Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

15

Αυγούστου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Καλοκαιρινές διακοπές 2021: Μόνο ένας στους τρεις Έλληνες θα παραθερίσει φέτος
ΕΛΛΑΔΑ

Καλοκαιρινές διακοπές 2021: Μόνο ένας στους τρεις Έλληνες θα παραθερίσει φέτος

Καλοκαιρινές διακοπές 2021: Μόνο ένας στους τρεις Έλληνες θα παραθερίσει φέτος

Τον τελευταίο καιρό οι περισσότερες συζητήσεις κυμαίνονται γύρω από τον ελληνικό τουρισμό και την ανάγκη να “ανασάνουμε” οικονομικά με το άνοιγμα των συνόρων μας στους τουρίστες. Πώς όμως σκέφτονται να περάσουν το καλοκαίρι τους οι Έλληνες; Ο κοροναϊός και τα παρελκόμενά του φαίνεται ότι έχουν ριζώσει στις συνήθειες των καταναλωτών και το 2021. Οι καλοκαιρινές διακοπές ανέκαθεν αποτελούσαν αναπόσπαστο κομμάτι της ζωής των Ελλήνων.

Ωστόσο, παρά το σταδιακό άνοιγμα της οικονομίας, η εργασιακή ανασφάλεια και το γεγονός ότι χιλιάδες μισθωτοί βρέθηκαν επί μήνες σε καθεστώς αναστολής σύμβασης εργασίας, ή ότι χιλιάδες μικρομεσαίες επιχειρήσεις είχαν κατεβάσει ρολά για μακρό διάστημα, αλλά και ο φόβος της μετάδοσης της πανδημίας, αποτελούν παράγοντες που περιορίζουν σημαντικό ποσοστό των Ελλήνων που σκέφτονται να κάνουν διακοπές την επερχόμενη τουριστική σεζόν.

Μεγάλο ποσοστό δεν γνωρίζει ακόμη τι θα κάνει

Η τελευταία έρευνα του ΙΕΛΚΑ αποκαλύπτει πολλά και ενδιαφέροντα για τη σεζόν που έρχεται. Σύμφωνα με τις προβλέψεις των καταναλωτών σε σχέση με τις διακοπές, η έρευνα έδειξε ότι μόλις ένας στους τρεις καταναλωτές (30%) θα κάνει διακοπές, όπως έκανε κάθε χρόνο. Ένας στους πέντε (20%) δήλωσε ότι θα κάνει διακοπές, αλλά πιο περιορισμένα σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια. Ενώ ένα ποσοστό 24%, δηλαδή ένας στους τέσσερις, δεν προτίθεται να κάνει διακοπές φέτος.

Ένα αρκετά μεγάλο ποσοστό 27% (ένας στους τρεις) δεν γνωρίζει ακόμα τι θα κάνει. Η πλειοψηφία σε ποσοστό 31% εκτιμά ότι θα έχει τη δυνατότητα να κάνει διακοπές τον Αύγουστο, το 20% νωρίτερα από τον Ιούλιο και το 14% μετά το καλοκαίρι. Το 19% θεωρεί ότι δεν θα μπορέσει φέτος να κάνει διακοπές, ενώ ένα 11% θεωρεί ότι δεν μπορέσει κάνει διακοπές ούτε το 2022.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις