Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

15

Αυγούστου 2024

alphafreepress.gr / ΑΘΛΗΤΙΚΑ / Μίλτος Τέντογλου ρεκόρ: Νέα κορυφαία επίδοση στον κόσμο για φέτος
ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Μίλτος Τέντογλου ρεκόρ: Νέα κορυφαία επίδοση στον κόσμο για φέτος

Μίλτος Τέντογλου ρεκόρ: Ακόμα μια διάκριση για τον πρωταθλητή

Ο Μίλτος Τεντόγλου έσπασε νέο ρεκόρ, σημειώνοντας νέα κορυφαία επίδοση, στο διεθνές μίτινγκ αλμάτων στην Καλλιθέα. Ο πρωταθλητής Ευρώπης στο μήκος, έφτασε στα 8,60μ. και σημείωσε την κορυφαία επίδοση στον κόσμο για φέτος και δεύτερη καλύτερη όλων των εποχών στην Ελλάδα, μετά από το 8,66μ. του Λούη Τσάτουμα. Μάλιστα, αυτό το άλμα τοποθετεί τον Τεντόγλου στη 16η θέση όλων των εποχών παγκοσμίως.

Σπουδαία εμφάνιση έκανε και ο Εμμανουήλ Καραλής στο άλμα επί κοντώ, καθώς σημείωσε φετινό ρεκόρ με 5,70μ. και πάλεψε για το 5,81μ. που θα τον έστελνε στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Η Ιβάνα Σπάνοβιτς ήταν το κεντρικό πρόσωπο των αγώνων όσον αφορά τις συμμετοχές από το εξωτερικό. Η Ολυμπιονίκης από τη Σερβία στο πρώτο της άλμα στο μήκος πέτυχε μεγάλη επίδοση στα 6,82μ. Συνέχισε με άλματα στα 6,71μ., 6.74μ. και 6,59 μέτρα. Ξεχώρισε επίσης και η Βασιλική Χαϊτίδου, η οποία με άλμα στα 6,20μ. έπιασε το όριο για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κ23.

Μίλτος Τεντόγλου

Οι δηλώσεις του μετά το τέλος του αγώνα

«Το σημαντικό είναι ότι ο πόνος στο πόδι έχει φύγει. Είναι μεγάλο άλμα αλλά για να κάνω πανελλήνιο ρεκόρ θα πρέπει να κάνω 8,70μ. που είναι πολύ μεγάλη επίδοση. Πιστεύω ότι στους Ολυμπιακούς Αγώνες υπάρχουν αθλητές όπως ο Ετσεβαρία που μπορούν να κάνουν 8,70μ. όποτε θέλουν» ανέφερε στο τέλος του αγώνα ο Τεντόγλου που προσπαθεί να κρατήσει χαμηλά τους τόνους εν όψει του Τόκιο.

Οριο για την ίδια διοργάνωση έπιασε και ο Αντώνης Σάντας με άλμα στα 5,25μ. στο επί κοντώ. Στο αγώνισμα που κέρδισε ο Καραλής, δεύτερος στον αγώνα ήταν ο Πέτρος Χατζίου που έκανε μεγάλο ατομικό ρεκόρ με 5,55μ. Στο ύψος ο Κώστας Μπανιώτης πέρασε τα 2,20μ. στην επανεμφάνισή του, καταλαμβάνοντας την τρίτη θέση στο αγώνισμα.

 

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις