Αθήνα

°C

kairos icon

Τρίτη

16

Ιουλίου 2024

alphafreepress.gr / PLUS / Πώς βγαίνει η χλωρίνη από τα ρούχα: Έξυπνες λύσεις και δημιουργικές ιδέες
PLUS

Πώς βγαίνει η χλωρίνη από τα ρούχα: Έξυπνες λύσεις και δημιουργικές ιδέες

Πώς βγαίνει η χλωρίνη από τα ρούχα: Έξυπνες λύσεις και δημιουργικές ιδέες

Μπορεί να είναι ο σύμμαχός μας στην καθαριότητα και την τέλεια απολύμανση από βακτήρια και μικρόβια στο σπίτι! Τι γίνεται όμως αν πέσει έστω και μια σταγόνα χλωρίνη πάνω στο αγαπημένο μας ρούχο; Το συγκεκριμένο καταστρέφει όποιο ύφασμα και αν ακουμπήσει και σίγουρα όλοι έχουμε παραδώσει τα όπλα με τον λεκέ που όσο και αν προσπαθήσαμε δεν μπορέσαμε να τον αφαιρέσουμε με τίποτα… Βέβαια, για όλα υπάρχει λύση, ακόμη και για να διώξουμε αυτό τον λεκέ:

Δύο τρόποι για άμεση αντιμετώπιση (πριν «ποτίσει» η χλωρίνη στο ύφασμα):

1)  Μόλις πέσει χλωρίνη σε κάποιο ύφασμα, σπεύσε να ρίξεις πάνω στο λεκέ αρκετή ποσότητα οινοπνεύματος. Άφησε το να δράσει για 15-20 λεπτά και μετά ξέπλυνε με νερό.

2)  Άλλος ένας τρόπος να εμποδίσεις την… καταστροφική δράση της χλωρίνης, είναι να ρίξεις λευκό ξύδι μόλις γίνει η ζημιά. Άφησε το να δράσει και έπειτα πλύνε κανονικά το ρούχο σου.

Αν από την άλλη δεν προλάβατε το λεκέ:

Σε περίπτωση που δεν προλάβατε να ανταποκριθείτε τη στιγμή που συνέβη το “κακό”, δεν μπορούν να γίνουν και πολλά πράγματα ως προς την αφαίρεση  ή εξουδετέρωση του λεκέ. Υπάρχουν όμως μερικά τρικς δημιουργικότητας, για να μην καταλάβει κανείς ότι έπεσε χλωρίνη στο ρούχο σας.

-Βάψτε το Βρείτε ένα χρώμα για υφάσματα που είναι κατά προσέγγιση το αρχικό και βάψτε όλο το ρούχο σας με το καινούργιο χρώμα.

-Βάλτε σε όλο χλωρίνη Δοκιμάστε να βάλετε σε όλο το ρούχο σας χλωρίνη και ό,τι προκύψει. Για να το κάνετε βάλτε σε μία λεκάνη το ρούχο σας με μικρή ποσότητα χλωρίνης. Αφήστε το για λίγο και έπειτα πλύντε το ρούχο σας κανονικά. Πού ξέρετε… μπορεί να σας αρέσει το αποτέλεσμα.

-Βάλτε του κάποιο μπάλωμα Αν ο λεκές σαν είναι σε κάποιο παντελόνι (κυρίως τζιν) μπορείτε να βάλετε ένα μικρό μπάλωμα στο σημείο. Αν το κάνετε σωστά όλοι θα νομίζουν ότι το μπάλωμα είναι σχέδιο του ίδιου του ρούχου.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις