Κέικ με βρώμη και μπανάνα: Μια νόστιμη αλλά και υγιεινή επιλογή, για ένα σούπερ, χορταστικό και γευστικό πρωινό.
Μπορούμε να παραδεχθούμε πια ότι το TikTok έχει γίνει βιβλίο μαγειρικής. Κάθε μέρα προκύπτει και μια νέα συνταγή που γίνεται viral και αυτό που την κάνει να ξεχωρίσει είναι η ευκολία, τα λίγα υλικά και η γεύση. Και μια από τις τελευταίες συνταγές που έγιναν viral είναι η ζύμη για κέικ ή μάφιν με βάση τη βρώμη. Μια νόστιμη αλλά και υγιεινή επιλογή, για ένα σούπερ, χορταστικό και γευστικό πρωινό. Αυτή η ζύμη πολυψήθηκε και πολυαγαπήθηκε, αφού ήδη το hashtag #bakedoats έχει συγκεντρώσει περισσότερες από 322.4 εκατ. προβολές.
Υλικά
Νιφάδες βρώμης
Το βασικό μας υλικό. Οι νιφάδες βρώμης θα μας δώσουν την υφή που ψάχνουμε, σε αντίθεση με το πίτουρο βρώμης που δεν θα μας δώσει ένα τόσο αφράτο και νωπό αποτέλεσμα. Θα χρειαστούμε 1/2 φλιτζάνι.
Αυγά
Ένα μόνο αυγό αρκεί για τη συνταγή. Αν θέλουμε να φτιάξουμε μια βίγκαν εκδοχή, μπορούμε να αντικαταστήσουμε το αυγό με 1/4 φλιτζ. γάλα της επιλογής μας.
Μπανάνα
Μια γινωμένη μπανάνα θα χαρίσει στο μείγμα ακόμη περισσότερη γεύση και τη γλυκύτητα που χρειάζεται μια ζύμη γλυκιάς παρασκευής.
Σιρόπι σφενδάμου
Μία κουτ. σούπας σιρόπι σφενδάμου θα αναδείξει ακόμη περισσότερο τη γλυκιά γεύση της μπανάνας.
Μαγειρική σόδα
Θα χρειαστούμε 1/2 κουτ. γλυκού για να φουσκώσει η ζύμη μας.
Αλάτι
Μία πρέζα αλάτι για τη γεύση.
Κακάο σε σκόνη
Αν θέλουμε να είναι σοκολατένια η ζύμη μας, προσθέτουμε 1 κουτ. σούπας. Είναι προαιρετική επιλογή.
Βανίλια
Ένα κλωνάρι βανίλιας για τη γεύση και το άρωμα. Εναλλακτικά, χρησιμοποιήστε ένα καψουλάκι βανίλιας.
Εκτέλεση
Προσθέτουμε όλα τα υλικά στο μπλέντερ. Χτυπάμε μέχρι να ομοιογενοποιηθεί το μείγμα και μεταφέρουμε στη φόρμα. Ψήνουμε τη μείγμα μέχρι να αρχίσει να ξεκολλάει από τα τοιχώματα της φόρμας, στους 180 βαθμούς Κελσίου, για 20΄-25΄.