Αθήνα

°C

kairos icon

Τετάρτη

24

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΑΠΟΔΗΜΟΣ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ / Απόδημος Ελληνισμός: Φημολογία για ίδρυση κόμματος
ΑΠΟΔΗΜΟΣ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ

Απόδημος Ελληνισμός: Φημολογία για ίδρυση κόμματος

Απόδημος Ελληνισμός: Είναι πιθανόν η Βουλή των Ελλήνων να δώσει την δυνατότητα στους Έλληνες του εξωτερικού να εκλέγουν δικούς τους βουλευτές.

Έντονη είναι το τελευταίο διάστημα η φημολογία για τη δημιουργία νέου κόμματος από τους απόδημους Έλληνες. Σχετικό δημοσίευμα είχει γίνει προ μηνών από την εφημερίδα «Εστία», ωστόσο το θέμα επανήλθε, καθώς η ίδρυση του κόμματος «κρίθηκε απαραίτητη και αναγκαία, εξαιτίας της έλλειψης σεβασμού στο Σύνταγμα από τα κόμματα Ελλάδας και έχει σχέση με το άρθρο 51 παρ. 4, που ομιλεί ξεκάθαρα γιά το δικαίωμα ψήφου όλων των Ελλήνων πολιτών, εντός ή εκτός επικράτειας και με επιστολική ψήφο των εκτός συνόρων Ελλήνων». Αυτοί που βρίσκονται πίσω από την όλη προσπάθεια λένε πως δεν έχουν άλλη επιλογή αφού «τα κόμματα στην Ελλάδα επιμένουν να αγνοούν την συγκεκριμένη αναφορά του Συντάγματος και το παραβιάζουν συστηματικά, εξαπατώντας τον λαό στην Ελλάδα και τους απόδημους Έλληνες».

 

Σύμφωνα με την ομογενειακή ιστοσελίδα των ΗΠΑ το «Καλάμι», «έγινε επίσημα η αναγγελία για δημιουργία κόμματος, ενώ ο πρώτος που ενημερώθηκε ήταν ο αρχιεπίσκοπος Αμερικής. Η αρχή έγινε από τον πρόεδρο Βασίλη Ματαράγκα, ο οποίος ανάγγειλε στον Ελπιδοφόρο (20 Μαΐου ’21) στην συνάντησή τους στην Αρχιεπισκοπή, την πρόθεσή του για δημιουργία κόμματος στην Ελλάδα. «Αν και είπε ”από Ομογενείς”, όλοι γνωρίζουμε ότι αυτός θα φτιάξει το κόμμα, αυτός θα είναι και αρχηγός του» αναφέρει «Το Καλάμι». Ως προς την πολιτική γεωγραφία του πιθανού κόμματος, αυτό αναμένεται να τοποθετηθεί στα δεξιά της Νέας Δημοκρατίας.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις