Αθήνα

°C

kairos icon

Τρίτη

23

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Βάνα Μπάρμπα – Φιλιππίδης: Η ανάρτηση που προκαλεί αντιδράσεις
ΕΛΛΑΔΑ

Βάνα Μπάρμπα – Φιλιππίδης: Η ανάρτηση που προκαλεί αντιδράσεις

Βάνα Μπάρμπα - Φιλιππίδης: Ένα post που έκανε η Βάνα Μπάρμπα έβαλε… φωτιά στα social media το βράδυ του Σαββάτου

Αντίστροφα μετράει η ώρα της δικαιοσύνης για τον Πέτρο Φιλιππίδη, καθώς ο φάκελος της δικογραφίας έχει διαβιβαστεί σε τακτικό ανακριτή ο οποίος αναμένεται να καλέσει τις επόμενες μέρες τον γνωστό ηθοποιό σε απολογία, κατηγορούμενο για τρία κακουργήματα. Ο Φιλιππίδης πρόκειται να δώσει εξηγήσεις αυτοπροσώπως στις δικαστικές Αρχές και αμέσως μετά ανακριτής και εισαγγελέας θα αποφασίσουν εάν θα προφυλακιστεί ή όχι. Οι περιγραφές των τριών γυναικών που έχουν καταγγείλει τον γνωστό πρωταγωνιστή και φέρονται να έχουν επιβεβαιώσει το περιεχόμενό τους στην Εισαγγελία είναι ανατριχιαστικές, όπως επίσης τα όσα αναφέρουν οι υπόλοιπες καταγγέλλουσες μέσω επιστολών τους στο Πειθαρχικό Συμβούλιο του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών.

Οι καταγγέλλουσες περιγράφουν τον Φιλιππίδη ως ανθρωπο επιθετικό και παρενοχλητικό, ο οποίος φερόταν με τον χειρότερο τρόπο στις γυναίκες συναδέλφους του και δεν δίσταζε να προσπαθήσει να επιβληθεί σεξουαλικά παρά τη θέλησή τους. Ο ίδιος υποστηρίζει μεταξύ άλλων ότι είναι «θύμα μιας αδυσώπητης και λυσσώδους συκοφαντίας από πρόσωπα που δυστυχώς έχουν ευτελή κίνητρα να ακουστούν τα ονόματά τους στη δημοσιότητα ή/και στο θεατρικό γίγνεσθαι». «Οι καταγγελίες εις βάρος μου είναι απολύτως ψευδείς και ανυπόστατες, τη δε τέλεση των αποδιδόμενων σε εμένα πράξεων αρνούμαι κατηγορηματικώς, καθώς ουδέποτε προέβην σε ουδεμία πράξη η οποία να συνιστά κάποιο εκ των ανωτέρω αναφερόμενων αδικημάτων… Εκφράζω το βαθύτατο σεβασμό μου στη γυναίκα και τη γενετήσια ελευθερία» επισημαίνει.

Παπαχαραλάμπους Φιλιππίδης

Στην αντεπίθεση

Η Αννα-Μαρία Παπαχαραλάμπους, στην επιστολή που έστειλε στο ΣΕΗ, είχε καταγγείλει πως ο κατηγορούμενος είχε επιθετική συμπεριφορά κατά την παράσταση «Οι Ηλίθιοι» του Νιλ Σάιμον, που συμπρωταγωνιστούσαν το 2000. Η ηθοποιός, που καταγγέλλει απόπειρα βιασμού το 2010, είχε καταγγείλει πως ο Φιλιππίδης παρακολουθούσε την καλλιτεχνική της πορεία, μετά την επίθεση εις βάρος της ενώ είχε παρέμβει στους υπευθύνους ενός τηλεοπτικού σίριαλ, ώστε να μην την προσλάβουν, παρότι είχε περάσει με επιτυχία από την οντισιόν. Ωστόσο, 0 ίδιος σε  υπόμνημά του υποστηρίζει πως είχε ερωτική σχέση με την Άννα – Μαρία Παπαχαραλάμπους και ότι ποτέ δεν έγινε κάτι χωρίς τη θέλησή της.

Βάνα Μπάρμπα: Η ανάρτησή της

Την ίδια ώρα, θύελλα αντιδράσεων προκάλεσε μια ανάρτηση που έκανε στο facebook, η Βάνα Μπάρμπα για τον Πέτρο Φιλιππίδη. «Κάτω τα χέρια από τον Φιλιππίδη… αρκετά πια» έγραψε η γνωστή ηθοποιός, ξαφνιάζοντας τους διαδικτυακούς της φίλους, οι οποίοι τη ρωτούσαν αν κάνει κάποιου είδους πλάκας. Λίγα λεπτά μετά, και μετά από τις αντιδράσεις που προκλήθηκαν από την ανάρτησή της η Βάνα Μπάρμπα επέστρεψε γράφοντας: «Έχω εκφράσει την άποψη μου για τους 2 αυτούς σπουδαίους ηθοποιούς.. δεν πιστεύω ότι κάνανε ότι τους κατηγορούν.. δεν μπορεί τόσο φωτισμένοι άνθρωποι από ταλέντο.. να είναι ικανοί για τέτοια συμπεριφορά.. και ακόμα αν δεν συμφωνείτε μαζί μου.. επιτρέψτε μου να λέω τη δική μου αλήθεια.. έτσι όπως πιστεύω μέσα, μου.. σας ευχαριστώ».

Επανήλθε

Στη συνέχεια, η Βάνα Μπάρμπα έκανε άλλη μια ανάρτηση, λέγοντας στους διαδικτυακούς της φίλους που αντιδρούσαν σε ό,τι είχε πει, γράφοντας το εξής: «Αγαπητοί φίλοι δυστυχώς δεν διαβάζω.. τι μου γράφετε. Όχι από απαξίωση..προς Θεού. Όλα είναι σεβαστά..και οποιαδήποτε κριτική για μένα καλοπροαίρετη».

Βάνα Μπάρμπα: Στήριξη σε Φιλιππίδη – Κιμούλη

Ωστόσο, αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που η Βάνα Μπάρμπα προκαλεί με δηλώσεις της αφού λίγο καιρό πριν την άσκηση την ποινικής δίωξης κατά του Πέτρου Φιλιππίδη, είχε δηλώσει αντισυμβατική και πως η ίδια θα χτύπαγε την πόρτα τόσο του ίδιου, λέγοντας ότι θα ήταν μεγάλη της τιμή. «Θα χτύπαγα την πόρτα του Κιμούλη εγώ ξέρετε είμαι και λίγο αντισυμβατική. Σοβαρολογείτε τώρα; Μιλάτε για έναν τόσο μεγάλο ηθοποιό, για έναν άνθρωπο που ήταν πρότυπο για όλους μας και είναι. Τι είναι αυτά που λέτε; Κάποιες κακές στιγμές δεν αναιρούν την ιστορία κάποιων ανθρώπων. Σας παρακαλώ. Θα ήταν μεγάλη μου τιμή αν μπορούσα να μάθω κάτι από τον Γιώργο Κιμούλη», είπε χαρακτηριστικά και συμπλήρωσε «και ο Πέτρος Φιλιππίδης επίσης».

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις