Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

26

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / Τραμπ Facebook: Παραμένει σε αναστολή ο λογαριασμός του, η απάντηση που έδωσε
ΚΟΣΜΟΣ

Τραμπ Facebook: Παραμένει σε αναστολή ο λογαριασμός του, η απάντηση που έδωσε

Τραμπ Facebook: Το εποπτικό συμβούλιο ζήτησε από το Facebook να ολοκληρώσει τη σχετική έκθεση εντός έξι μηνών.

Το ανεξάρτητο εποπτικό συμβούλιο του Facebook αποφάσισε την Τετάρτη να υποστηρίξει την απόφαση της εταιρείας τον Ιανουάριο να αναστείλει τη λειτουργία των λογαριασμών του πρώην προέδρου των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ τόσο στο Facebook όσο και στο Instagram. Το εποπτικό συμβούλιο τόνισε πως το «αόριστο χρονικό διάστημα» αναστολής, που έχει αποφασίσει το Facebook, θα μπορούσε να είναι πιο συγκεκριμένο και έστειλε το θέμα πίσω στη διοίκηση της εταιρείας, λέγοντας ότι «επιμένει πως εκείνη πρέπει να επανεξετάσει αυτό το ζήτημα για να καθορίσει και να δικαιολογήσει μια αναλογική απάντηση που συνάδει με τους κανόνες που εφαρμόζονται σε άλλους χρήστες της πλατφόρμας του».

Δείτε ακόμη: Ο Τραμπ… επέστρεψε – «Απάντησε» στο Twitter με τα εγκαίνια της νέας του ιστοσελίδας

Το εποπτικό συμβούλιο ζήτησε από το Facebook να ολοκληρώσει τη σχετική έκθεση εντός έξι μηνών και να υποβάλει προτάσεις για τη δημιουργία σαφών πολιτικών που ισορροπούν τη δημόσια ασφάλεια με την ελευθερία της έκφρασης. «Θα εξετάσουμε τώρα την απόφαση του εποπτικού συμβουλίου και θα καθορίσουμε μια δράση που θα είναι σαφής και αναλογική», δήλωσε το Facebook σε σχετική ανάρτηση. «Εν τω μεταξύ, οι λογαριασμοί του κ. Τραμπ παραμένουν σε αναστολή».

Ντόναλντ Τραμπ

Ο Τραμπ απάντησε στο Facebook: Η απόφασή του είναι ντροπή για τη χώρα μας!

Ο Τραμπ απάντησε άμεσα την Τετάρτη στην απόφαση του εποπτικού συμβουλίου, λέγοντας πως «αυτό που έκαναν το Facebook, το Twitter και η Google είναι απολύτως ντροπιαστικό, ντροπιάζει τη χώρα μας. Ο ελεύθερος λόγος αφαιρέθηκε από τον Πρόεδρο των Ηνωμένων Πολιτειών επειδή οι Τρελοί της Ριζοσπαστικής Αριστεράς φοβούνται την αλήθεια. Η αλήθεια, όμως, θα αναδειχθεί ούτως ή άλλως, μεγαλύτερη και ισχυρότερη από ποτέ. Οι πολίτες της χώρας μας δεν θα υποστηρίξουν αυτή την απόφαση! Αυτές οι διεφθαρμένες εταιρείες μέσων κοινωνικής δικτύωσης πρέπει να πληρώσουν ένα πολιτικό τίμημα και δεν πρέπει ποτέ να τους επιτραπεί να καταστρέψουν την Εκλογική μας Διαδικασία».

Ντόναλντ Τραμπ

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις