: Ως γνωστόν οι δυο πρώην πρόεδροι που προέρχονται από το Ρεπουμπλικανικό Κόμμα δεν έχουν καθόλου καλές σχέσεις.

Την έντονη ανησυχία του εξέφρασε εκ νέου για το μέλλον του Ρεπουμπλικανικού κόμματος ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ Τζορτζ Μπους ο νεότερος με αφορμή την επικράτηση «υποψηφιοτήτων και τάσεων» που στηρίζουν τον Ντόναλντ Τραμπ.

Δείτε ακόμη: Ο Τραμπ στηρίζει Τζουλιάνι – «Άδικη η έρευνα σε βάρος του»

Σε μια συνέντευξη που κυκλοφόρησε την Παρασκευή από το Dispatch, ένα συντηρητικό podcast που είναι όμως εναντίον των θέσεων του Τραμπ, όταν ο Μπους ρωτήθηκε για τις κινήσεις των οπαδών του πρώην προέδρου εντός του Κογκρέσου οι οποίοι επιδιώκουν να σχηματίσουν μια ομάδα που θα προωθεί τις «αγγλοσαξονικές παραδόσεις», είπε χαρακτηριστικά «Για μένα βασικά αυτό λέει ότι θέλουμε να εξαφανιστούμε. Αν συνεχιστούν αυτές οι τάσεις σε τρία έως πέντε χρόνια δεν πρόκειται υπάρχει κόμμα».

Ντόνανλτ Τραμπ

Οι ανησυχίες του Μπους

Ο πρώην πρόεδρος πρόσθεσε «η ιδέα ότι μπορείς να είσαι Ρεπουμπλικανός μόνο αν τηρείς κάποιες προυποθέσεις, σημαίνει ότι μπορεί να καταλήξουμε σε κόμμα του ενός». Ως γνωστόν οι δυο πρώην πρόεδροι που προέρχονται από το Ρεπουμπλικανικό Κόμμα δεν έχουν καθόλου καλές σχέσεις, με τον Μπους να αναδεικνύεται τα τελευταία χρόνια σε φωνή μετριοπάθειας.

Υπενθυμίζεται οτι με ανακοίνωσή του, τον Ιανουάριο ο Μπους είχε χαρακτηρίσει την εισβολή του κτιρίου του Καπιτωλίου των ΗΠΑ «ενοχλητική», τονίζοντας «Ετσι αμφισβητούνται τα εκλογικά αποτελέσματα σε μια δημοκρατία μπανάνας – όχι στη δημοκρατία μας». Ο Μπους μάλιστα ήταν από τους πρώτους που συνεχάρησαν τον Τζο Μπάιντεν όταν έγινε γνωστό ότι εξελέγη, προκαλώντας την οργή των οπαδών του Τραμπ.

Ο μεγιστάνας από τη πλευρά του έχει επιτεθεί τόσο στον Μπους όσο και σε μετριοπαθείς υποστηρικτές του, κάνοντας λόγο για «ψεύτικους ρεπουμπλικάνους», ενώ μετά τη πρώτη του δίκη στη Γερουσία τον Ιανουάριο του 2020, ο Τραμπ είχε δηλώσει «Που ήσουν όταν με δίκαζαν οι Δημοκρατικοί;».

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις