Πώς καθαρίζω το τζίντζερ: Το μόνο αρνητικό στο φρέσκο τζίντζερ είναι το δύσκολο καθάρισμά του
Νοστιμίζει με τη χαρακτηριστική του γεύση φαγητά, γλυκά και ροφήματα και είναι από τα μπαχαρικά που δεν πρέπει να λείπουν από καμία κουζίνα που ψάχνεται γευστικά. Η πιπερόριζα είναι ένα ιδιαιτέρως εύχρηστο συστατικό που μπαίνει στα πάντα, από αλμυρά μέχρι γλυκά, από κυρίως γεύματα μέχρι αφεψήματα και σαλάτες. Το τρώμε ωμό, αλλά και μαγειρεμένο, και το συναντάμε σε διάφορες μορφές, καμία όμως δεν είναι καλύτερη από τη φρέσκια ρίζα.
Τζίντζερ: Όχι μόνο νόστιμο, αλλά και ωφέλιμο
Το τζίντζερ δεν είναι απλώς νόστιμο, αλλά και καταπληκτικό για την υγεία μας, διαθέτοντας πλήθος θρεπτικών συστατικών και διακρινόμενο για την ισχυρή αντιοξειδωτική και αντιφλεγμονώδη δράση του. Το μόνο κακό είναι το δύστροπο καθάρισμά του. Κι αυτό γιατί το κάνουμε λάθος. Γιατί πάμε να το ξεφλουδίσουμε με το μαχαίρι ή τον ξεφλουδιστή (αποφλοιωτή), ενώ το μόνο που χρειάζεται είναι ένα κουταλάκι.
Η φλούδα της πιπερόριζας είναι στην πραγματικότητα πολύ ντελικάτη και το μόνο που χρειάζεται είναι να τη γδάρουμε απλώς με ένα κουταλάκι.