Γαλλία ισλάμ: Επανέρχονται με δεύτερη επιστολή οι στρατιωτικοί που καλούν σε δράση εναντίον του ισλάμ.
Μετά την πόλωση που δημιούργησε στη γαλλική πολιτική σκηνή η δημοσίευση άρθρου με υπογράφοντες απόστρατους στρατηγούς και ανώτερους αξιωματατικούς -οι οποίοι πλέον απειλούνται με κυρώσεις-, και με το οποίο η γαλλική δημοκρατία καλείται σε δράση εναντίον του εγχώριου ισλάμ, το ακροδεξιό περιοδικό Valeurs Actuelles ξαναχτύπησε. Χθες Κυριακή δημοσίευσε νέο άρθρο που υπογράφεται αυτή τη φορά από εν ενεργεία στρατιωτικούς, οι οποίοι κάνουν λόγο για «παραχωρήσεις» έναντι του ισλαμισμού και για κίνδυνο εμφυλίου πολέμου στη Γαλλία. Επιπλέον, θέτουν θέμα επιβίωσης της χώρας, ενώ η επιστολή είναι ανοιχτή σε υπογραφές, έχοντας ήδη συγκεντρώσει πάνω από 75.000.
«Ενεργήστε κυρίες και κύριοι. Δεν πρόκειται, αυτήν την φορά, για κατά παραγγελία συναίσθημα, για κλισέ ή για επικοινωνιακή προβολή. Δεν πρόκειται για την παράταση της θητείας σας ή για την απόκτηση πόστων. Πρόκειται για την επιβίωση της χώρας μας» αναφέρεται στο κείμενο που απευθύνεται στον πρόεδρο της Γαλλικής Δημοκρατίας, Εμανουέλ Μακρόν, στους υπουργούς, στους βουλευτές και στα μέλη της στρατιωτικής ηγεσίας.
Η γενιά του πυρός
Οι συντάκτες του κειμένου δηλώνουν ότι έχουν εισέλθει πρόσφατα στο στράτευμα και ότι δεν τους επιτρέπεται εκ του κανονισμού να εκφρασθούν επωνύμως δημόσια. «Είμαστε αυτό που οι εφημερίδες ονομάζουν ‘η γενιά του πυρός’. Ανδρες και γυναίκες, εν ενεργεία στρατιωτικοί, όλων των όπλων και των βαθμών, όλων των ευαισθησιών, αγαπάμε την χώρα μας. Αυτοί είναι οι μόνοι τίτλοι δόξας που έχουμε. Και αν δεν μπορούμε να εκφρασθούμε επωνύμως, μας είναι εξίσου αδύνατο να σιωπήσουμε», γράφουν. «Αφγανιστάν, Μαλί, Κεντροαφρικανική Δημοκρατία, ορισμένοι από μας έχουν γνωρίσει τα εχθρικά πυρά. Ορισμένοι έχουν αφήσει εκεί συναδέλφους. Πρόσφεραν την ζωή τους για να καταστρέψουν τον ισλαμισμό προς το οποίο κάνετε υποχωρήσεις στο έδαφός μας» συνεχίζουν.
«Σχεδόν όλοι μας έχουμε γνωρίσει την επιχείρηση Sentinelle», η οποία αναπτύχθηκε μετά τις τρομοκρατικές επιθέσεις της 7ης, 8ης, 9ης Ιανουαρίου 2015 για την αντιμετώπιση της τρομοκρατίας στο γαλλικό έδαφος. «Είδαμε με τα μάτια μας τα εγκαταλελειμμένα προάστια, τη συνάφεια με την παραβατικότητα. Υποστήκαμε τις απόπειρες εργαλειοποίησης εκ μέρους πολλών θρησκευτικών κοινοτήτων, για τις οποίες η Γαλλία δεν σημαίνει τίποτε -εκτός του να γίνεται αντικείμενο σαρκασμού, απέχθειας έως και μίσους» τονίζουν.